• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Candát na ruský způsob
Napište svůj komentář k receptu

Candát na ruský způsob

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Candát na ruský způsob
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 700
      g candát (Očištěný)
    • 100
      g máslo
    • 50
      g cibule
    • bobkový list
    • pepř celý
    • 2,50
      dl bílé víno
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 0,50
      ks citron
    • 1
      lžíce kaviár
    • 5
      dl smetana
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Na másle osmahneme drobně krájenou cibuli, bobkový list, pepř, přidáme osolené porce candáta a zvolna opečeme po všech stranách, zalijeme bílým vínem a podusíme. Pečeného candáta vyjmeme, základ zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme rajčatový protlak, trochu vývaru, povaříme a procedíme. Do procezené omáčky přidáme smetanu s rozšlehaným žloutkem, prohřejeme a vložíme opečeného candáta. Při podávání jednotlivé porce zdobíme kolečkem citrónu s kaviárem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Candát s asijským pestem

Candát s asijským pestem

Grilovaný candát na rajčatech

Grilovaný candát na rajčatech

Candát a batátové pyré

Candát a batátové pyré

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdeněk Erdinger | 2. 5. 2009 13:49

    zkuste udělat candáta s domácí holandskou omáčkou..je to znamenité..Váš Zdeněk :-)

  • Klára Keselyova | 22. 6. 2008 18:00

    Ladka, ďakujem za vysvetlenie. Zubáča samozrejme poznám. Vôbec by ma nenapadlo, že po česky je candát. ďakujem.

  • ladislava staffenová | 22. 6. 2008 13:48

    Zapomněla jsem na důležitou věc,vy totiž tu rybu určitě znáte pod názvem zubáč,že je to ono?:-))Trochu jsem přehlédla malinký jazykový rozdíl.Laďka

  • ladislava staffenová | 22. 6. 2008 13:44

    Candát je dravá sladkovodní ryba se štikovitě protáhlým tělem. Dává přednost vyhřátým vodám a živí se především plevelnými rybami, přičemž si nekonkuruje se štikou. Ceněnou pochoutkou ve vyšší cenové relaci je maso dravého candáta. K dostání především ve specializovaných restauracích. Na pultech obchodů se objevuje jen velmi zřídka. Průměrná váha ryb je mezi 1,5 - 2,5 kg. Maso candáta patří mezi nejjemnější maso sladkovodních ryb, protože nemá příliš svalových kůstek. Nejchutnější je pečený. To je opsáno z http://slovník vareni.cz a nemáte zač se omlouvat,NIKDO NA SVĚTĚ NEVÍ VŠECHNO A HLUPÁK JE TEN,KDO SE NEZEPTÁ,ALE DĚLÁ TRAPNĚ CHYTRÉHO:-))).Myslím,že každý z nás se rád něco dozví.Ladka

  • Klára Keselyova | 22. 6. 2008 13:36

    Možno budem teraz vypadať ako začiatočník, aj keď som dávno-dávno v dôchodku, môže mi niekto povedať, čo je to "candát"? Ďakujem a prajem krásnu nedeľu.

  • marcela kucharova | 22. 6. 2008 12:13

    Je velice dobrý, doufám, že bude chutnat také mé rodině.

  • Sorrow | 25. 3. 2008 09:52

    dobry recept, doufám že mi projde u závěrečných kuchařských zkoušek, dik moc

  • Marcelka | 7. 9. 2007 11:04

    Tento recept nemá chybu, děkuji za tip!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Candát
Maso Rybí Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bobkový list Candát Cibule Citron Hladká mouka Kaviár Máslo Pepř celý Rajský protlak Smetana Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Trhanec

Trhanec

Karamelové řezy II.

Karamelové řezy II.

Rychlá perníková roláda

Rychlá perníková roláda

Přírodní plátek se šunkou a žampiony

Přírodní plátek se šunkou a žampiony

Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky

Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky

Brownies cupcake

Brownies cupcake

Jednoduchá citronová buchta

Jednoduchá citronová buchta

Gulášová polévka s mrkví

Gulášová polévka s mrkví

Zapečené vepřové plátky se slaninou a Moravankou

Zapečené vepřové plátky se slaninou a…

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

401
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
38
Vietnamské palačinky s krevetami
Vietnamské palačinky s…
31
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Výhra vykoupená krví! Veve a její suvenýry z Farmy: Neskutečně dobité tělo!

Výhra vykoupená krví! Veve a její suvenýry z Farmy: Neskutečně dobité tělo!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

  • Recepty.cz
  • Candát na ruský způsob
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact