• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Bylinkový králík "Fenek Moqli" (čti fenek mokvli)
Napište svůj komentář k receptu

Bylinkový králík "Fenek Moqli" (čti fenek mokvli)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bylinkový králík "Fenek Moqli" (čti fenek mokvli)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks králík
    • 1
      ks česnek
    • 1
      ks rajský protlak
    • 0,33
      ks bílé víno - suché
    • sůl
    • pepř mletý
    • tymián
    • rozmarýn
    • šalvěj
    • bobkový list
    • rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Do velké mísy nalijeme víno, přidáme protlak, 3 stroužky česneku (rozkrájené na půlky), bylinky a bobkový list, lehce promícháme na marinádu.
2
Králíka očistíme, naporcujeme a vložíme porce do mísy s marinádou, zatížíme talířkem a necháme odležet do druhého dne.
3
Druhý den porce vyjmeme, osušíme, osolíme, opepříme. Marinádu přecedíme do kastrolu a necháme ji mírně vařit. Na pánvi rozehřejeme olej ve kterém osmažíme zbytek česneku pokrájeného na plátky, vyjmeme (uschováme, pokud chceme na dozdobení), pak osmažíme porce králíka (zvolna, alespoň 10 minut), které pak vkládáme do kastrolu s marinádou a povaříme ještě 5-15 minut, dle velikosti porcí.
4
Porce králíka vyjmeme z kastrolu na talíře, přelijeme marinádou a ozdobíme osmaženým česnekem (není nutné).
5
Jako přílohu podáváme vařené brambory, knedlík nebo bramborovou kaši.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Churros (čti "čuros")

Churros (čti "čuros")

Bylinkový králík na žampionech

Bylinkový králík na žampionech

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivča | 29. 11. 2014 17:19

    Naprosto předčil moje očekávání.Králík byl bez chybičky a všichni si na něm smlsli. <:-)

  • Cviklová | 11. 6. 2011 18:45

    Výborná úprava králičího masa, doporučuji vyzkoušet. Já jsem sice vařila o něco dýl a omáčku trochu přisladila, přidala sušená rajčátka v oleji nakládaná, ale recept samotný mi byl velkou inspirací, děkuji mnohokrát :-) .

  • Jarka O. | 4. 11. 2010 11:24

    :-\ :-D To je fakt. Dík ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 4. 11. 2010 10:42

    ..toho králíka porcuješ na menší části tak,aby se dal co nejpohodlněji osmažit ZVOLNA ze všech stran a neměla jsi strach,že zůstane nedodělaný ;-) .Pochopitelně maso vyzkoušíš(zdali je měkké),možná nějakou minutku přidáš,ale to záleží na kusu(králíkovi)... .To máš jako s hovězím ;-) ,nikdy nevíš co to bylo za bejka ;-) :-))

  • jeannie249 | 4. 11. 2010 07:59

    Je treba to maso dusit az je mekke.

  • Jarka O. | 4. 11. 2010 07:14

    Recept se mi líbí. Jen se zeptám: Jirko, tomu masu stačí 15 minut tepelné úpravy? Zdá se mi to málo :-\

  • jeannie249 | 4. 11. 2010 06:57

    Je to bezva. Znam to z Malty a stale jsem ten recept hledala. Nedostali jsme se od stolu!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Večeře Smažení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Bobkový list Česnek Králík Pepř mletý Rajský protlak Rostlinný olej Rozmarýn Šalvěj Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné řezy z listového těsta

Ovocné řezy z listového těsta

Kuřecí prsa v nivové omáčce

Kuřecí prsa v nivové omáčce

Gnocchi s listovým špenátem

Gnocchi s listovým špenátem

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká čokoláda

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá…

Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského

Zapečená růžičková kapusta podle…

Brokolicová polévka bez smetany

Brokolicová polévka bez smetany

Těstoviny zapečené s mozzarellou

Těstoviny zapečené s mozzarellou

Halušky s brynzou

Halušky s brynzou

Kuřecí (králičí) maso pečené na žampionech

Kuřecí (králičí) maso pečené na…

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

279
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
114
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
61
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
31
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
26
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…

Zajímavé články

Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám letos všechno povedlo
Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám…
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem nebylo jen uhlí
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem…
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
AHA.cz Šílený soud nad Sklenaříkovou: Zanedbávání dcery

Šílený soud nad Sklenaříkovou: Zanedbávání dcery

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Velký horoskop financí na prosinec: Kdo se může těšit na větší obnos peněz a kdo se dostane do dluhů?

Velký horoskop financí na prosinec: Kdo se může těšit na větší obnos peněz a kdo se dostane do dluhů?

Ženy.cz Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Blesk.cz Krize Vémolových se prohlubuje: Lela se sesypala!

Krize Vémolových se prohlubuje: Lela se sesypala!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na prosinec: Kdo se může těšit na větší obnos peněz a kdo se dostane do dluhů?

Velký horoskop financí na prosinec: Kdo se může těšit na větší obnos peněz a kdo se dostane do dluhů?

Další doporučené recepty:

Bylinkový čaj s lípou a chmelem
Bylinkový čaj s lípou a chmelem
Bylinkový guláš se slaninou
Bylinkový guláš se slaninou
Bylinkový chléb (DUKAN)
Bylinkový chléb (DUKAN)
Bylinkový králík na žampionech
Bylinkový králík na žampionech
Bylinkový krůtí guláš se žampiony
Bylinkový krůtí guláš se žampiony
Bylinkový kuskus se semínky granátového jablka
Bylinkový kuskus se semínky granátového…
  • Recepty.cz
  • Bylinkový králík "Fenek Moqli" (čti fenek mokvli)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact