• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Cassoulet
Napište svůj komentář k receptu

Cassoulet

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cassoulet
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g vepřové kůže 200-300 - na nudličky nakrájet
    • 400
      g skopové maso 300-400
    • 250
      g klobása (Ostravská, papriková...)
    • 200
      g játrová paštika (Ev. drůbeží)
    • 500
      g fazole
    • 2
      cibule
    • 6
      česnek 4-6
    • 1
      dl koňak (Jiný čistý alkohol - rum, vodka)
    • 2
      lžíce sádlo
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      špetka tymián
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      kostka masox Event. cca 1/2 l masového vývaru

Postup přípravy receptu

1
Nakrájené kůžičky rozvaříme ve vodě. Den předem namočené fazole uvaříme do měkka a smícháme s rozvařenými kůžičkami. Osolíme. Na sádle opečeme skopové maso nakrájené na drobnější kostičky (může být ale nahrubo namleté). Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek, orestujeme a okořeníme bobkovým listem, tymiánem, solí a pepřem. Zalijeme vývarem a dusíme asi hodinu, až je maso měkké.
2
Poté obsah obou hrnců smícháme a necháme ještě cca 1/2 hodiny dusit, aby se odpařila přebytečná tekutina. Vše přendáme na lehce sádlem vymazaný velký pekáč, přidáme na kousky nakrájenou klobásu, paštiku, alkohol a vše dobře promícháme. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 250 °C. Po 15-ti minutách vidličkou roztrháme kůrku na povrchu, což opakujeme cca 4-6x. Po první půlhodině zmírníme teplotu na 180-200 °C. Občas trošku podliji vodou nebo zbytkem vývaru.
3
Recept jsme objevili v roce 1988 ve Večerní Praze. Je to sice dosti nákladné a pracné jídlo, ale výsledek vše vynahradí! Je to dobré jak teplé, tak studené. Zkoušeli jsme zaměnit za jehněčí, ale není to ono, opravdu to chce skopové maso. Fazole máme vlastní - velké, ale určitě to půjde i z těch kupovaných. (Malá rada: zapomenu-li namočit fazole, dám je vařit na 10 minut, pak je nechám 2 hodiny odstát a následně je dovařím do měkka).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cassoulet II.

Cassoulet II.

Cassoulet III.- rychlejší a skoro pravý

Cassoulet III.- rychlejší a skoro…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Michael Martin | 28. 10. 2009 20:05

    Ztotožňuji se s příspěvky. Přes existující variace, trochu či hodně zjednodušený recept! Nikdy však barevné fazole! Vždy sorta Coco-bídlé malé! Proč nějakou paprikovou, ostravskou či jinou uzenou klobásou? Toulousaine koupite dnes v každém krámě a ta je zásadně neuzená! Jiinak je to fantastické jídlo z jihovýchodní Francie. Bez kachního či husího confitu a fois gras nevím zda se to nazvat cassoulet!

  • Tereza J. | 30. 10. 2008 21:01

    Cassoulet sa nerobí vo všetkých častiach Francúzska úplne rovnako. Sú v tom odchýlky.

  • Petule B. | 29. 10. 2008 23:18

    Pobývala jsem dlouhou dobu ve Francii a jedla tam cassoulet několikrát ( na návštěvě a dokonce v restauraci) a nikdy v něm nechyběla kachní stehna, vepřové maso libové, bůček (nebo slanina) a uzenina. V tomto receptu mi to chybí. Jinak potvrzuji, že jídlo je výborné!

  • Tereza Jarčušková | 3. 4. 2006 11:23

    Cassoulet je staré jedlo z juhu Francúzska a môžem potvrdiť, že výborné. Musí to byť husté.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Uzeniny & mleté maso Karbanátky
Maso Mleté Vepřové Uzeniny Oběd Večeře Pečení Smažení Dušení Vaření Restování Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Fazole Játrová paštika Klobása Koňak Masox Pepř mletý Sádlo Skopové maso Sůl Tymián Vepřové kůže
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vánočka od babičky

Vánočka od babičky

Šťouchaná buchta

Šťouchaná buchta

Brokolicové placičky za syrova

Brokolicové placičky za syrova

Buchta z mléka

Buchta z mléka

Jogurtová buchta II.

Jogurtová buchta II.

Jablkový koláč s čokoládovou polevou

Jablkový koláč s čokoládovou polevou

Bramborovo-pórková polévka

Bramborovo-pórková polévka

Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky) a kysaným zelím

Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky)…

Vepřové se zelím v minutkové verzi

Vepřové se zelím v minutkové verzi

Doporučujeme

20 minut
Těstovinový salát s pečenou zeleninou a bazalkovým pestem

Těstovinový salát s pečenou zeleninou…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

201
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
110
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
62
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
26
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
21
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Ženy.cz Jak se znovu dostat do lepší kondice? Bez těchto 5 kroků to nepůjde!

Jak se znovu dostat do lepší kondice? Bez těchto 5 kroků to nepůjde!

Blesk.cz Petr Nárožný (87): Vážné zdravotní potíže! Náhlý konec pokusu o návrat

Petr Nárožný (87): Vážné zdravotní potíže! Náhlý konec pokusu o návrat

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

  • Recepty.cz
  • Cassoulet
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact