• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Carpaccio z červené řepy a mangoldu
Napište svůj komentář k receptu

Carpaccio z červené řepy a mangoldu

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Carpaccio z červené řepy a mangoldu
Carpaccio z červené řepy a mangoldu
Carpaccio z červené řepy a mangoldu
Carpaccio z červené řepy a mangoldu
Carpaccio z červené řepy a mangoldu
Carpaccio z červené řepy a mangoldu
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • máslo oříšek
    • 1
      špetka sůl
    • citron skrojky na ozdobení
    • tymián
    • parmazán hoblinky na ozdobení
    • 2
      ks červená řepa středně velká, omytá, v celku
    • 1
      hrst mangold
    • extra panenský olivový olej
  • Na dochucení
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Troubu rozpalte na 180 °C. Každou řepu osolte hrubozrnnou mořskou solí a zabalte zvlášť do balíčku z pečicího papíru spolu se snítkou tymiánu a oříškem másla. Dejte do trouby a pečte asi 40 minut až hodinu (podle velikosti bulvy), až řepa změkne. Nechte vychladnout, oloupejte ji a nakrájejte nebo nastrouhejte na tenké plátky. Mangold krátce spařte horkou vodou a vyřízněte dužnatý střed. Obojí zeleninu naskládejte na polovinu pečicího papíru do kruhového tvaru tak, aby se lehce překrývala. Lehce pokapejte olejem, přiklopte druhou polovinou pečicího papíru a pevně stiskněte k sobě, aby se olej rovnoměrně rozprostřel. Přeložený papír se zeleninou obstřihněte do tvaru kruhu, jednu stranu odklopte a carpaccio překlopte na připravený talíř. Osolte a opepřete, ozdobte hoblinami sýra a skrojky citronu a ihned podávejte.

RADA: Jak poznat pravé máslo?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Carpaccio z červené řepy

Carpaccio z červené řepy

Caprese z červené řepy

Caprese z červené řepy

Carpaccio z červené řepy

Carpaccio z červené řepy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ycxlsag | 5. 11. 2013 17:03

    kY8FyV <a href="http://mojvdepzfokc.com/">mojvdepzfokc</a>, [url=http://ovuxmmaxynee.com/]ovuxmmaxynee[/url], [link=http://vgizxoroapdm.com/]vgizxoroapdm[/link], http://rsatdjxvfpbs.com/

  • tomscott | 7. 1. 2012 03:02

    Je to sezónní jídlo (spíš efektní předkrm) řepa musí být čerstvě sklizená, tymián čerstvý a klidně víc než jednu snítku a místo parmezánu a citronu se dá použít zakysaná smetana. Kdo neumí krájet nožem může vyzkoušet "VS" kráječ Každopádně je to dobrý způsob jak jíst červenou řepu :)

  • Tereza T
    Tereza T | 9. 6. 2011 14:19

    My se doma cpeme syrovou, neochucenou řepou a moc nám chutná :-)

  • Tereza T
    Tereza T | 9. 6. 2011 14:18

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 9. 6. 2011 08:29

    V ingrediencích chybí mangold

  • Di | 28. 5. 2011 10:08

    Mně připadá, že přinejmenším ta řepa, která potřebuje dost ochutit, musí být tak trochu bez chuti. Ale nevím, nezkoušela jsem a rozhodně mě nic neláká, abych vyzkoušela. :-(

  • Tervi | 19. 5. 2011 17:10

    S tim krajenim bych to nehrotil, s praxi a ostrym nozem lze krajet velmi podobne jako na profi masine a tristni mi to nikdy neprislo:) Je to iluze, ze neco v kuchyni nelze udelat bez stroje, jisteze lze, je to pracnejsi a clovek musi stravit nejaky ten rok tim, ze kraji, kraji a kraji:)

  • Pejsek a kočička | 19. 5. 2011 15:55

    Další recept, kerý je spíš na efekt, než že by se opravdu dal vařit. Bod číslo jedna: v ingredincích ani není ten mangold Bod číslo dvě: to překlápění a vystřihování pečícího papíru zní sice ohromně zajímavě, ale ve skutečnosti jsem nějak nepochopila, co tím chtěl básník říci. Bod číslo tři: Carpaccio, ikdyž z řepy, se nožem prostě nikdy nenakrájí. Chce to udělat na nářezovém stroji, který ovšem doma nikdo nemá. Nebo bude výsledek vypadat tristně... :-(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Zdravě i chutně Zelenina Slané Květen Svačina Pečení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená řepa Citron Extra panenský olivový olej Mangold Máslo Parmazán Pepř mletý Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné muffiny

Ovocné muffiny

Eskymo řezy

Eskymo řezy

Tvarohové koláče

Tvarohové koláče

Lovošská topinka

Lovošská topinka

Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment

Italská polévka Minestrone Institutu…

Velikonoční kopřivová nádivka

Velikonoční kopřivová nádivka

Makovky - sladké housky

Makovky - sladké housky

Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky) a kysaným zelím

Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky)…

Masová minutka s řapíkatým celerem

Masová minutka s řapíkatým celerem

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

150
Kapustové měšce na zelenině
Kapustové měšce na…
148
Rýžový salát / příloha
Rýžový salát / příloha
83
Zapečené špagety s mletým masem
Zapečené špagety s…
45
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
31
Zapečené vajíčkové chlebíčky / tousty
Zapečené vajíčkové…

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Ženy.cz Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Blesk.cz Lukáš Hejlík překvapil: Proč odmítl Zrádce?!

Lukáš Hejlík překvapil: Proč odmítl Zrádce?!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Další doporučené recepty:

Caprese z červené řepy
Caprese z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z lososa
Carpaccio z lososa
Carpaccio z okurek
Carpaccio z okurek
Carpaccio z pečené řepy s granátovým jablkem a citronovým dresinkem
Carpaccio z pečené řepy s granátovým…
  • Recepty.cz
  • Carpaccio z červené řepy a mangoldu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact