• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Carrot and Pear Bisque (Mrkvová polévka )
Napište svůj komentář k receptu

Carrot and Pear Bisque (Mrkvová polévka )

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Carrot and Pear Bisque (Mrkvová polévka )
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      l drůbeží vývar
    • 6
      ks mrkev větší, nakrájená na kolečka
    • 2
      ks pórek
    • 1
      ks hrušky zralá, nakrájená na kostky
    • 3
      lžíce máslo
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička kari
    • 1
      lžička zázvor - mletý
    • petrželka nebo čerstvý tymián

Postup přípravy receptu

1
Odkrojíme tmavě zelené části pórku; pórek očistíme a nakrájíme na kolečka.
2
Ve větším hrnci rozpustíme máslo, přidáme pórek a dusíme do měkka asi 5-8 minut. Přidáme česnek a koření a ještě podusíme asi 2 minuty. Přidáme nakrájenou mrkev a hrušku, vše promícháme a zalijeme vývarem.
3
Až se polévka začne vařit, stáhneme na menší plamen a na mírném ohni vaříme 25-30 minut.
4
Uvařenou polévku přelijeme do velké mísy a po částech rozmixujeme v mixéru nebo přímo v hrnci ponorným mixérem.
5
Podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec dáme do polévky petrželku nebo tymián, může být i pažitka.
6
Každému do talíře dáme lžíci zakysané smetany.
7
Tato "luxusní" polévka je krémová a jemná, je bohatá na chuť mrkve, pórku a hlavně na spoustu vitamínů.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Apple-pear pie

Apple-pear pie

Carrot cake (Mrkvový dort) s pomerančem

Carrot cake (Mrkvový dort) s…

Fish and chips - po česku

Fish and chips - po česku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Diabetic Dry Skin Healing Cream 2.2 oz Tube QTY: 1 by TriDERMA | 17. 4. 2013 05:10

    This very concentrated cream delivers fast therapeutic for minor to really dry, ruined skin due to diabetic issues. <a href="http://eyeuser.com/blogs/viewstory/1356002" title="Diabetic Dry Skin Healing Cream 2.2 oz Tube QTY: 1 by TriDERMA">Diabetic Dry Skin Healing Cream 2.2 oz Tube QTY: 1 by TriDERMA</a>

  • Misery | 18. 5. 2011 10:10

    Výýýýýborná! Udělala jsem z dvojité dávky, jen se po ní zaprášilo. :-P

  • pavla aktan | 17. 2. 2009 16:39

    Polevka je opravdu `luxusni`, diky za super recept!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Drůbeží vývar Hrušky Kari Máslo Mrkev Pepř mletý Petrželka Pórek Sůl Zakysaná smetana Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec

Pikantní fazole

Pikantní fazole

Zapékaná kapusta

Zapékaná kapusta

Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského

Zapečená růžičková kapusta podle…

Medové perníčky hned k jídlu

Medové perníčky hned k jídlu

Kuřecí oběd

Kuřecí oběd

Palačinky snů

Palačinky snů

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Kuřecí vývar a omáčka velouté podle Zdeňka Pohlreicha

Kuřecí vývar a omáčka velouté podle…

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

72
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem
70
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
53
Fazole (nejen) se slaninou
Fazole (nejen) se…
46
Mediteránská polévka s toasty
Mediteránská polévka s…
44
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Oktopus II: Dvě těla v lomu a... Velký návrat Jaromíra Dulavy po vážné operaci srdce!

Oktopus II: Dvě těla v lomu a... Velký návrat Jaromíra Dulavy po vážné operaci srdce!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: &#039;Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...&#039;

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: &#039;Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...&#039;

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Carrot and Pear Bisque (Mrkvová polévka )
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact