• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cannelloni se špenátem
Napište svůj komentář k receptu

Cannelloni se špenátem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 9
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cannelloni se špenátem
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Náplň
    • 250
      g tvaroh
    • 1
      ks cibule velká
    • 2
      stroužek česnek 1-2
    • 800
      g špenát nebo 450g mraženého
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový oříšek
    • 50
      g parmazán
  • Rajčatová omáčka
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 700
      g rajčata nebo velká plechovka loupaných rajčat
  • Bílá omáčka
    • 40
      g máslo
    • 40
      g hladká mouka
    • 0,50
      l mléko

Postup přípravy receptu

1
Náplň: špenát očistíme a několik minut povaříme. Scedíme, dobře vymačkáme a posekáme. Na rozehřátém olivovém oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli a česnek, přidáme špenát a krátce podusíme.
2
Tvaroh smícháme s vejcem, přidáme vychladlý špenát, osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem.
3
Rajčatová omáčka: spařená rajčata oloupeme, odstraníme zrníčka a nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek a cibuli nasekáme a dáme zesklovatět na rozehřátý olej. Přidáme rajčata a povaříme na mírném ohni. Osolíme, opepříme.
4
Bílá omáčka: mouku opražíme na rozpuštěném másle. Zalijeme mlékem a za stálého míchání povaříme. Osolíme, opepříme a ochutíme muškátem.
5
Cannelloni uvaříme podle návodu na obalu. Naplníme špenátovou směsí a vložíme do vymazané zapékací formy. Přelijeme nejdříve rajčatovou a potom bílou omáčkou. Posypeme parmazánem. Zapékáme v troubě asi 35-40 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cannelloni plněné tvarohem

Cannelloni plněné tvarohem

Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem

Cannelloni s boloňskou omáčkou a…

Zapečené cannelloni z trouby v pikantní omáčce

Zapečené cannelloni z trouby v…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka O. | 30. 12. 2008 09:28

    Aha, tak děkuju, mrknu se po nich.

  • ladislava staffenová | 29. 12. 2008 20:51

    Jarko, Terezka má pravdu, kupuju je v Albertu

  • Tereza J. | 29. 12. 2008 20:26

    Jarka, v Čechách dostať cannelloni určite u Alberta, videla som ich aj v Tescu, ale aj v bežných potravinách som ich videla, u dcéry v Roztokách ich v samoške majú skoro vždy

  • Jarka O. | 29. 12. 2008 19:33

    Terezko, já jsem cannelloni dělala poprvé, přivezla jsem si je v létě z Itálie a už bylo potřeba je zpracovat. U nás se nikde nedostanou koupit :-/ Ale to s tím nepředvářením mě napadlo hned, je to jako u lasagní.

  • Tereza J. | 29. 12. 2008 18:20

    Jarka, cannelloni tiež dopredu nevarím, rovnako ako lasagne sa plnia nevarené, uvaria sa počas pečenia v omáčke.

  • Olga . | 28. 12. 2008 20:16

    No, je možné to připravit i z lasagní které by asi bylo dobré před rolováním uvařit :-))) na rozdíl od cannelloni. ... Jen bych doplnil že cannelloni se dobře plní sáčkem se širokou špičkou. A za to dopředu vařené potrubí dávám 4 :-)(

  • Jarka O. | 28. 12. 2008 19:19

    Dnes jsem dělala k obědu, bylo to výborné. Cannelloni jsem ale nepředvářela, plnila jsem suché. Na dno pekáčku jsem nalila rajčatovou omáčku, do ní vmáčkla naplněné trubky a zalila bešamelem a posypala sýrem. Když je dost šťavnatá náplň a dost omáčky, není třeba předvářet. Myslím, že měkké by se i hůře plnily. Za 1 :-))

  • Tereza J. | 21. 12. 2008 08:43

    Cannelloni boli výborné, kombinácia tvarohu a špenátu je vyladená, skutočne chutilo. Robila som už dávnejšie, ale až teraz som si spomenula, že som k tomu nenapísala komentár. Je to za 1:)))

  • Gabriela B | 1. 2. 2006 11:17

    To záleží na troubě. Já je většinou zapékám asi 35 minut v troubě vyhřáté na 200°C.

  • Zuzana | 31. 1. 2006 14:58

    Pri kolika stupnich se to pece?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Pokrmy Zdravě i chutně Z těstovin Oběd Večeře Pečení Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Máslo Mléko Muškátový oříšek Parmazán Pepř mletý Rajčata Špenát Sůl Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr po mlynářsku

Kapr po mlynářsku

Šťouchané brambory

Šťouchané brambory

Domácí huspenina

Domácí huspenina

Tříbarevný tvarohový koláč

Tříbarevný tvarohový koláč

Rychlé chuťovky nejen ke kávě

Rychlé chuťovky nejen ke kávě

Třešňové rizoto

Třešňové rizoto

Smetanovo-křenová nebo česneková pochoutka - pomazánka

Smetanovo-křenová nebo česneková…

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým…

Jednoduché pivní staročeské řízky

Jednoduché pivní staročeské řízky

Doporučujeme

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

165
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
155
Dýňová tortila
Dýňová tortila
147
Máslové řízky
Máslové řízky
102
Guláš připravený v troubě
Guláš připravený v troubě
64
Kadeřávkový salát s cizrnou a avokádem
Kadeřávkový salát s…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5 jednoduchých, rychlých a chutných receptů
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5…
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
AHA.cz Životní krok Adamovské: Změna názoru na Štěpánka!

Životní krok Adamovské: Změna názoru na Štěpánka!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Denní horoskop na pondělí 29. 9. 2025: Kdo se konečně dočká uznání a koho čeká napětí ve vztahu?

Denní horoskop na pondělí 29. 9. 2025: Kdo se konečně dočká uznání a koho čeká napětí ve vztahu?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Svědectví Miloše Zapletala ke kauze „únosu“ režiséra Adamce: Hádka s Janou v bance o peníze

Svědectví Miloše Zapletala ke kauze „únosu“ režiséra Adamce: Hádka s Janou v bance o peníze

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Výklad karet pro nový týden: Které znamení se špatně rozhodne? A pozor na psychiku!

Výklad karet pro nový týden: Které znamení se špatně rozhodne? A pozor na psychiku!

Další doporučené recepty:

Cannelloni plněné tvarohem
Cannelloni plněné tvarohem
Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem
Cannelloni s boloňskou omáčkou a…
Cannelloni s houbami a rajčatovou omáčkou
Cannelloni s houbami a rajčatovou…
Canneloni se špenátem a ricottou
Canneloni se špenátem a ricottou
Cannoli s čokoládou
Cannoli s čokoládou
Caponata
Caponata
  • Recepty.cz
  • Cannelloni se špenátem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact