• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Celozrnné dalamánky
Napište svůj komentář k receptu

Celozrnné dalamánky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Celozrnné dalamánky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g celozrnná pšeničná mouka
    • 150
      g celozrnná žitná mouka
    • 270
      ml mléko
    • 5
      lžíce rostlinný olej
    • 150
      g hladká mouka
    • 25
      g droždí
    • 1
      lžička sůl
    • semínka pokud chceme

Postup přípravy receptu

1
Vykynuté těsto na vále rozdělíme a vytvarujeme tvary podle chuti.
2
Necháme chvíli dokynout a pak potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě do zlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dalamánky

Dalamánky

Dalamánky II.

Dalamánky II.

Pečivo - Dalamánky se semínky

Pečivo - Dalamánky se semínky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonymous | 3. 12. 2013 20:33

    v vvhhuexbmhdrjvstujbvggfccxxhcaGjjsedSDFGGH!6):5/26677

  • Kristyna N. | 24. 5. 2012 11:59

    Právě jsem je vytáhla z trouby a hned jsem je vyzkoušela. Jako špatné to asi není, ale nechutná to moc jako křupavé kupované dalamánky, Budu hledat dál.

  • Moooni | 27. 8. 2011 14:41

    Moc dobry recept,udelala jsem 12 dalamanku,vypadaji krasne uplne k sezrani :) Jen tedy to umyvani te mouky, je vzdycky otrava...

  • Jana Kutačová | 19. 8. 2011 09:51

    Chtěla bych se jen zeptat,jestli bych tyto dalamánky mohla udělat místo celozrnné pšeničné mouky s hladkou moukou.Žitnou mám.Receptík se mi moc líbí,tak bych ho ráda vyzkoušela.Díky.o))

  • Lucii | 18. 8. 2011 18:31

    Výborné, místo pšeničné jsem použila špaldovou mouku. Těsto bylo tužší, tak jsem se trochu bála výsledku, ale povedli se! Rozhodně jsem je nedělala naposledy :)!

  • Eva | 31. 3. 2011 11:21

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak se to peče? Konkrétně, jak nastavit troubu-pečení z vrchu i ze spodu nebo jako bábovku jen "větráček-horký vzduch"? Je rozdíl mezi celozrnou pšeničnou a špaldovou moukou (špalda je vlastně taky pšenice, jen staršího původu..)? To kvůli následné vlastnosti, struktury těsta? Děkuji za odpověď, ještě jsem rohlíky, chleba, dalamánky... nepekla, tak ať se mi dílo podaří ;-) Zdravím

  • Alena Vašicová | 20. 3. 2009 11:33

    Pekla jsem, jsou výborné!! Dělám tvar dalamánků a peču na 200°° asi 18 minut

  • kata kubinkova | 30. 6. 2008 22:04

    Dneska upečeno a dneska málem všechno snězeno.Moc nám rohlíčky chutnaly.

  • Nicol | 12. 2. 2008 14:45

    Já jsem nevytvořila dalamánky, ale bagetky o velikosti cca 4 x 15 cm. Celkem jich bylo 8.

  • Věra | 12. 2. 2008 11:56

    Kolik je asi dalamánků? Děkuji.

  • Nicol | 12. 2. 2008 10:16

    Včera jsem pekla - bez pekárny, s těstem se výborně pracovalo a výsledné bagetky jsou výborné. Pekla jsem 25 min. na 180 st.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná pšeničná mouka Celozrnná žitná mouka Droždí Hladká mouka Mléko Rostlinný olej Semínka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí paštika

Domácí paštika

Italské těstoviny

Italské těstoviny

Andělská očka

Andělská očka

Smaženice z ředkviček

Smaženice z ředkviček

Špenátová polévka slavnostní

Špenátová polévka slavnostní

Ořechový dort mojí babičky

Ořechový dort mojí babičky

Lískové koláčky

Lískové koláčky

Pekanový koláč

Pekanový koláč

Perníkové muffiny (DUKAN)

Perníkové muffiny (DUKAN)

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

254
Jihočeská „pucková“ polévka
Jihočeská „pucková“…
245
Nealkoholický punč
Nealkoholický punč
109
Šťouchané brambory nejen s kapustou
Šťouchané brambory nejen…
93
Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky
Vepřová líčka na…
54
Křupavý jarní salát
Křupavý jarní salát

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Celestýnské nudle do polévky
Celestýnské nudle do polévky
Celozrnná focaccia bez kynutí
Celozrnná focaccia bez kynutí
Celozrnná zdravá bábovka
Celozrnná zdravá bábovka
Celozrnné lívanečky s fíky
Celozrnné lívanečky s fíky
Celozrnné sušenky
Celozrnné sušenky
Celozrnné sýrové tyčky
Celozrnné sýrové tyčky
  • Recepty.cz
  • Celozrnné dalamánky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact