• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ceasar salát
Napište svůj komentář k receptu

Ceasar salát

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ceasar salát
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g salát Zelený tvrdšího typu
    • 100
      g slanina 50 - 100 g
    • parmazán Strouhaný nebo plátkový
    • 2
      plátek veka Nebo toustový chléb
    • 1
      ks vejce Podle porcí
  • Dresing
    • 1
      lžíce ančovičky
    • 2
      ks vejce
    • olej
    • pepř mletý
    • 1
      lžička hořčice Malá
    • 1
      lžíce parmazán Najemno nastrouhaného
    • citronová šťáva Z jednoho citronu

Postup přípravy receptu

1
Plátky veky dáme na plech, posolíme, popepříme, pokapeme olivovovým olejem, vedle položíme plátky slaniny a dáme společně opéct do trouby do křupava.
2
**Připravíme dresing:** do mixéru dáme 2 vejce, špetku soli a špetku cukru, zapneme mixér a pomalinku přiléváme olej, až do zhoustnutí. Pokud nám majolka houstne, můžeme přilévat už potom rychleji, potom postupně přidáváme ostatní ingredience - ančovičky, hořčici, pepř, parmezán, citronovou šťávu. Nesolíme, ančovičky jsou slané dost.
3
Potom ve větší míse smícháme nakrájený nebo natrhaný salát, plátky parmezánu, kostičky opečené veky a na kousky pokrájenou opečenou slaninu. Přidáme tolik dresingu, kolik chceme a lehce rukou promísíme.
4
Servírujeme do hlubokého talíře, vytvoříme jako kopeček a na vrch dáme vajíčko, které připravíme: v malém kastrůlku uvedeme do varu vodu, sůl, ocet, do vroucí vody rozklepneme vajíčko a povaříme jen velmi krátce 30 vteřin (mělo by se jakoby zabalit, bude z něj taková kulička). Na vrch salátu můžeme ještě přidat dresing. Můžeme také podávat s kousky opečeného kuřete.
5
Je to v podstatě hlavní chod.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát z červené řepy s křenem II.

Salát z červené řepy s křenem II.

Rajčatový salát III.

Rajčatový salát III.

Jarní bramborový salát s vejcem

Jarní bramborový salát s vejcem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Domča@Lea
    Domča@Lea | 23. 9. 2012 18:22

    Výborný :) opravdu doporučuji :)

  • Daniella O. | 8. 10. 2010 18:11

    Patri do kategorie "Salaty" :-)

  • Hana vac. | 5. 3. 2007 08:07

    Tak pry je to jedno,muze byt pasta

  • Hana vac. | 4. 3. 2007 19:17

    Ja nemam vyzkouseno s pastou,ale asi v pripade nouze to pujde.Nekde pridavaji jeste ancovicky primo do salatu,ale maji moc vyraznou chut a tak v dresingu uplne staci.Kazdopadne ancovicky budou urcite lepsi.Prodavaji i uplne malinky baleni a muzete je pouzit treba i na pizzu.

  • Ivana Přikrylová | 2. 3. 2007 18:19

    Dají se ančovičky nahradit sardelovou pastou?

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Salát Dopolední svačina Svačina Syrové Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ančovičky Citronová šťáva Hořčice Olej Parmazán Pepř mletý Salát Slanina Vejce Veka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené brambory s mletým masem a rajčaty

Zapečené brambory s mletým masem a…

Zapečená polenta se sýrem

Zapečená polenta se sýrem

Fazolková polévka II.

Fazolková polévka II.

Grilovaný losos v marinádě

Grilovaný losos v marinádě

Lasagne se slaninou a kyselým zelím

Lasagne se slaninou a kyselým zelím

Pštrosí maso s rozmarýnem

Pštrosí maso s rozmarýnem

Banánovo-jahodový dort

Banánovo-jahodový dort

Halušky s brynzou

Halušky s brynzou

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou…

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

62
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
32
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…
31
Klasické lečo
Klasické lečo
26
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
17
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Angelina Jolie utíká z Hollywoodu: Stěhování do Kambodži?!

Angelina Jolie utíká z Hollywoodu: Stěhování do Kambodži?!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Ceasar salát
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact