• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Celer pečený vcelku s houbovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Celer pečený vcelku s houbovou omáčkou

autor: MartinaH123
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 135 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Celer pečený vcelku s houbovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks celer
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 6
      ks snítka tymiánu
    • 7
      ks bobkový list
    • 6
      stroužek česnek
    • 30
      g máslo
    • 200
      g kroupy
    • 1
      ks cibule
    • 800
      g čerstvé houby
    • 0,25
      ks knorr bohatý bujon zeleninový
    • 150
      ml smetana
    • 1
      lžíce hořčice
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejeme na 190 C. Celer odrbeme kartáčkem a postavíme na dvojitou vrstvu alobalu kořínky nahoru. Potřeme olivovým olejem, solí, pepřem, posypeme tymiánem a 6ti bobkovými listy a nakonec nahoru prolisujeme 4 stroužky česneku. Celer po stranách pevně zabalíme do alobalu, nahoře necháme otevřený. Máslo položíme navrch tak, aby při pečení rovnoměrně stékalo po celeru dolů a pak alobal pevně uzavřeme. Pečeme v pečící formě či na plechu 2 hodiny nebo dokud není měkký.
2
Cca po hodině pečení se vrátíme do kuchyně a uvaříme si přílohu a houbovou omáčku. Cibuli a zbylý česnek nakrájíme na plátky a za občasného míchání smažíme v pánvi na olivovém olei cca 10 min nebo dokud nezvláční. Během smažení cibule s česnekem si očistíme houby a nakrájíme na jemné plátky. Přidáme houby na pánev a za občasného míchání smažíme 20 min nebo až houby zezlátnou.
3
Dáme si vařit kroupy dle návodu na obalu.
4
K zezlátlým houbám přidáme bujon, zbylý bobkový list a zalijeme 200ml vroucí vody. Necháme na mírném plameni zhoustnout skoro do vyvaření veškeré tekutiny, vmícháme smetanu a hořčici a na mírném plameni povaříme ještě 5 min. Osolíme a opepříme.
5
Asi 10 min před dopečením celeru rozevřeme opatrně alobal a každých pár minut celer potíráme rozpuštěným máslem, aby získal krásnou barvu. Scedíme kroupy, osolíme, opepříme, můžeme přidat ještě kapku olivového oleje. Celer servírujeme na plátky jako masovou pečeni, zakapeme šťávou, kterou pustil a podáváme s houbovou omáčkou a kroupami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní květák pečený vcelku

Pikantní květák pečený vcelku

Pečený celer s hruškami

Pečený celer s hruškami

Zvolna pečený celer

Zvolna pečený celer

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Ze zeleniny Zelenina Obiloviny Bezmasá jídla Oběd Večeře Pečení Smažení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Čerstvé houby Česnek Cibule Hořčice Knorr Bohatý bujon zeleninový Kroupy Máslo Olivový olej Pepř mletý Smetana Snítka tymiánu Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové smaženky jako dezert

Tvarohové smaženky jako dezert

Bábovka s broskvemi

Bábovka s broskvemi

Kuře na nivě

Kuře na nivě

Šumavské těstoviny

Šumavské těstoviny

Dýňová polévka III.

Dýňová polévka III.

Sorrentinos, ravioly se sýrovou omáčkou

Sorrentinos, ravioly se sýrovou…

Treska v krustě

Treska v krustě

Lokše (langoše)

Lokše (langoše)

Brokolice / květák v sýrovém těstíčku

Brokolice / květák v sýrovém těstíčku

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

22
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
21
Kokosová bábovka s kefírem
Kokosová bábovka s…
21
Gratinované brambory (nejen) se špenátem
Gratinované brambory …
17
Domácí paštika z kuřecích jater
Domácí paštika z…
15
Jablečná buchta
Jablečná buchta

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Carská pomazánka
Carská pomazánka
Castagnaccio - italský kaštanový koláč
Castagnaccio - italský kaštanový koláč
Cejn na bylinkách
Cejn na bylinkách
Celer s křupavou sýrovou strouhankou
Celer s křupavou sýrovou strouhankou
Celer s taveným šunkovým sýrem
Celer s taveným šunkovým sýrem
Celer s uzeným masem - zapékaný
Celer s uzeným masem - zapékaný
  • Recepty.cz
  • Celer pečený vcelku s houbovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact