• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cassoulet
Napište svůj komentář k receptu

Cassoulet

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cassoulet
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g vepřové kůže 200-300 - na nudličky nakrájet
    • 400
      g skopové maso 300-400
    • 250
      g klobása (Ostravská, papriková...)
    • 200
      g játrová paštika (Ev. drůbeží)
    • 500
      g fazole
    • 2
      cibule
    • 6
      česnek 4-6
    • 1
      dl koňak (Jiný čistý alkohol - rum, vodka)
    • 2
      lžíce sádlo
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      špetka tymián
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      kostka masox Event. cca 1/2 l masového vývaru

Postup přípravy receptu

1
Nakrájené kůžičky rozvaříme ve vodě. Den předem namočené fazole uvaříme do měkka a smícháme s rozvařenými kůžičkami. Osolíme. Na sádle opečeme skopové maso nakrájené na drobnější kostičky (může být ale nahrubo namleté). Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek, orestujeme a okořeníme bobkovým listem, tymiánem, solí a pepřem. Zalijeme vývarem a dusíme asi hodinu, až je maso měkké.
2
Poté obsah obou hrnců smícháme a necháme ještě cca 1/2 hodiny dusit, aby se odpařila přebytečná tekutina. Vše přendáme na lehce sádlem vymazaný velký pekáč, přidáme na kousky nakrájenou klobásu, paštiku, alkohol a vše dobře promícháme. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 250 °C. Po 15-ti minutách vidličkou roztrháme kůrku na povrchu, což opakujeme cca 4-6x. Po první půlhodině zmírníme teplotu na 180-200 °C. Občas trošku podliji vodou nebo zbytkem vývaru.
3
Recept jsme objevili v roce 1988 ve Večerní Praze. Je to sice dosti nákladné a pracné jídlo, ale výsledek vše vynahradí! Je to dobré jak teplé, tak studené. Zkoušeli jsme zaměnit za jehněčí, ale není to ono, opravdu to chce skopové maso. Fazole máme vlastní - velké, ale určitě to půjde i z těch kupovaných. (Malá rada: zapomenu-li namočit fazole, dám je vařit na 10 minut, pak je nechám 2 hodiny odstát a následně je dovařím do měkka).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cassoulet II.

Cassoulet II.

Cassoulet III.- rychlejší a skoro pravý

Cassoulet III.- rychlejší a skoro…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Michael Martin | 28. 10. 2009 20:05

    Ztotožňuji se s příspěvky. Přes existující variace, trochu či hodně zjednodušený recept! Nikdy však barevné fazole! Vždy sorta Coco-bídlé malé! Proč nějakou paprikovou, ostravskou či jinou uzenou klobásou? Toulousaine koupite dnes v každém krámě a ta je zásadně neuzená! Jiinak je to fantastické jídlo z jihovýchodní Francie. Bez kachního či husího confitu a fois gras nevím zda se to nazvat cassoulet!

  • Tereza J. | 30. 10. 2008 21:01

    Cassoulet sa nerobí vo všetkých častiach Francúzska úplne rovnako. Sú v tom odchýlky.

  • Petule B. | 29. 10. 2008 23:18

    Pobývala jsem dlouhou dobu ve Francii a jedla tam cassoulet několikrát ( na návštěvě a dokonce v restauraci) a nikdy v něm nechyběla kachní stehna, vepřové maso libové, bůček (nebo slanina) a uzenina. V tomto receptu mi to chybí. Jinak potvrzuji, že jídlo je výborné!

  • Tereza Jarčušková | 3. 4. 2006 11:23

    Cassoulet je staré jedlo z juhu Francúzska a môžem potvrdiť, že výborné. Musí to byť husté.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Uzeniny & mleté maso Karbanátky
Maso Mleté Vepřové Uzeniny Oběd Večeře Pečení Smažení Dušení Vaření Restování Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Fazole Játrová paštika Klobása Koňak Masox Pepř mletý Sádlo Skopové maso Sůl Tymián Vepřové kůže
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čínské nudle s masem a žampióny

Čínské nudle s masem a žampióny

Super jablkové knedlíky

Super jablkové knedlíky

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Telecí medailonky s parmskou šunkou a čerstvou šalvějí

Telecí medailonky s parmskou šunkou a…

Pizza z rohlíků

Pizza z rohlíků

Pohanka na sladko

Pohanka na sladko

Hořčicoví utopenci se zelím

Hořčicoví utopenci se zelím

Pečené vepřové plátky v debrecínském zelí

Pečené vepřové plátky v debrecínském…

Rybí steak

Rybí steak

Doporučujeme

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

36
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
32
Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem
Těstovinový salát se…
28
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
27
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
25
Grilované vepřové koleno
Grilované vepřové koleno

Zajímavé články

3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z nás to dělá špatně!
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z…
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
AHA.cz Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Ženy.cz Když hysterka… je váš muž!

Když hysterka… je váš muž!

Blesk.cz Bachelor Solfronk a jeho Sabina zažehnali krizi: Opět přijala jeho růži

Bachelor Solfronk a jeho Sabina zažehnali krizi: Opět přijala jeho růži

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

  • Recepty.cz
  • Cassoulet
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact