• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Čapátí
Napište svůj komentář k receptu

Čapátí

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čapátí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg hrubá mouka
    • 200
      ml voda
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Dáme mouku do misky a po malých dávkách přidáváme vodu. Hnětením vytvoříme těsto. Okrajem sklenice rozdělíme těsto na jakési bochánky, které válečkem rozválíme na tenké kulaté placičky o průměru asi 10 cm. Smažíme na rozpálené pánvi s trochou oleje.
2
Pro exotičtější chuť lze přidat indické koření (karí).
3
Čapátí se podává jako příloha k masovým pokrmům.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr | 13. 5. 2016 19:41

    Teď jsem byl měsíc v Indii. Čapati se dělají naprosto bez tuku na suché plotně a většinou z obyč hladké mouky. Průměr mají asi 20cm, ale na tom asi nezáleží.. Pokud se těsto při rozvalování /jen dlaní/ překládá, vznikne placka která má po upečení charakter našeho listového těsta a říkají tomu paroti, ty už se mohou péct na mírně mastné plotně.. Pak tam mají roti tad... Každopádně k tomu šíleně pálivému indickému jídlu je to osvěžující, hladící.. ;-)

  • Petr | 13. 5. 2016 19:33

    Je to trochu jinak. Paroti je skládané těsto a na pohled pak vypadá trochu jako listové těsto. Dělají to překládáním těsta při rozvalování dlaní.. Čapati dělají i z obyčejné hladké mouky.. Kdyby se tady dalo dát video, tak dám orig z indie ze státu Kerala.. ;-)

  • milan hornak | 3. 11. 2006 21:22

    pracoval jsem v indické kuchyni čapati jsou ze speciální mouky která neobsahuje žádný tuk ´těsto se míchá jen s vodou a pečou se na sucho, když již téměř hotové podlijeme trochou oleje tak se nafouknou ale již se tyto placky jmenují roti.Také se mohou uděělat v tandori peci to je vlastně to házení do ohně ale ve skutečnosti se nalepí na stěnu a jsou to Paratha

  • Anonym | 28. 10. 2006 14:13

    Ještě mi paní Bednářová řekněte,jak je mám v normální české domácnosti házet do ohně?

  • Jana | 28. 10. 2006 13:35

    Souhlasím s Yvetou,můj zeť placky vždycky smažil na troše oleje,stačí jen vymastit pánev.Jen je dělal mnohem větší než 10cm.Byly skvělé.Zkoušela jsem různé recepty,s přidáním vajíčka nebo trochy mléka,nebo i s malým množstvím prášku do pečiva,ale nejlepší jsou jen z mouky,vody a malého množství oleje.Na 1kg mouky stačí půl deci.Je dobré těsto vymíchat a nechat 1-2 h stát,těsto zvláční a mnohem lépe se zpracovává.Upečené placky mají hnědé puchýřky,skládáme je do čisté utěrky a ještě se mi nestalo,že by byly tvrdé.Z kila mouky jich upeču 11-12.

  • Iva Bednarova | 24. 10. 2006 17:55

    jo pecou se na cucho,a jeste se pak hazi do ohne aby se nafokly

  • Yveta | 24. 10. 2006 04:18

    Moje kamaradka je Indka a ja mam od ni recept na capati a take mi rikala, ze mam dat trosku oleje na panev a smazit. Take jsem si zprvu myslela, ze tyto placky se smazi nasucho. Vyzkousela jsem to, ale s hroznym vysledkem. To kari koreni tam nedavam, indicka jidla obsahuji kari koreni dost, ale kdo chce muze jej tam dat. Ja tyto placky mohu i jenom tak, jak chleba, tudiz to kari koreni tam zkusim dat. A se za kysanym mlekem nebo kefirem to bude mnamka. Dekuji moc za inspiraci.

  • markeet | 23. 10. 2006 13:40

    vzdycky jsem mela za to, ze prave capati se pecou na plotne nebo panvi nasucho.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Smažení Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrubá mouka Olej Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněné ořechy IV.

Plněné ořechy IV.

Segedínský guláš III.

Segedínský guláš III.

Banánovo-jahodový dort

Banánovo-jahodový dort

Hrníčkový chleba

Hrníčkový chleba

Bramborové muffiny se slaninou

Bramborové muffiny se slaninou

Jáhlové muffiny

Jáhlové muffiny

Pečené smetanové řízky

Pečené smetanové řízky

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Borůvkový koláč

Borůvkový koláč

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

55
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
44
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
38
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…
35
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
29
Bramborovo - rybí krokety
Bramborovo - rybí krokety

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Poslední fotky Jiřího Krampola (†87): Dva týdny před smrtí natáčel

Poslední fotky Jiřího Krampola (†87): Dva týdny před smrtí natáčel

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

  • Recepty.cz
  • Čapátí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact