• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Carpaccio z červené řepy a mangoldu
Napište svůj komentář k receptu

Carpaccio z červené řepy a mangoldu

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Carpaccio z červené řepy a mangoldu
Carpaccio z červené řepy a mangoldu
Carpaccio z červené řepy a mangoldu
Carpaccio z červené řepy a mangoldu
Carpaccio z červené řepy a mangoldu
Carpaccio z červené řepy a mangoldu
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • máslo oříšek
    • 1
      špetka sůl
    • citron skrojky na ozdobení
    • tymián
    • parmazán hoblinky na ozdobení
    • 2
      ks červená řepa středně velká, omytá, v celku
    • 1
      hrst mangold
    • extra panenský olivový olej
  • Na dochucení
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Troubu rozpalte na 180 °C. Každou řepu osolte hrubozrnnou mořskou solí a zabalte zvlášť do balíčku z pečicího papíru spolu se snítkou tymiánu a oříškem másla. Dejte do trouby a pečte asi 40 minut až hodinu (podle velikosti bulvy), až řepa změkne. Nechte vychladnout, oloupejte ji a nakrájejte nebo nastrouhejte na tenké plátky. Mangold krátce spařte horkou vodou a vyřízněte dužnatý střed. Obojí zeleninu naskládejte na polovinu pečicího papíru do kruhového tvaru tak, aby se lehce překrývala. Lehce pokapejte olejem, přiklopte druhou polovinou pečicího papíru a pevně stiskněte k sobě, aby se olej rovnoměrně rozprostřel. Přeložený papír se zeleninou obstřihněte do tvaru kruhu, jednu stranu odklopte a carpaccio překlopte na připravený talíř. Osolte a opepřete, ozdobte hoblinami sýra a skrojky citronu a ihned podávejte.

RADA: Jak poznat pravé máslo?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Carpaccio z červené řepy

Carpaccio z červené řepy

Caprese z červené řepy

Caprese z červené řepy

Carpaccio z červené řepy

Carpaccio z červené řepy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ycxlsag | 5. 11. 2013 17:03

    kY8FyV <a href="http://mojvdepzfokc.com/">mojvdepzfokc</a>, [url=http://ovuxmmaxynee.com/]ovuxmmaxynee[/url], [link=http://vgizxoroapdm.com/]vgizxoroapdm[/link], http://rsatdjxvfpbs.com/

  • tomscott | 7. 1. 2012 03:02

    Je to sezónní jídlo (spíš efektní předkrm) řepa musí být čerstvě sklizená, tymián čerstvý a klidně víc než jednu snítku a místo parmezánu a citronu se dá použít zakysaná smetana. Kdo neumí krájet nožem může vyzkoušet "VS" kráječ Každopádně je to dobrý způsob jak jíst červenou řepu :)

  • Tereza T
    Tereza T | 9. 6. 2011 14:19

    My se doma cpeme syrovou, neochucenou řepou a moc nám chutná :-)

  • Tereza T
    Tereza T | 9. 6. 2011 14:18

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 9. 6. 2011 08:29

    V ingrediencích chybí mangold

  • Di | 28. 5. 2011 10:08

    Mně připadá, že přinejmenším ta řepa, která potřebuje dost ochutit, musí být tak trochu bez chuti. Ale nevím, nezkoušela jsem a rozhodně mě nic neláká, abych vyzkoušela. :-(

  • Tervi | 19. 5. 2011 17:10

    S tim krajenim bych to nehrotil, s praxi a ostrym nozem lze krajet velmi podobne jako na profi masine a tristni mi to nikdy neprislo:) Je to iluze, ze neco v kuchyni nelze udelat bez stroje, jisteze lze, je to pracnejsi a clovek musi stravit nejaky ten rok tim, ze kraji, kraji a kraji:)

  • Pejsek a kočička | 19. 5. 2011 15:55

    Další recept, kerý je spíš na efekt, než že by se opravdu dal vařit. Bod číslo jedna: v ingredincích ani není ten mangold Bod číslo dvě: to překlápění a vystřihování pečícího papíru zní sice ohromně zajímavě, ale ve skutečnosti jsem nějak nepochopila, co tím chtěl básník říci. Bod číslo tři: Carpaccio, ikdyž z řepy, se nožem prostě nikdy nenakrájí. Chce to udělat na nářezovém stroji, který ovšem doma nikdo nemá. Nebo bude výsledek vypadat tristně... :-(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Zdravě i chutně Zelenina Slané Květen Svačina Pečení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená řepa Citron Extra panenský olivový olej Mangold Máslo Parmazán Pepř mletý Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Norská rybí polévka

Norská rybí polévka

Kokosová roláda II.

Kokosová roláda II.

Rybízová buchta s čokoládou

Rybízová buchta s čokoládou

Velikonoční jidáše

Velikonoční jidáše

Babiččina postelová rýže

Babiččina postelová rýže

Celerovo-mrkvová pomazánka s pečivem

Celerovo-mrkvová pomazánka s pečivem

Palačinky (na palačinkovač)

Palačinky (na palačinkovač)

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

Citronové řezy-máslové a výtečné

Citronové řezy-máslové a výtečné

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

30
Francouzský dresing
Francouzský dresing
21
Salámová česnečka se zeleninou
Salámová česnečka se…
20
Souvlaki s tzatziki
Souvlaki s tzatziki
20
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
18
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka

Zajímavé články

Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
AHA.cz A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Štěstí herce Gránského: Čeká druhého potomka!

Štěstí herce Gránského: Čeká druhého potomka!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Další doporučené recepty:

Caprese z červené řepy
Caprese z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z lososa
Carpaccio z lososa
Carpaccio z okurek
Carpaccio z okurek
Carpaccio z pečené řepy s granátovým jablkem a citronovým dresinkem
Carpaccio z pečené řepy s granátovým…
  • Recepty.cz
  • Carpaccio z červené řepy a mangoldu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact