• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Celerové hranolky
Napište svůj komentář k receptu

Celerové hranolky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 219
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Celerové hranolky
Celerové hranolky
Celerové hranolky
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Množství dle počtu strávníků
    • celer
    • olej
    • sůl
    • koření dle chuti: kari, grilovací, steakové, gyros, česnekové, western, paprika sladká i pálivá, čubrica,
    • citronová šťáva nebo trochu octa (není nutné)

Postup přípravy receptu

1
Celerové hranolky připravujeme v troubě. Množství volíme dle chuti a koření takové, jaké nám chutná.
2
Nejprve si celer oloupeme, pak nakrájíme na zhruba centimetrové plátky, které potom ještě pokrájíme na centimetr silné hranolky. Ty pak vhodíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a povaříme cca 1-2 minuty. Neuvařit doměkka! Do vody můžeme přidat i trochu octa nebo citronovou šťávu.
3
Předvařené hranolky scedíme, necháme dobře okapat, vrátíme do hrnce (bez vody), zakapeme olejem, posypeme kořením dle vlastní chuti a promícháme, aby se nám každý hranolek obalil olejem a kořením.
4
Takto připravené hranolky nasypeme na plech s pečícím papírem, rovnoměrně rozprostřeme, nepříliš hustě a pečeme na cca 220-240 stupňů dozlatova. Po upečení osolíme a podáváme.
5
Hranolky nepečeme ve větší vrstvě, jinak se začnou místo pečení dusit!
6
Pokud jsme milovníci česneku, můžeme koření vynechat a asi 5 minut před koncem pečení do hranolků vmíchat česnek rozetřený se solí a olejem a dopéct dozlatova takto.
7
Podáváme je s různými dipy a pesty, s čerstvou zeleninou...
8
Lze připravit i smažením na pánvi (to my radši). Smažíme zprudka ze všech stran, dozlatova, na trošce oleje.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Celerové hranolky s vůní majoránky

Celerové hranolky s vůní majoránky

Celerové placičky

Celerové placičky

Masovo-celerové nudličky

Masovo-celerové nudličky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina | 20. 1. 2015 12:54

    Skvělé! Nejdřív jsem si je dělala sama a dneska už je miluje celá rodina. :-*

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Přílohy, pečivo a luštěniny Hranolky Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Chuťovky Zdravě i chutně Přílohy Ze zeleniny Zelenina Zeleninové Slané Bezmasá jídla Oběd Svačina Večeře Pečení Smažení Vaření Dietní Vegetariáni Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Citronová šťáva Koření Olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šťouchané brambory

Šťouchané brambory

Francouzský plátek

Francouzský plátek

Kuřecí prsíčka se zelím

Kuřecí prsíčka se zelím

Francouzský ořechový koláč

Francouzský ořechový koláč

Tuňáková pomazánka IV.

Tuňáková pomazánka IV.

Pomazánka z červené řepy II.

Pomazánka z červené řepy II.

Bambusové výhonky s tofu

Bambusové výhonky s tofu

Zelňačka s maďarskou klobásou

Zelňačka s maďarskou klobásou

Jablečný víkendový koláč - vláčný

Jablečný víkendový koláč - vláčný

Doporučujeme

30 minut
Treska s gratinovanou brokolicí a mandlemi

Treska s gratinovanou brokolicí a…

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

24
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
12
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
12
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
10
Vepřová panenka s houbami a jablky
Vepřová panenka s…
10
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…

Zajímavé články

Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte linecké, pracny nebo sádlovky
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte…
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho milují a nemusíte ho slepovat ani zdobit!
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho…
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou, salkem i arašídy
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou,…
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
AHA.cz Pokračování 13. komnaty Simony Králové: Vztahy na bodu mrazu

Pokračování 13. komnaty Simony Králové: Vztahy na bodu mrazu

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Móda z tiskovky TV Nova: Kdo se předvedl ve slušivých kostýmcích a kdo naopak šlápl vedle?

Móda z tiskovky TV Nova: Kdo se předvedl ve slušivých kostýmcích a kdo naopak šlápl vedle?

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Kristýnka z Bachelora: Vážila jsem 27 kilo!

Kristýnka z Bachelora: Vážila jsem 27 kilo!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Tarotskop na prosinec: Berany čeká velké drama, Vodnáře zase změny a Ryby najdou osudovou lásku

Tarotskop na prosinec: Berany čeká velké drama, Vodnáře zase změny a Ryby najdou osudovou lásku

Další doporučené recepty:

Celerová surimi pomazánka
Celerová surimi pomazánka
Celerové hovězí
Celerové hovězí
Celerové hovězí s tymiánem
Celerové hovězí s tymiánem
Celerové hranolky s vůní majoránky
Celerové hranolky s vůní majoránky
Celerové karbanátky
Celerové karbanátky
Celerové karbanátky (sekaná)
Celerové karbanátky (sekaná)
  • Recepty.cz
  • Celerové hranolky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact