• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Carpaccio ze žampionů
Napište svůj komentář k receptu

Carpaccio ze žampionů

autor: Simča S.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Carpaccio ze žampionů
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 300
      g žampiony
    • citronová šťáva z 1/2 citronu
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce petržel
    • olivový olej
    • 1
      lžíce balzamikový ocet
    • pepř mletý a sůl
    • zelenina případně - na servírování

Postup přípravy receptu

1
Houby oloupeme, nohy odkrojíme (nemusíme jen u velmi mladinkých malých hub) a hlavičky nakrájíme na velmi tenké plátky. Olej, ocet, citronovou šťávu, nasekané bylinky a česnek, pepř a sůl promícháme a vidličkou vyšleháme do emulze. Houby zakapeme touto emulzí a necháme odležet přes noc (nebo alespoň 1 - 2 hodiny). Potom upravíme na talíř a můžeme plátky hub proložit plátky zeleniny.
2
Pokapeme zálivkou a podáváme s pečivem jako předkrm nebo pohoštění k vínu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Carpaccio z lososa

Carpaccio z lososa

Carpaccio z červené řepy a mangoldu

Carpaccio z červené řepy a mangoldu

Rajčatové carpaccio

Rajčatové carpaccio

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková | 8. 10. 2008 13:50

    Jsem moc ráda, že chutnalo, až budu mít chvilku a stáhnu fotky z foťáku, pošlu i obrázek....

  • Petule B. | 7. 10. 2008 14:56

    Udělala jsem si na zkoušku ze 100 g. Tušila jsem, že to bude dobrota a taky že je! Škoda jen, že se žampiony dost ´smrsknou´. Takže příště aspoň z 1/2 kila. Opravdu výborný žampionový nápad! 1.

  • Petule B. | 6. 10. 2008 21:57

    Udělala jsem si na zkoušku z 1/2 uvedené dávky a bylo to ještě lepší, než jsem čekala. Škoda jen, že se to tak ´smrskne´. Příště aspoň z kila. Výborný žampionový nápad! :o)) 1.

  • Simča Sládková | 18. 9. 2008 18:58

    Moc díy za opravu. Simča

  • Simča Sládková | 18. 9. 2008 10:07

    Koukala jsem na ten recept, nevím, zda jsem měla zatmění na mozku, nebo jak to vzniklo, ale mělo by tam být šťáva z 1/2 citrónu, ne ze 2 citrónů. Kuchařko, je možné to opravit?

  • Simča Sládková | 17. 9. 2008 13:13

    Pokud vím, jsou žampiony jediné houby, které se dají jíst syrové. Mimochodem - klasické carpaccio se dělají třeba ze syrového lososa. A po naložení se žampiony rozleží a zkřehnou. Zkuste, je to dobré.

  • Marie H. | 16. 9. 2008 19:12

    Žampiony se nemusí, na rozdíl od ostatních hub, tepelně upravovat.

  • Ivana Přikrylová | 16. 9. 2008 16:10

    Ty žampioný se nemusí tepelně upravit?

  • Petule B. | 15. 9. 2008 20:37

    Ty brďo, to se musí vyzkoušet! :oD

  • Petule B. | 15. 9. 2008 19:38

    Ty brďo, to se musí vyzkoušet! :oD

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Pokrmy Chuťovky Z hub Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Česnek Citronová šťáva Olivový olej Pepř mletý Petržel Žampiony Zelenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Řecký gyros

Řecký gyros

Tuňákový salát

Tuňákový salát

Angreštová marmeláda s medem

Angreštová marmeláda s medem

Malínský špaček od sestry Ireny

Malínský špaček od sestry Ireny

Kuřecí prsíčka Nenasyta

Kuřecí prsíčka Nenasyta

Šlehačkový beránek

Šlehačkový beránek

Babiččin štrůdl

Babiččin štrůdl

Nejrychlejší tvarohové kuličky

Nejrychlejší tvarohové kuličky

Řezy Margot

Řezy Margot

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

40
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
38
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
26
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
18
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
16
Koprovka s vejcem
Koprovka s vejcem

Zajímavé články

Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
Kvíz: Uhodnete vtipné názvy českých obcí, které souvisejí s jídlem?
Kvíz: Uhodnete vtipné názvy českých obcí, které…
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
AHA.cz Vzteklá reakce Dáši Havlové na Obermannovou: JSI ŘEHTAJÍCÍ KOBYLA!

Vzteklá reakce Dáši Havlové na Obermannovou: JSI ŘEHTAJÍCÍ KOBYLA!

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Koho čeká podraz od nejbližších a kdo vydělá balík?

Horoskop na další týden: Koho čeká podraz od nejbližších a kdo vydělá balík?

Ženy.cz Čím víc se vám daří, tím míň si věříte? Vítejte v klubu podvodnic!

Čím víc se vám daří, tím míň si věříte? Vítejte v klubu podvodnic!

Blesk.cz Obrovská radost u Bočanové: Miminko Tonda!

Obrovská radost u Bočanové: Miminko Tonda!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká podraz od nejbližších a kdo vydělá balík?

Horoskop na další týden: Koho čeká podraz od nejbližších a kdo vydělá balík?

  • Recepty.cz
  • Carpaccio ze žampionů
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact