• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Celer smažený v kořeněné tempuře
Napište svůj komentář k receptu

Celer smažený v kořeněné tempuře

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 16
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Celer smažený v kořeněné tempuře
Celer smažený v kořeněné tempuře
Celer smažený v kořeněné tempuře
Celer smažený v kořeněné tempuře
Celer smažený v kořeněné tempuře
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 1
      ks celer větší
    • sůl nebo bujon
    • olej na smažení
  • Tempura
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce kukuřičná mouka
    • 1,50
      dl studená voda cca
    • sůl
    • koření dle chuti: kari, adžika, tandoora...

Postup přípravy receptu

1
Celer oloupeme, pokrájíme na 1 - 1,5 cm plátky a povaříme v osolené vodě na skus. Můžeme vařit i ve vodě s citronovou šťávou nebo místo soli můžeme přidat bujon. To záleží na chuti každého.
2
Po uvaření a zchladnutí pokrájíme celer na kostičky, které namočíme a obalíme v tempuře umíchané z ledové vody, soli, kukuřičné a hladké mouky a dostatečného množství koření na dochucení dle vlastní chuti.
3
Během prudkého smažení na rozpálené pánvi s trochou oleje od sebe jednotlivé kostičky oddělíme a smažíme ze všech stran dozlatova a dokřupava. Smažíme v jedné vrstvě a pokud máme menší pánev, tak třeba nadvakrát.
4
Podáváme samostatně s různými dipy a studenými omáčkami, nebo s bramborem či bramborovou kaší jako hlavní bezmasý chod, či jako přílohu k masu, místo hranolek nebo amerických brambor či místo brambůrků a oříšků k televizi.
5
Každý kousek celeru nemusí být po osmažení dokonale obalený. I v nepřesnosti je síla a odtržené křupavé těstíčko má také své kouzlo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chřest v tempuře smažený

Chřest v tempuře smažený

Kuřecí nudličky v tempuře

Kuřecí nudličky v tempuře

Smažený celer se sýrem

Smažený celer se sýrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Jednohubky Vegetariánské a zdravé Zelenina
Ze zeleniny Zeleninové Slané Bezmasá jídla Oběd Svačina Večeře Smažení Vaření Vegetariáni Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Hladká mouka Koření Kukuřičná mouka Olej Studená voda Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané brambory se zeleninou

Zapékané brambory se zeleninou

Brokolice s česnekem

Brokolice s česnekem

Celerová pomazánka na chlebíčky

Celerová pomazánka na chlebíčky

Pampeliškové víno

Pampeliškové víno

Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.

Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink…

Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

Rychlý lahodný tvarohový koláč

Rychlý lahodný tvarohový koláč

Ovocný koláč z pomazánkového másla

Ovocný koláč z pomazánkového másla

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

59
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
36
Domácí kečup
Domácí kečup
31
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
31
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu
Čevapčiči s brambory a…
29
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
AHA.cz Pohlreich už krutou pravdu neskrývá: Národ se s tím musí smířit

Pohlreich už krutou pravdu neskrývá: Národ se s tím musí smířit

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Jennifer Lopezová: Trapas v Turecku! Nepustili ji do butiku

Jennifer Lopezová: Trapas v Turecku! Nepustili ji do butiku

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

Další doporučené recepty:

Celer s uzeným masem - zapékaný
Celer s uzeným masem - zapékaný
Celer se sardelovou pastou
Celer se sardelovou pastou
Celer se sezamem
Celer se sezamem
Celer z trouby
Celer z trouby
Celerák na plech
Celerák na plech
Celerová krémová polévka
Celerová krémová polévka
  • Recepty.cz
  • Celer smažený v kořeněné tempuře
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact