• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Carpaccio z červené řepy a mangoldu
Napište svůj komentář k receptu

Carpaccio z červené řepy a mangoldu

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Carpaccio z červené řepy a mangoldu
Carpaccio z červené řepy a mangoldu
Carpaccio z červené řepy a mangoldu
Carpaccio z červené řepy a mangoldu
Carpaccio z červené řepy a mangoldu
Carpaccio z červené řepy a mangoldu
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • máslo oříšek
    • 1
      špetka sůl
    • citron skrojky na ozdobení
    • tymián
    • parmazán hoblinky na ozdobení
    • 2
      ks červená řepa středně velká, omytá, v celku
    • 1
      hrst mangold
    • extra panenský olivový olej
  • Na dochucení
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Troubu rozpalte na 180 °C. Každou řepu osolte hrubozrnnou mořskou solí a zabalte zvlášť do balíčku z pečicího papíru spolu se snítkou tymiánu a oříškem másla. Dejte do trouby a pečte asi 40 minut až hodinu (podle velikosti bulvy), až řepa změkne. Nechte vychladnout, oloupejte ji a nakrájejte nebo nastrouhejte na tenké plátky. Mangold krátce spařte horkou vodou a vyřízněte dužnatý střed. Obojí zeleninu naskládejte na polovinu pečicího papíru do kruhového tvaru tak, aby se lehce překrývala. Lehce pokapejte olejem, přiklopte druhou polovinou pečicího papíru a pevně stiskněte k sobě, aby se olej rovnoměrně rozprostřel. Přeložený papír se zeleninou obstřihněte do tvaru kruhu, jednu stranu odklopte a carpaccio překlopte na připravený talíř. Osolte a opepřete, ozdobte hoblinami sýra a skrojky citronu a ihned podávejte.

RADA: Jak poznat pravé máslo?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Carpaccio z červené řepy

Carpaccio z červené řepy

Caprese z červené řepy

Caprese z červené řepy

Carpaccio z červené řepy

Carpaccio z červené řepy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ycxlsag | 5. 11. 2013 17:03

    kY8FyV <a href="http://mojvdepzfokc.com/">mojvdepzfokc</a>, [url=http://ovuxmmaxynee.com/]ovuxmmaxynee[/url], [link=http://vgizxoroapdm.com/]vgizxoroapdm[/link], http://rsatdjxvfpbs.com/

  • tomscott | 7. 1. 2012 03:02

    Je to sezónní jídlo (spíš efektní předkrm) řepa musí být čerstvě sklizená, tymián čerstvý a klidně víc než jednu snítku a místo parmezánu a citronu se dá použít zakysaná smetana. Kdo neumí krájet nožem může vyzkoušet "VS" kráječ Každopádně je to dobrý způsob jak jíst červenou řepu :)

  • Tereza T
    Tereza T | 9. 6. 2011 14:19

    My se doma cpeme syrovou, neochucenou řepou a moc nám chutná :-)

  • Tereza T
    Tereza T | 9. 6. 2011 14:18

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 9. 6. 2011 08:29

    V ingrediencích chybí mangold

  • Di | 28. 5. 2011 10:08

    Mně připadá, že přinejmenším ta řepa, která potřebuje dost ochutit, musí být tak trochu bez chuti. Ale nevím, nezkoušela jsem a rozhodně mě nic neláká, abych vyzkoušela. :-(

  • Tervi | 19. 5. 2011 17:10

    S tim krajenim bych to nehrotil, s praxi a ostrym nozem lze krajet velmi podobne jako na profi masine a tristni mi to nikdy neprislo:) Je to iluze, ze neco v kuchyni nelze udelat bez stroje, jisteze lze, je to pracnejsi a clovek musi stravit nejaky ten rok tim, ze kraji, kraji a kraji:)

  • Pejsek a kočička | 19. 5. 2011 15:55

    Další recept, kerý je spíš na efekt, než že by se opravdu dal vařit. Bod číslo jedna: v ingredincích ani není ten mangold Bod číslo dvě: to překlápění a vystřihování pečícího papíru zní sice ohromně zajímavě, ale ve skutečnosti jsem nějak nepochopila, co tím chtěl básník říci. Bod číslo tři: Carpaccio, ikdyž z řepy, se nožem prostě nikdy nenakrájí. Chce to udělat na nářezovém stroji, který ovšem doma nikdo nemá. Nebo bude výsledek vypadat tristně... :-(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Zdravě i chutně Zelenina Slané Květen Svačina Pečení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená řepa Citron Extra panenský olivový olej Mangold Máslo Parmazán Pepř mletý Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohový koláč báby Havelkové

Tvarohový koláč báby Havelkové

Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

Tvarohová pomazánka extra

Tvarohová pomazánka extra

Čočková polévka s párkem

Čočková polévka s párkem

Cuketová žemlovka (nádivka)

Cuketová žemlovka (nádivka)

Salámový dort

Salámový dort

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Kompot z hroznového vína

Kompot z hroznového vína

Pečený bůček

Pečený bůček

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

170
Dršťková z bedel
Dršťková z bedel
134
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
107
Rajčatová polévka & sýrové minisendviče
Rajčatová polévka &…
104
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
70
Vánoční punč II.
Vánoční punč II.

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz 18letý syn moderátorky StarDance Kostkové: Stěhuje se pryč od mámy! Chce bydlet u prarodičů...

18letý syn moderátorky StarDance Kostkové: Stěhuje se pryč od mámy! Chce bydlet u prarodičů...

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Caprese z červené řepy
Caprese z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z lososa
Carpaccio z lososa
Carpaccio z okurek
Carpaccio z okurek
Carpaccio z pečené řepy s granátovým jablkem a citronovým dresinkem
Carpaccio z pečené řepy s granátovým…
  • Recepty.cz
  • Carpaccio z červené řepy a mangoldu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact