• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Carská pita (srbská kuchyně)
Napište svůj komentář k receptu

Carská pita (srbská kuchyně)

autor: Andrea000
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Carská pita (srbská kuchyně)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 1
      kelímek bílý jogurt
    • 1
      kelímek rostlinný olej
    • 2,50
      kelímek hladká mouka
    • prášek do pečiva
    • sůl
    • 150
      g tvrdý sýr
    • 150
      g měkký salám (Šunka, šunkový salám..)
    • 150
      g nakládané okurky

Postup přípravy receptu

1
V míse šleháním spojte bílky se žloutky, potom přidejte kelímek bílého jogurtu a stejný kelímek použijte jako odměrku pro další ingredience. Do mísy přidejte ještě kelímek oleje a šleháním vše spojte. Dále přidejte mouku, prášek do pečiva a sůl a opět spojte v hladké těsto.
2
Potom dodejte sýr (buď nakrájený na kostičky nebo nastrouhaný), měkký salám pokrájený na drobné kostičky a kyselé okurky také pokrájené na drobné kostičky. Vznikne řidší těsto, které vylejte do menšího pekáčku vyloženého pečícím papírem (já používám pekáč o rozměrech cca 31x24 cm).
3
Pita vyběhne nahoru, použijte tedy pekáček s vyšším okrajem. Pečte při teplotě 180 °C, dokud pita shora mírně nezhnědne.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Carská pomazánka

Carská pomazánka

Srbská směs (nejen) na topinky

Srbská směs (nejen) na topinky

Pita chléb

Pita chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jirka | 30. 1. 2012 20:08

    Kelímek oleje????? všude píšou 3 lžíce a tady kelímek??? Prosím o důkladnější popsání receptu. Tohle je tzv: přiměřeně, přiměřeně.....

  • jirka | 30. 1. 2012 20:04

    co je sakra kelímek???????????????? 2dc???? 3dc???

  • jaroslava škarvadová | 24. 6. 2010 17:39

    Antonia máte na mysli botulotoxin neboli klobásový jed? Ten produkuje bakterie clostridie, navíc bez přístupu kyslíku a kde není bakterie není ani jed a můžete tepelně upravovat jak chcete...

  • Lenka H. | 18. 2. 2009 13:59

    Tak to by asi většina obyvatel už nežila...buřtguláš, lečo s uzeninou a co já vím...tam všude je tepelně zpracovaný měkký salám...

  • Antonia Trusková | 16. 2. 2009 22:20

    Kedysi sa hovorievalo, že mäkké salámy by sa nemali tepelne upravovať (šunka je niečo celkom iné, napr.: Ham and Eggs), pretože tepelnou úpravou vzniká nejaký jed, podobný jedu z pokazenej konzervy.Ja by som to rozhodne neskúšala!

  • Andrea Setlerová | 13. 2. 2009 08:59

    Ono to jde klidně udělat i nasladko, trochu to osladit a místo slaných ingrediencí dát ovoce dle chuti.

  • Andrea Setlerová | 13. 2. 2009 08:58

    Je to něco jako slaná buchta, použití záleží na vás, my to doma jíme většinou k večeři :o)))AndreaPS: Ještě jsem zapomněla v receptu napsat, že se to má osolit dle chuti :o)

  • Vlaďka Benesová | 13. 2. 2009 06:06

    Zní to dobře, jen nevím jako co funguje. Předkrm, buchta nebo příloha?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Pečení Srbsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Hladká mouka Měkký salám Nakládané okurky Prášek do pečiva Rostlinný olej Sůl Tvrdý sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mražená káva

Mražená káva

Babiččiny "Francky"

Babiččiny "Francky"

Americká kukuřičná polévka

Americká kukuřičná polévka

Jogurtové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Jogurtové knedlíčky s jahodovou…

Bílkové kostky

Bílkové kostky

Bábovka "bleskovka"

Bábovka "bleskovka"

Mexické maso

Mexické maso

Pepanovy buřty k pivu

Pepanovy buřty k pivu

Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky

Škvarkové pečivo - housky, šneci,…

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami

Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

138
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
66
Francouzský dresing
Francouzský dresing
62
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
54
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
50
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
AHA.cz Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Bouček si „lovcem“ na Primě zavařil: Stopli mu Inkognito!

Bouček si „lovcem“ na Primě zavařil: Stopli mu Inkognito!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

  • Recepty.cz
  • Carská pita (srbská kuchyně)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact