• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Celozrnné lívance s kefírem
Napište svůj komentář k receptu

Celozrnné lívance s kefírem

autor: Majka Přidalová
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Celozrnné lívance s kefírem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek ovesné vločky nebo pšeničné, špaldové apod.
    • 0,75
      hrnek celozrnná mouka
    • 0,75
      hrnek pohanková mouka nebo graham, špaldová
    • 0,50
      l kefír nebo podmáslí nebo acidofilní mléko
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička prášek do pečiva (bez fosfátů)
    • 1
      lžíce rostlinný olej
  • na sladko - přidat
    • 2
      lžíce med
  • Potřít
    • marmeláda
    • vanilkový pudink
  • na slano - přidat
    • pórek
    • jarní cibulka
    • česnek
    • sýr
    • pepř mletý
    • 1
      špetka chilli
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Do větší mísy nasypeme vločky, zalejeme kefírem a necháme tak půl hodinky stát. Do nabobtnalých vloček přisypeme 3/4 hrnku celozrnné mouky, rozklepneme vajíčko a zamícháme. Přidáme další 3/4 hrnku pohankové (grahamové, špaldové) mouky, lžičku prášku do pečiva, 2 lžíce medu a lžíci rostlinného oleje. Řádně promícháme a necháme ležet zhruba čtvrt hodiny.
2
Na rozpálené suché pánvi smažíme lívance. Zdobíme dle chuti a preferencí.
3
Já potírala pikantním domácím rybízovým džemem, děti si na ně patlaly vanilkový pudink a zavařené jahůdky.
4
Recept lze použít i na slanou variantu: vynecháme med (nebo cukr) a do litého těsta přidáme najemno nakrájený pórek, mladou cibulku, česnek, sýr, okořeníme bílým pepřem, špetkou chilli a trochu osolíme.
5
Originální název: Celozrnné líbance s kefírem
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka s kefírem

Bábovka s kefírem

Okurkový salát s kefírem

Okurkový salát s kefírem

Kokosová bábovka s kefírem

Kokosová bábovka s kefírem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nikkol21 | 15. 9. 2014 14:24

    Lívance byly nádherně nadýchané. Polila jsem je datlovým sirupem :-) prostě neodolatelné. Díky za skvělý recept.

  • Majka Přidalová | 1. 6. 2007 12:54

    Tak to musím opáčit, že my máme taky moc rádi Vaše recepty a jde vidět, že vaříte s láskou a chutí (a asi i s neskonalým hladem, jako mnohdy já :)).Slaná varanta líbanců je výborná i s povařenými umletými fazolemi a sójovými boby, ovšem to už je zase trošku jiný recept :)Přeju hodně chuti do života a další báječné recepty.

  • MartinV | 1. 6. 2007 11:22

    Majko, Vaše receptíky jsou přesně to co baštíme s největší chutí i my ... I když teď v létě pomalu ani nezapínám plotnu, takřka vše se dá baštit syrové a je to i nejlepší na chuť.Do slené varianty doporučuji přidat naklíčenou celou cizrnu, případně čočku.

  • Majka Přidalová | 23. 5. 2007 13:05

    Děkuji moc, dcerka bude nadšená

  • Kuchařka on-line | 23. 5. 2007 12:17

    Tak jsem to vyřešila, snad bude dcerka spokojená :))

  • Majka Přidalová | 23. 5. 2007 12:10

    to máte pravdu, to mě nenapadlo. nechte tedy prosím v názvu lívance. (Dcerce to vysvětlím :))

  • Kuchařka on-line | 23. 5. 2007 12:05

    Název klidně změním na původní, akorát tyto lívance přes vyhledávání nikdo nenajde.

  • Majka Přidalová | 23. 5. 2007 12:00

    Prosím kuchařku on-line za výměnu názvu, v receptu má být místo lívance líbance, opravdu tak zní originální název:) (vytvořila jej má čtyřletá dcerka, tak jí chci udělat radost)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná mouka Česnek Chilli Jarní cibulka Kefír Marmeláda Med Ovesné vločky Pepř mletý Pohanková mouka Pórek Prášek do pečiva Rostlinný olej Sůl Sýr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maso tří barev

Maso tří barev

Krakonošovy drny

Krakonošovy drny

Houbové lasagne

Houbové lasagne

Čočková polévka s kořenovou zeleninou

Čočková polévka s kořenovou zeleninou

Banánovo-jahodový dort

Banánovo-jahodový dort

Houbové placičky s rýží

Houbové placičky s rýží

Adžika masovo-zeleninová směs

Adžika masovo-zeleninová směs

Základní těsto na koblihy

Základní těsto na koblihy

Bazalková pasta / pesto

Bazalková pasta / pesto

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

57
Čočkový salát s pečenou mrkví a petrželí
Čočkový salát s pečenou…
40
Cukrové motánky - cukroví pro všední den
Cukrové motánky -…
36
Dýňové placičky II.
Dýňové placičky II.
35
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
35
Cuketové lasagne
Cuketové lasagne

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Vítězka Zrádců Nicole odhalila: Zapálili jsme Křivoklát!

Vítězka Zrádců Nicole odhalila: Zapálili jsme Křivoklát!

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

  • Recepty.cz
  • Celozrnné lívance s kefírem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact