• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bylinkový chléb pro domácí pekárnu
Napište svůj komentář k receptu

Bylinkový chléb pro domácí pekárnu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bylinkový chléb pro domácí pekárnu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g chlebová mouka na Slovensku označená jako T 650, příp. T 1050
    • 200
      g celozrnná mouka
    • 1
      lžička sušené droždí
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 3
      lžíce bylinky směs: tymián, bazalka, majoránka
    • 200
      ml mléko

Postup přípravy receptu

1
Ze surovin zpracujeme tužší těsto, které dáme do domácí pekárny na chléb. Nastavíme větší chléb, středně hnědou kůrku a program č. 3 (platí pro domácí pekárnu AFK). Upečený chléb vyklopíme, zabalíme do dvou utěrek a necháme vychladnout.
2
Směs bylinek: 1 sáček tymiánu, 1 sáček bazalky, 1 sáček majoránky - bylinky promícháme a uschováme v dobře uzavřené nádobě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • helenus | 6. 10. 2007 22:35

    Lenka F, až po prečítaní Vášho príspevku som si všimla, že množstvo mlieka som uviedla zle. Ospravedlňujem sa Vám i všetkým ostatným, ktorým sa "vďaka" tomu recept nepodaril. Správne má byť "cca 300 ml vlažného mlieka". Množstvo je len približné, pretože každá múka je iná, vždy treba dať toľko tekutiny, aby bolo cesto tak akurát. Z čerstvých kvasníc som piekla len raz a mala som opačný problém - cesto nakyslo až moc a pretieko cez okraj nádoby. Takže by som odporúčala piecť zo sušených kvasníc. Mám odskúšané, že chlieb sa podarí aj len s 1 ČL sušených kvasníc.

  • Tereza J. | 22. 8. 2007 10:33

    Nie som autorkou receptu, Lenka, ale žito = raž, máte pravdu. Je mi vždy ľúto, keď niekto hodí jedlo do koša. Ten chlebík sa možno nehodil na jedenie, ale mohli ste ho využiť na varenie, napr. nákyp. Škoda surovín.

  • Lenka F | 22. 8. 2007 09:10

    dala som suroviny podla receptu a cesto bolo tuhe ze sa mi skoro prestali otacat haky,tak som pridala trochu mlieka .asi som mala zly den na pecenie chleba, chlieb sa mi nepodaril,bol maly a strasne tuhy.asi som niekde urobila chybu(dala som 1/2 cerstvych kvasnic).moj chlieb isiel do kosa :-(

  • Lenka F | 20. 8. 2007 12:38

    idem vvyskusatozaj a zitna muka nie je u nas (SR) razna ?lebo tiez som taku este nevidela

  • helenus | 14. 6. 2007 11:44

    Pani Irena, používame múku, aká je práve po ruke. Väčšinou je to pšeničná. U nás som v obchodoch celozrnnú žitnú múku ani nevidela. Robili sme tento chlieb aj z ovsenej, aj zo špaldovej - pšeničnej múky.

  • Irena Becková | 18. 5. 2007 09:24

    Ráda bych chléb vyzkoušela, ale bohužel tu není jaká celozrnná, jestli žitná, či pšeničná.

  • helenus | 17. 3. 2007 12:47

    jaroslava, to som si nikdy ani nemyslela. tá je od niekoho, kto v priebehu cca 1 hod. od zverejnenia receptu dokázal chlieb nielen upiecť, ale aj ochutnať :-)

  • Jaroslava Oumarová | 16. 3. 2007 21:03

    Pro Helenus: ta pětka NENÍ ode mne ! Nerada bych, aby vznikla mýlka...

  • helenus | 16. 3. 2007 12:56

    jaroslava, nemusíš cesto pripravovať "vedľa". kľudne ho priprav v pekárni. ja si však vždy najskôr cesto premiešam v miske (a nielen na tento chlieb, ale na všetky kysnuté cesta, čo v pekárni robím), až potom ho dám do pekárne, kde prebehne celým procesom, teda miešanie, kysnutie, miešanie, kysnutie, pečenie.

  • Jaroslava Oumarová | 16. 3. 2007 12:08

    Helenus, pokud musím těsto zpracovat vedle a v pekárně ho teprve peču, není to podle mne dobrý recept, když nevyužije funkci pekárny celou. A za tím si stojím. Neříkám, že je to špatný chléb, jen recept, respektive pracovní postup se mi ani trochu nelíbí.

  • helenus | 16. 3. 2007 11:11

    katka, ani pri iných receptoch do pekárne nie je uvedené, či sú myslené "tie klasické, nebo ta, co je prŕiložená u pekárny". lyžice a lyžičky sú samozrejme myslené tie, čo sa dodávajú s pekárňou na chlieb. program 3 - tuším je to celozrnný, trvá 3:40 hod. - ako je uvedené v recepte, tak to platí pre pekáreň zn. AFK.jaroslava, toto je dobrý a hlavne osvedčený recept na chlieb. je dokonca tak osvedčený, že moja kamarátka očakáva, keď k nej prídem na návštevu, tak len s týmto chlebom. chlieb je veľmi chutná aj len tak bez samotný. pri jeho pečení sa celým bytom šíri vôňa byliniek. skúste ho upiecť a potom súďte. ps: je pravda, že do tohto chleba dávame už len 1 lyžičku (tú od pekárne) kvasníc. pps: radšej suroviny na cesto zmiešam najskôr v miske, tak aspoň vidím, aké cesto je a nemusím doň pridávať múku alebo vodu, príp. mlieko, keď už je v pekárni.

  • Jaroslava Oumarová | 26. 2. 2007 11:35

    To máte pravdu, Katko, tohle není moc dobrý recept, když nevyužije funkci pekárny všestranně. Lepší by bylo asi udělat nějaký osvědčený recept na chléb a přidat uvedené množství bylinek. U tohoto receptu se mi zdá být na množství mouky zbytečně moc droždí a ten cukr...celá lžíce?

  • Katka Maršálková | 26. 2. 2007 09:42

    proč se musí těsto, před tím, než se dá do pekárny zpracovat? Ta pekárna ho udělá sama ne? A co je je program č. 3? Jaký to je chleba? Lžičky - to se myslí klasické, nebo ta, co je přiložená u pekárny?

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Celozrnná mouka Chlebová mouka Mléko Moučkový cukr Rostlinný olej Sůl Sušené droždí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Karamelovo-ořechové řezy

Karamelovo-ořechové řezy

Omáčka z kuřete

Omáčka z kuřete

Klasická žemlovka

Klasická žemlovka

Cuketové špízy s masem

Cuketové špízy s masem

Jogurtový Margot koláč s pudinkem

Jogurtový Margot koláč s pudinkem

Dršťková polévka z kuřecích žaludků

Dršťková polévka z kuřecích žaludků

Jemné pudinkové řezy s ovocem

Jemné pudinkové řezy s ovocem

Hovězí ptáčky s rýží

Hovězí ptáčky s rýží

Domácí vepřová šunka

Domácí vepřová šunka

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

Poslední sledované recepty

39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Zapečené brambory s masem a smetanou
Zapečené brambory s…
15
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu -…
15
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo
14
Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie
Buchta s marmeládou a…

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Zpěvák Janek Ledecký: Tahal herce do dodávky!

Zpěvák Janek Ledecký: Tahal herce do dodávky!

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

  • Recepty.cz
  • Bylinkový chléb pro domácí pekárnu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact