• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Carpaccio ze žampionů
Napište svůj komentář k receptu

Carpaccio ze žampionů

autor: Simča S.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Carpaccio ze žampionů
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 300
      g žampiony
    • citronová šťáva z 1/2 citronu
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce petržel
    • olivový olej
    • 1
      lžíce balzamikový ocet
    • pepř mletý a sůl
    • zelenina případně - na servírování

Postup přípravy receptu

1
Houby oloupeme, nohy odkrojíme (nemusíme jen u velmi mladinkých malých hub) a hlavičky nakrájíme na velmi tenké plátky. Olej, ocet, citronovou šťávu, nasekané bylinky a česnek, pepř a sůl promícháme a vidličkou vyšleháme do emulze. Houby zakapeme touto emulzí a necháme odležet přes noc (nebo alespoň 1 - 2 hodiny). Potom upravíme na talíř a můžeme plátky hub proložit plátky zeleniny.
2
Pokapeme zálivkou a podáváme s pečivem jako předkrm nebo pohoštění k vínu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Carpaccio z lososa

Carpaccio z lososa

Carpaccio z červené řepy a mangoldu

Carpaccio z červené řepy a mangoldu

Rajčatové carpaccio

Rajčatové carpaccio

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková | 8. 10. 2008 13:50

    Jsem moc ráda, že chutnalo, až budu mít chvilku a stáhnu fotky z foťáku, pošlu i obrázek....

  • Petule B. | 7. 10. 2008 14:56

    Udělala jsem si na zkoušku ze 100 g. Tušila jsem, že to bude dobrota a taky že je! Škoda jen, že se žampiony dost ´smrsknou´. Takže příště aspoň z 1/2 kila. Opravdu výborný žampionový nápad! 1.

  • Petule B. | 6. 10. 2008 21:57

    Udělala jsem si na zkoušku z 1/2 uvedené dávky a bylo to ještě lepší, než jsem čekala. Škoda jen, že se to tak ´smrskne´. Příště aspoň z kila. Výborný žampionový nápad! :o)) 1.

  • Simča Sládková | 18. 9. 2008 18:58

    Moc díy za opravu. Simča

  • Simča Sládková | 18. 9. 2008 10:07

    Koukala jsem na ten recept, nevím, zda jsem měla zatmění na mozku, nebo jak to vzniklo, ale mělo by tam být šťáva z 1/2 citrónu, ne ze 2 citrónů. Kuchařko, je možné to opravit?

  • Simča Sládková | 17. 9. 2008 13:13

    Pokud vím, jsou žampiony jediné houby, které se dají jíst syrové. Mimochodem - klasické carpaccio se dělají třeba ze syrového lososa. A po naložení se žampiony rozleží a zkřehnou. Zkuste, je to dobré.

  • Marie H. | 16. 9. 2008 19:12

    Žampiony se nemusí, na rozdíl od ostatních hub, tepelně upravovat.

  • Ivana Přikrylová | 16. 9. 2008 16:10

    Ty žampioný se nemusí tepelně upravit?

  • Petule B. | 15. 9. 2008 20:37

    Ty brďo, to se musí vyzkoušet! :oD

  • Petule B. | 15. 9. 2008 19:38

    Ty brďo, to se musí vyzkoušet! :oD

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Pokrmy Chuťovky Z hub Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Česnek Citronová šťáva Olivový olej Pepř mletý Petržel Žampiony Zelenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové bavorské závitky

Vepřové bavorské závitky

Kuřecí kousky ala Donald

Kuřecí kousky ala Donald

Vařená čokoládová poleva

Vařená čokoládová poleva

Pivní palačinky

Pivní palačinky

Cottage sardinky - pomazánka

Cottage sardinky - pomazánka

Čerstvé těstoviny s chřestem

Čerstvé těstoviny s chřestem

Babiččina ořechová bábovka

Babiččina ořechová bábovka

Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)

Vegetariánské karbanátky (rýžovo…

Nakládané masové kostky dušené na cibuli

Nakládané masové kostky dušené na…

Doporučujeme

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

53
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
51
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…
43
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
34
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
33
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše

Zajímavé články

Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7 receptů nejen na víkend
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7…
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
AHA.cz Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 26.–27. 7. 2025: Komu prospějí chvilky v přírodě a kdo zažije osudové setkání?

Horoskop na víkend 26.–27. 7. 2025: Komu prospějí chvilky v přírodě a kdo zažije osudové setkání?

Ženy.cz Nedovolte, aby vaše dítě vyrůstalo bez otce. Vážně jste si jistá, že jste našla toho pravého?

Nedovolte, aby vaše dítě vyrůstalo bez otce. Vážně jste si jistá, že jste našla toho pravého?

Blesk.cz Exmanželka bývalého milence Holomáče: Žaloba na Žilkovou!

Exmanželka bývalého milence Holomáče: Žaloba na Žilkovou!

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

  • Recepty.cz
  • Carpaccio ze žampionů
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact