• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cassoulet
Napište svůj komentář k receptu

Cassoulet

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cassoulet
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g vepřové kůže 200-300 - na nudličky nakrájet
    • 400
      g skopové maso 300-400
    • 250
      g klobása (Ostravská, papriková...)
    • 200
      g játrová paštika (Ev. drůbeží)
    • 500
      g fazole
    • 2
      cibule
    • 6
      česnek 4-6
    • 1
      dl koňak (Jiný čistý alkohol - rum, vodka)
    • 2
      lžíce sádlo
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      špetka tymián
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      kostka masox Event. cca 1/2 l masového vývaru

Postup přípravy receptu

1
Nakrájené kůžičky rozvaříme ve vodě. Den předem namočené fazole uvaříme do měkka a smícháme s rozvařenými kůžičkami. Osolíme. Na sádle opečeme skopové maso nakrájené na drobnější kostičky (může být ale nahrubo namleté). Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek, orestujeme a okořeníme bobkovým listem, tymiánem, solí a pepřem. Zalijeme vývarem a dusíme asi hodinu, až je maso měkké.
2
Poté obsah obou hrnců smícháme a necháme ještě cca 1/2 hodiny dusit, aby se odpařila přebytečná tekutina. Vše přendáme na lehce sádlem vymazaný velký pekáč, přidáme na kousky nakrájenou klobásu, paštiku, alkohol a vše dobře promícháme. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 250 °C. Po 15-ti minutách vidličkou roztrháme kůrku na povrchu, což opakujeme cca 4-6x. Po první půlhodině zmírníme teplotu na 180-200 °C. Občas trošku podliji vodou nebo zbytkem vývaru.
3
Recept jsme objevili v roce 1988 ve Večerní Praze. Je to sice dosti nákladné a pracné jídlo, ale výsledek vše vynahradí! Je to dobré jak teplé, tak studené. Zkoušeli jsme zaměnit za jehněčí, ale není to ono, opravdu to chce skopové maso. Fazole máme vlastní - velké, ale určitě to půjde i z těch kupovaných. (Malá rada: zapomenu-li namočit fazole, dám je vařit na 10 minut, pak je nechám 2 hodiny odstát a následně je dovařím do měkka).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cassoulet II.

Cassoulet II.

Cassoulet III.- rychlejší a skoro pravý

Cassoulet III.- rychlejší a skoro…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Michael Martin | 28. 10. 2009 20:05

    Ztotožňuji se s příspěvky. Přes existující variace, trochu či hodně zjednodušený recept! Nikdy však barevné fazole! Vždy sorta Coco-bídlé malé! Proč nějakou paprikovou, ostravskou či jinou uzenou klobásou? Toulousaine koupite dnes v každém krámě a ta je zásadně neuzená! Jiinak je to fantastické jídlo z jihovýchodní Francie. Bez kachního či husího confitu a fois gras nevím zda se to nazvat cassoulet!

  • Tereza J. | 30. 10. 2008 21:01

    Cassoulet sa nerobí vo všetkých častiach Francúzska úplne rovnako. Sú v tom odchýlky.

  • Petule B. | 29. 10. 2008 23:18

    Pobývala jsem dlouhou dobu ve Francii a jedla tam cassoulet několikrát ( na návštěvě a dokonce v restauraci) a nikdy v něm nechyběla kachní stehna, vepřové maso libové, bůček (nebo slanina) a uzenina. V tomto receptu mi to chybí. Jinak potvrzuji, že jídlo je výborné!

  • Tereza Jarčušková | 3. 4. 2006 11:23

    Cassoulet je staré jedlo z juhu Francúzska a môžem potvrdiť, že výborné. Musí to byť husté.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Uzeniny & mleté maso Karbanátky
Maso Mleté Vepřové Uzeniny Oběd Večeře Pečení Smažení Dušení Vaření Restování Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Fazole Játrová paštika Klobása Koňak Masox Pepř mletý Sádlo Skopové maso Sůl Tymián Vepřové kůže
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

Krůtí stehno trochu na divoko

Krůtí stehno trochu na divoko

Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska

Hnětynky - posvícenská specialita z…

Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč

Alsasko-lotrinsko-německý cibulový…

Mleté maso na žampionech

Mleté maso na žampionech

Soté z vepřového masa

Soté z vepřového masa

Cookies z ovesných vloček

Cookies z ovesných vloček

Bageta se sýry - zapečená

Bageta se sýry - zapečená

Bramborové knedlíky sypané cibulovo-uzenou směsí

Bramborové knedlíky sypané cibulovo…

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

275
Kysaná zelenina
Kysaná zelenina
172
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
124
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
123
Dýňové karí s cizrnou
Dýňové karí s cizrnou
117
Brokolicové těstoviny
Brokolicové těstoviny

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

  • Recepty.cz
  • Cassoulet
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact