• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Candát se šťouchaným bramborem s brokolicí
Napište svůj komentář k receptu

Candát se šťouchaným bramborem s brokolicí

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Candát se šťouchaným bramborem s brokolicí
Candát se šťouchaným bramborem s brokolicí
Candát se šťouchaným bramborem s brokolicí
Candát se šťouchaným bramborem s brokolicí
Candát se šťouchaným bramborem s brokolicí
Candát se šťouchaným bramborem s brokolicí
Candát se šťouchaným bramborem s brokolicí
Candát se šťouchaným bramborem s brokolicí
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 400
      g candát - filety (případně siven, pstruh)
    • sůl
    • pepř mletý
    • citronová šťáva
    • 1
      stroužek česnek rozetřený
    • snítka tymiánu
    • máslo - kousek (olej)
  • Dále:
    • 300
      g brambory oloupané
    • 200
      g brokolice
    • sůl
    • máslo plátek

Postup přípravy receptu

1
Filety z candáta používáme s kůží. Po osmažení je velmi jemná a ani při konzumaci není nutné ji odstraňovat Prakticky nám jen drží velmi křehkou rybku pohromadě při tepelné úpravě, aby se nerozpadla na plátky.
2
Filety osušíme, mírně pokapeme citronovou šťávou (kdo nechce, nemusí), osolíme, opepříme, potřeme jemně rozetřeným česnekem (stačí jeden stroužek) a posypeme lístky tymiánu. Takto připravenou rybu necháme půlhodinky odpočinout, pak zprudka osmažíme na pánvi s troškou másla nebo oleje z obou stran, nejprve kůží dolů, pak otočíme a krátce dosmažíme.
3
Oloupané brambory vaříme téměř doměkka. Pár minut před koncem vaření přidáme růžičky brokolice a dovaříme doměkka, aby brokolice zůstala na skus. Scedíme, přidáme silnější plátek másla a rozšťoucháme.
4
Šťouchané brambory s brokolicí podáváme s filety candáta.
5
Pro ty, kdo neradi brokolici: nahradit ji můžeme růžičkami květáku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Candát s asijským pestem

Candát s asijským pestem

Candát s chřestem

Candát s chřestem

Candát v papilotě

Candát v papilotě

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Candát
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Brokolice Candát Česnek Citronová šťáva Máslo Pepř mletý Snítka tymiánu Sůl

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Žahour

Žahour

Marokánky ze smetany

Marokánky ze smetany

Masíčko v hermelínu-minutka

Masíčko v hermelínu-minutka

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O…

Omáčka k těstovinám

Omáčka k těstovinám

Lehký jemný ovocný dort

Lehký jemný ovocný dort

Drůbeží výpečky

Drůbeží výpečky

Dietní bezlepková žemlovka

Dietní bezlepková žemlovka

Salát Caesar

Salát Caesar

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

424
Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec
Povidlové knedlíky…
186
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
93
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami
Rybí karbanátky s…
59
Špagety sypané česnekem
Špagety sypané česnekem
49
Vepřové na pomerančích
Vepřové na pomerančích

Zajímavé články

Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
AHA.cz Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, které postavě lichotí a které uškodí!

Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, které postavě lichotí a které uškodí!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Velký třesk před obnovenou premiérou Plesu upírů: Producent Janeček vyrazil Vojtka! Po 15 letech

Velký třesk před obnovenou premiérou Plesu upírů: Producent Janeček vyrazil Vojtka! Po 15 letech

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Další doporučené recepty:

Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s fenyklem a…
Candát s asijským pestem
Candát s asijským pestem
Candát s chřestem
Candát s chřestem
Candát v papilotě
Candát v papilotě
Cannelloni plněné tvarohem
Cannelloni plněné tvarohem
Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem
Cannelloni s boloňskou omáčkou a…
  • Recepty.cz
  • Candát se šťouchaným bramborem s brokolicí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact