• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bystřický vdolec
Napište svůj komentář k receptu

Bystřický vdolec

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bystřický vdolec
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 500
      g polohrubá mouka výběrová (můžete kombinovat i s celozrnnou špaldovou)
    • 125
      g máslo
    • 4
      ks žloutek
    • 150
      ml mléko
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • 42
      g droždí (1 kostička)
    • 50
      g cukr krupice
    • 150
      g tuk
    • 200
      g povidla
    • rozinky
    • hnědý rum
    • badyán mletý
    • 1
      špetka sůl
    • vanilkový cukr
  • Tvarohová náplň:
    • 750
      g měkký tvaroh
    • 1
      lžíce citronová kůra
    • vanilkový pudink
  • Drobenka:
    • 50
      g hrubá mouka
    • 50
      g máslo přepuštěné
    • 40
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Máslo, žloutky a šlehačku spolu promíchejte. Z mléka, kvasnic a cukru připravte kvásek a nechte ho vzejít.
2
Do mísy prosejte mouku, přidejte utřené máslo, špetku soli a kvásek a vypracujte těsto, které rozválejte na silnější plát. Na těsto nastrouhejte stoprocentní tuk a přeložte na třetiny. Rozválejte a opět těsto přeložte a rozválejte. Výsledný plát by měl být silný asi 5 až 8 mm. Těsto pak nakrájejte na čtverečky.
3
Rozinky namočte den předem do rumu. Tvaroh smíchejte s pudinkem, rozinkami a cukrem. Dochuťte vanilkou a citronovou kůrou.
4
Z tvarohu utvořte kuličku a položte ji do středu těsta a pečlivě zabalte. Povidla promíchejte s mletým badyánem, uprostřed koláčku udělejte důlek a dejte do něj povidla.
5
Vdolec, který je větší než klasický vdoleček, nakonec potřete rozšlehaným vejcem a posypte drobenkou.
6
Pečte asi 20 minut při 180 °C.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Pokrmy Moučníky Sladké Koláče Z mouky/obilovin Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Badyán Citronová kůra Cukr krupice Droždí Hnědý rum Hrubá mouka Máslo Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Povidla Rozinky Smetana ke šlehání Sůl Tuk Vanilkový cukr Vanilkový pudink Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bábovka s jablky a skořicí

Bábovka s jablky a skořicí

Buřtový salát

Buřtový salát

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Borůvkový koláč IV.

Borůvkový koláč IV.

Vločky k snídani

Vločky k snídani

Jablečný koláč s tvarohem

Jablečný koláč s tvarohem

Zavařená červená paprika

Zavařená červená paprika

Banánové řezy s vanilkovým krémem

Banánové řezy s vanilkovým krémem

Italské těsto a výborná pizza

Italské těsto a výborná pizza

Doporučujeme

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

63
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
53
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka
28
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle…

Zajímavé články

Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7 receptů nejen na víkend
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7…
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
AHA.cz Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Ženy.cz Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Blesk.cz Hvězdná patronka akce módní přehlídky seniorů Vilma Cibulková: Nepřišla, telefon vypnutý…

Hvězdná patronka akce módní přehlídky seniorů Vilma Cibulková: Nepřišla, telefon vypnutý…

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Další doporučené recepty:

Bylinkový řízek na česnekovém oleji
Bylinkový řízek na česnekovém oleji
Bylinkový salát s hráškem a avokádem
Bylinkový salát s hráškem a avokádem
Bystřická kyselica
Bystřická kyselica
Ca Hoi Sot Ca Chua – Losos v rajčatové omáčce s koprem
Ca Hoi Sot Ca Chua – Losos v rajčatové…
Caesar salát
Caesar salát
Caesar salát
Caesar salát
  • Recepty.cz
  • Bystřický vdolec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact