• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Celer pečený vcelku s houbovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Celer pečený vcelku s houbovou omáčkou

autor: MartinaH123
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 135 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Celer pečený vcelku s houbovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks celer
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 6
      ks snítka tymiánu
    • 7
      ks bobkový list
    • 6
      stroužek česnek
    • 30
      g máslo
    • 200
      g kroupy
    • 1
      ks cibule
    • 800
      g čerstvé houby
    • 0,25
      ks knorr bohatý bujon zeleninový
    • 150
      ml smetana
    • 1
      lžíce hořčice
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejeme na 190 C. Celer odrbeme kartáčkem a postavíme na dvojitou vrstvu alobalu kořínky nahoru. Potřeme olivovým olejem, solí, pepřem, posypeme tymiánem a 6ti bobkovými listy a nakonec nahoru prolisujeme 4 stroužky česneku. Celer po stranách pevně zabalíme do alobalu, nahoře necháme otevřený. Máslo položíme navrch tak, aby při pečení rovnoměrně stékalo po celeru dolů a pak alobal pevně uzavřeme. Pečeme v pečící formě či na plechu 2 hodiny nebo dokud není měkký.
2
Cca po hodině pečení se vrátíme do kuchyně a uvaříme si přílohu a houbovou omáčku. Cibuli a zbylý česnek nakrájíme na plátky a za občasného míchání smažíme v pánvi na olivovém olei cca 10 min nebo dokud nezvláční. Během smažení cibule s česnekem si očistíme houby a nakrájíme na jemné plátky. Přidáme houby na pánev a za občasného míchání smažíme 20 min nebo až houby zezlátnou.
3
Dáme si vařit kroupy dle návodu na obalu.
4
K zezlátlým houbám přidáme bujon, zbylý bobkový list a zalijeme 200ml vroucí vody. Necháme na mírném plameni zhoustnout skoro do vyvaření veškeré tekutiny, vmícháme smetanu a hořčici a na mírném plameni povaříme ještě 5 min. Osolíme a opepříme.
5
Asi 10 min před dopečením celeru rozevřeme opatrně alobal a každých pár minut celer potíráme rozpuštěným máslem, aby získal krásnou barvu. Scedíme kroupy, osolíme, opepříme, můžeme přidat ještě kapku olivového oleje. Celer servírujeme na plátky jako masovou pečeni, zakapeme šťávou, kterou pustil a podáváme s houbovou omáčkou a kroupami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní květák pečený vcelku

Pikantní květák pečený vcelku

Pečený celer s hruškami

Pečený celer s hruškami

Zvolna pečený celer

Zvolna pečený celer

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Ze zeleniny Zelenina Obiloviny Bezmasá jídla Oběd Večeře Pečení Smažení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Čerstvé houby Česnek Cibule Hořčice Knorr Bohatý bujon zeleninový Kroupy Máslo Olivový olej Pepř mletý Smetana Snítka tymiánu Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gratinovaný losos

Gratinovaný losos

Mrkvová pomazánka

Mrkvová pomazánka

"Bramborák" se švestkami

"Bramborák" se švestkami

Borůvkový (višňový)  likér

Borůvkový (višňový) likér

Závitky s cibulovou náplní

Závitky s cibulovou náplní

Mramorový korpus

Mramorový korpus

Quiche s tuňákem a cibulí

Quiche s tuňákem a cibulí

Marinovaná červená řepa - sladkokyselá

Marinovaná červená řepa - sladkokyselá

Utopenci podle Gajzy

Utopenci podle Gajzy

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

153
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty
112
Makarony se sýrem
Makarony se sýrem
105
Sedlácké brambory s bryndzou a slaninou
Sedlácké brambory s…
91
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
84
Bramborovo-brokolicový salát s kozím sýrem
Bramborovo-brokolicový…

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Další doporučené recepty:

Carská pomazánka
Carská pomazánka
Castagnaccio - italský kaštanový koláč
Castagnaccio - italský kaštanový koláč
Cejn na bylinkách
Cejn na bylinkách
Celer s křupavou sýrovou strouhankou
Celer s křupavou sýrovou strouhankou
Celer s taveným šunkovým sýrem
Celer s taveným šunkovým sýrem
Celer s uzeným masem - zapékaný
Celer s uzeným masem - zapékaný
  • Recepty.cz
  • Celer pečený vcelku s houbovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact