• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bystřický vdolec
Napište svůj komentář k receptu

Bystřický vdolec

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bystřický vdolec
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 500
      g polohrubá mouka výběrová (můžete kombinovat i s celozrnnou špaldovou)
    • 125
      g máslo
    • 4
      ks žloutek
    • 150
      ml mléko
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • 42
      g droždí (1 kostička)
    • 50
      g cukr krupice
    • 150
      g tuk
    • 200
      g povidla
    • rozinky
    • hnědý rum
    • badyán mletý
    • 1
      špetka sůl
    • vanilkový cukr
  • Tvarohová náplň:
    • 750
      g měkký tvaroh
    • 1
      lžíce citronová kůra
    • vanilkový pudink
  • Drobenka:
    • 50
      g hrubá mouka
    • 50
      g máslo přepuštěné
    • 40
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Máslo, žloutky a šlehačku spolu promíchejte. Z mléka, kvasnic a cukru připravte kvásek a nechte ho vzejít.
2
Do mísy prosejte mouku, přidejte utřené máslo, špetku soli a kvásek a vypracujte těsto, které rozválejte na silnější plát. Na těsto nastrouhejte stoprocentní tuk a přeložte na třetiny. Rozválejte a opět těsto přeložte a rozválejte. Výsledný plát by měl být silný asi 5 až 8 mm. Těsto pak nakrájejte na čtverečky.
3
Rozinky namočte den předem do rumu. Tvaroh smíchejte s pudinkem, rozinkami a cukrem. Dochuťte vanilkou a citronovou kůrou.
4
Z tvarohu utvořte kuličku a položte ji do středu těsta a pečlivě zabalte. Povidla promíchejte s mletým badyánem, uprostřed koláčku udělejte důlek a dejte do něj povidla.
5
Vdolec, který je větší než klasický vdoleček, nakonec potřete rozšlehaným vejcem a posypte drobenkou.
6
Pečte asi 20 minut při 180 °C.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Pokrmy Moučníky Sladké Koláče Z mouky/obilovin Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Badyán Citronová kůra Cukr krupice Droždí Hnědý rum Hrubá mouka Máslo Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Povidla Rozinky Smetana ke šlehání Sůl Tuk Vanilkový cukr Vanilkový pudink Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní telecí řízek

Pikantní telecí řízek

Sypaná buchta

Sypaná buchta

Bochánek, který se vždy povede

Bochánek, který se vždy povede

Cibulová pizza z listového těsta

Cibulová pizza z listového těsta

Bílé kokosové kuličky  -  nepečené

Bílé kokosové kuličky - nepečené

Meruňkový závin

Meruňkový závin

Polévka z vaječné jíšky

Polévka z vaječné jíšky

Květák (brokolice) nejen v sýrovém bešamelu

Květák (brokolice) nejen v sýrovém…

Dýňový krém s kari

Dýňový krém s kari

Doporučujeme

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

848
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
420
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
64
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
29
Čokoládové cupcaky s mascarpone krémem
Čokoládové cupcaky s…
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Arónie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Arónie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
AHA.cz Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Osudoví muži Zagorové (†75) Vágner a Margita na výročí: Míjeli se u hrobu! Proč nepřišli společně?

Osudoví muži Zagorové (†75) Vágner a Margita na výročí: Míjeli se u hrobu! Proč nepřišli společně?

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Další doporučené recepty:

Bylinkový řízek na česnekovém oleji
Bylinkový řízek na česnekovém oleji
Bylinkový salát s hráškem a avokádem
Bylinkový salát s hráškem a avokádem
Bystřická kyselica
Bystřická kyselica
Ca Hoi Sot Ca Chua – Losos v rajčatové omáčce s koprem
Ca Hoi Sot Ca Chua – Losos v rajčatové…
Caesar salát
Caesar salát
Caesar salát
Caesar salát
  • Recepty.cz
  • Bystřický vdolec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact