• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Čalamáda II.
Napište svůj komentář k receptu

Čalamáda II.

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 41
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čalamáda II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      kg zelí
    • 2
      kg paprika
    • 1
      kg cibule
    • 10
      ks mrkev velká
    • 1
      l ocet
    • 500
      g cukr krystal
    • 2
      balíček deko
    • 2
      dl rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Zelí a mrkev nastrouháme, papriky a cibule nakrájíme na tenké plátky. Přilijeme ocet, zasypeme cukrem, Dekem a olejem. Pořádně promícháme a necháme přes noc odležet. Druhý den plníme do sklenic, lehce vymačkáme šťávu. Dobře zavíčkujeme a uchováme v chladnu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní čalamáda

Pikantní čalamáda

Houbová čalamáda

Houbová čalamáda

Americká okurková čalamáda

Americká okurková čalamáda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • miniboy | 23. 1. 2017 11:37

    Cukru dejte méně! I toho octa je moc, dělám to už dlouho a vydrží vždy až do snězení,2-4 měsíce v chladu.Vydrží i zimu na balkóně (ne -20°C,ale běžnou zimu vydrží)při mrazech skovám na pár dní do sklepa nebo na nejchladnější místo.Je moc chutná a křupavá!

  • alka82 | 14. 8. 2012 15:52

    Můžete mi prosím napsat kolik toho zelí, v receptu se mi to neukazuje děkuji :-)¨

  • Eva | 1. 2. 2012 18:12

    Kde kupujete ty zajímavé zavařovací sklenice,které jsou na fotce? :-) Díky

  • mysalin | 28. 8. 2011 19:26

    Prosím o odpověď. Jestli se to zavařuje a na kolik stupňů. A ještě kolik toho zelí má být? Děkuju.

  • Eva1 | 9. 3. 2011 22:38

    Prosím o přiřazení fota. Děkuji ;-)

  • Eva1 | 9. 3. 2011 22:38

    Prosím o přiřazení fota. Děkuji ;-)

  • eva1 | 7. 2. 2011 22:57

    moc dobré doporučuji všem :-)

  • Eva1 | 13. 1. 2011 13:09

    Máme rádi. Viz foto.Dávám 1

  • Jarka O. | 8. 1. 2010 21:43

    Michaelo, dobrá jsou, ale nejsou vhodná pro malé děti a těhotné a kojící ženy(obsahují solanin). Pokud nikoho takového mezi svými strávníky nemáte, klidně je přidejte ;-)

  • Michaela Linhartová | 8. 1. 2010 20:00

    Paní Gábino, ty zelená rajčata, jsou v tom salátu dobrá, když nejsou dozrálá? Alespoň bych věděla jak upotřebit nedozrálá rajčata. Díky za odpověď.

  • jan havlan | 18. 9. 2009 14:32

    zkusím ji ,už jsem jich vzzkoušel mnoho ,tak uvidím.

  • Gabriela Paulová | 27. 11. 2008 10:38

    Takhle přesně ji děláme taky a ještě pčidáváme zelená rajčata. Čalamáda je vynikající, křupavá, prostě akorát.. takovou v obchodě nekoupíte.

  • Naďa Zywczaková | 21. 10. 2006 15:20

    potřebovala bych vědět,jestli se to ještě zavařuje a jak dlouho děkuji

  • Kuchařka on-line | 9. 5. 2006 19:29

    Opraveno.

  • Eva Furianová | 9. 5. 2006 19:04

    p.Kovařová, prosím koľko tej papriky??!! V ingredienciách ju neuvádzate, ďakujem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Ostatní Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr krystal DeKo Mrkev Ocet Paprika Rostlinný olej Zelí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety s bazalkou

Špagety s bazalkou

Plněná sekaná pečeně

Plněná sekaná pečeně

Arabská rýže

Arabská rýže

Pomazánka z cizrny

Pomazánka z cizrny

Bábovka z jogurtu

Bábovka z jogurtu

Vepřové kotlety se špekáčkem

Vepřové kotlety se špekáčkem

Těstoviny s ricottou a  pestem

Těstoviny s ricottou a pestem

Slaný dort II.

Slaný dort II.

Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

154
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
148
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
92
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…
33
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní…
31
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Čaj proti jarní únavě
Čaj proti jarní únavě
Čaj ze sušených šípků
Čaj ze sušených šípků
Čalamáda
Čalamáda
Čalamáda na špagety
Čalamáda na špagety
ČALAMÁDA s houbami
ČALAMÁDA s houbami
Čatní z červených blum
Čatní z červených blum
  • Recepty.cz
  • Čalamáda II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact