• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Čatní z červené řepy
Napište svůj komentář k receptu

Čatní z červené řepy

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čatní z červené řepy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg červená řepa
    • 450
      g jablka oloupané, bez jadřinců
    • 450
      g cibule
    • 0,50
      lžička sůl
    • 750
      ml jablečný ocet
    • 225
      g rozinky sultánky
    • 1
      stroužek česnek nemusí být
    • 2
      lžička nové koření mleté
    • 1
      lžička chilli mleté
    • 6
      lžíce cukr podle chuti

Postup přípravy receptu

1
Syrovou řepu oloupeme a nastrouháme, přidáme strouhaná jablka, jemně krájenou cibuli a překrájené sultánky (překrájením docílíme sladší chuti a nemusíme tolik přislazovat). Okořeníme, přilijeme ocet a za stálého míchání uvedeme do varu, snížíme plamen, zakryjeme a zvolna vaříme asi hodinu, občas kontrolujeme a zamícháme.
2
Pak případně vaříme bez pokličky ještě asi 30 minut, aby čatní zhoustlo.
3
Sejmeme a osladíme dle chuti.
4
"Lijeme" horké do suchých vymytých horkých sklenic a uzavřeme.
5
Necháme nejméně týden uzrát.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš z červené řepy II.

Guláš z červené řepy II.

Carpaccio z červené řepy

Carpaccio z červené řepy

Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • katka | 6. 10. 2015 14:45

    jeste existuje i med...mnozstvi octu me sokovalo.

  • anats | 27. 9. 2013 12:28

    Opravdu tam dáváte tolik octa??? Já dělala čatní z cukety kde mělo být 500ml .octa. Dala jsem ho polovinu a i to bylo moc :-!

  • Di | 25. 2. 2007 20:20

    Fruktóza může být. Ono vlastně těch 6 lžic na takové množství není moc. Teď už jen najít čas.

  • Jaroslava Oumarová | 25. 2. 2007 16:45

    Di, řepa sama o sobě je sladká, rozinky to taky trošku osladí, já jsem jen podle chuti dosladila fruktózou, ta mi chutná :-)) Už jsem odvykla hodně sladké chuti, takže mi stačí málo cukru...

  • Di | 24. 2. 2007 20:04

    Zkusím to. Jen kdyby to nebylo sladké! Kazit umělými sladidly se mi to nechce, cítím ho totiž v jídle na hony!

  • Tereza Jarčušková | 24. 2. 2007 15:10

    Di, vyskúšajte čatní, je to super bez ohľadu na to, aké urobíte. Odkedy robievam čatní, horčica ide u nás slabo na odbyt.

  • Di | 24. 2. 2007 14:18

    1. Čatní jsem ještě nikdy nedělala, ale tenhle recept zřejmě zkusím. 2. Před pár dny jsem viděla v televizi pořad o lidech s fenomenální pamětí. Jsou to chudáci, pamatují si totiž absolutně všechno. Nejenom to, co se učí, ale také, co vidí, každičký detail, takže se jejich mozek zahltí haldou nepotřebných informací, protože je nazapomíná. Takže ať žije skleróza!

  • Tereza Jarčušková | 24. 2. 2007 13:37

    Jarka, vďaka za recept, určite budem robiť, cviklu zbožňujem a takéto čatní ešte nemám. Vyzerá to super.

  • Jaroslava Oumarová | 22. 2. 2007 14:11

    Hahaha, Lenko, moje babička říkala: do 30 - to je HOSIP ( ho..o si pamatuješ ), po 30 začíná skleróza :-))))

  • Lenka Kristová | 22. 2. 2007 13:48

    Paní Oumarová, děkuji za ochotu. Jinak rčení, že stáří cti netratí, ale rozumu nepřidá se hodí už asi tak od 25 let, já taky věčně něco zapomínám :) Řepu mám moc ráda, takže čatní určitě zkusím.

  • Jaroslava Oumarová | 22. 2. 2007 13:41

    Lenko, nepřehlédla, ale zapomněla. Stáří je zlé :-)) Doma vyhledám a pošlu. K receptu: Já řepu miluju, takže po prvním ochutnání jsem ji snědla skoro sama během dvou týdnů:-)) Jí se to ke všemu místo hořčice nebo kečupu. Vydržet by to mělo dost dlouho, v případě pochybností ještě můžete sterilovat při 85°C asi 10 minut, jen co chytnou víčka.

  • Majka Rončáková | 22. 2. 2007 12:56

    Do čeho to lze použít?

  • Lenka Kristová | 22. 2. 2007 12:39

    Ještě dotaz- tu řepu nezavařujeme? Jak dlouho vydrží?

  • Lenka Kristová | 22. 2. 2007 12:37

    Paní Oumarová, v jednom komentáři jsem se vás ptala, jestli nemáte recept na dobrý kečup, asi jste to přehlédla, takže pokud ano sem s ním :)Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Řepa Chutney - čatní
Chuťovky Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená řepa Česnek Chilli Cibule Cukr Jablečný ocet Jablka Nové koření Rozinky Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koblížky jedna báseň

Koblížky jedna báseň

Pikantní fazole

Pikantní fazole

Margotkové řezy

Margotkové řezy

Křupavé cibulové kroužky

Křupavé cibulové kroužky

Bramborové klobásy

Bramborové klobásy

Knedlíky z rýžové mouky

Knedlíky z rýžové mouky

Dětské tiramisu

Dětské tiramisu

Tymiánové hovězí se zeleninou

Tymiánové hovězí se zeleninou

Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí - rychle a chutně

Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí -…

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

236
Domácí kvašená zelenina
Domácí kvašená zelenina
100
Mletá směs se zeleninou a čočkou
Mletá směs se zeleninou…
48
Bloody Mary II.
Bloody Mary II.
42
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
37
Horké zázvorové smoothie s mrkví
Horké zázvorové smoothie…

Zajímavé články

Cookies 5x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 5x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
AHA.cz Odvážné rozhodnutí Charlotte Elly Gottové: Táta by byl pyšný

Odvážné rozhodnutí Charlotte Elly Gottové: Táta by byl pyšný

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Zemřela herečka Claudia Cardinalová (†87): Stala se sexsymbolem

Zemřela herečka Claudia Cardinalová (†87): Stala se sexsymbolem

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

  • Recepty.cz
  • Čatní z červené řepy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact