• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bylinkový chléb pro domácí pekárnu
Napište svůj komentář k receptu

Bylinkový chléb pro domácí pekárnu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bylinkový chléb pro domácí pekárnu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g chlebová mouka na Slovensku označená jako T 650, příp. T 1050
    • 200
      g celozrnná mouka
    • 1
      lžička sušené droždí
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 3
      lžíce bylinky směs: tymián, bazalka, majoránka
    • 200
      ml mléko

Postup přípravy receptu

1
Ze surovin zpracujeme tužší těsto, které dáme do domácí pekárny na chléb. Nastavíme větší chléb, středně hnědou kůrku a program č. 3 (platí pro domácí pekárnu AFK). Upečený chléb vyklopíme, zabalíme do dvou utěrek a necháme vychladnout.
2
Směs bylinek: 1 sáček tymiánu, 1 sáček bazalky, 1 sáček majoránky - bylinky promícháme a uschováme v dobře uzavřené nádobě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • helenus | 6. 10. 2007 22:35

    Lenka F, až po prečítaní Vášho príspevku som si všimla, že množstvo mlieka som uviedla zle. Ospravedlňujem sa Vám i všetkým ostatným, ktorým sa "vďaka" tomu recept nepodaril. Správne má byť "cca 300 ml vlažného mlieka". Množstvo je len približné, pretože každá múka je iná, vždy treba dať toľko tekutiny, aby bolo cesto tak akurát. Z čerstvých kvasníc som piekla len raz a mala som opačný problém - cesto nakyslo až moc a pretieko cez okraj nádoby. Takže by som odporúčala piecť zo sušených kvasníc. Mám odskúšané, že chlieb sa podarí aj len s 1 ČL sušených kvasníc.

  • Tereza J. | 22. 8. 2007 10:33

    Nie som autorkou receptu, Lenka, ale žito = raž, máte pravdu. Je mi vždy ľúto, keď niekto hodí jedlo do koša. Ten chlebík sa možno nehodil na jedenie, ale mohli ste ho využiť na varenie, napr. nákyp. Škoda surovín.

  • Lenka F | 22. 8. 2007 09:10

    dala som suroviny podla receptu a cesto bolo tuhe ze sa mi skoro prestali otacat haky,tak som pridala trochu mlieka .asi som mala zly den na pecenie chleba, chlieb sa mi nepodaril,bol maly a strasne tuhy.asi som niekde urobila chybu(dala som 1/2 cerstvych kvasnic).moj chlieb isiel do kosa :-(

  • Lenka F | 20. 8. 2007 12:38

    idem vvyskusatozaj a zitna muka nie je u nas (SR) razna ?lebo tiez som taku este nevidela

  • helenus | 14. 6. 2007 11:44

    Pani Irena, používame múku, aká je práve po ruke. Väčšinou je to pšeničná. U nás som v obchodoch celozrnnú žitnú múku ani nevidela. Robili sme tento chlieb aj z ovsenej, aj zo špaldovej - pšeničnej múky.

  • Irena Becková | 18. 5. 2007 09:24

    Ráda bych chléb vyzkoušela, ale bohužel tu není jaká celozrnná, jestli žitná, či pšeničná.

  • helenus | 17. 3. 2007 12:47

    jaroslava, to som si nikdy ani nemyslela. tá je od niekoho, kto v priebehu cca 1 hod. od zverejnenia receptu dokázal chlieb nielen upiecť, ale aj ochutnať :-)

  • Jaroslava Oumarová | 16. 3. 2007 21:03

    Pro Helenus: ta pětka NENÍ ode mne ! Nerada bych, aby vznikla mýlka...

  • helenus | 16. 3. 2007 12:56

    jaroslava, nemusíš cesto pripravovať "vedľa". kľudne ho priprav v pekárni. ja si však vždy najskôr cesto premiešam v miske (a nielen na tento chlieb, ale na všetky kysnuté cesta, čo v pekárni robím), až potom ho dám do pekárne, kde prebehne celým procesom, teda miešanie, kysnutie, miešanie, kysnutie, pečenie.

  • Jaroslava Oumarová | 16. 3. 2007 12:08

    Helenus, pokud musím těsto zpracovat vedle a v pekárně ho teprve peču, není to podle mne dobrý recept, když nevyužije funkci pekárny celou. A za tím si stojím. Neříkám, že je to špatný chléb, jen recept, respektive pracovní postup se mi ani trochu nelíbí.

  • helenus | 16. 3. 2007 11:11

    katka, ani pri iných receptoch do pekárne nie je uvedené, či sú myslené "tie klasické, nebo ta, co je prŕiložená u pekárny". lyžice a lyžičky sú samozrejme myslené tie, čo sa dodávajú s pekárňou na chlieb. program 3 - tuším je to celozrnný, trvá 3:40 hod. - ako je uvedené v recepte, tak to platí pre pekáreň zn. AFK.jaroslava, toto je dobrý a hlavne osvedčený recept na chlieb. je dokonca tak osvedčený, že moja kamarátka očakáva, keď k nej prídem na návštevu, tak len s týmto chlebom. chlieb je veľmi chutná aj len tak bez samotný. pri jeho pečení sa celým bytom šíri vôňa byliniek. skúste ho upiecť a potom súďte. ps: je pravda, že do tohto chleba dávame už len 1 lyžičku (tú od pekárne) kvasníc. pps: radšej suroviny na cesto zmiešam najskôr v miske, tak aspoň vidím, aké cesto je a nemusím doň pridávať múku alebo vodu, príp. mlieko, keď už je v pekárni.

  • Jaroslava Oumarová | 26. 2. 2007 11:35

    To máte pravdu, Katko, tohle není moc dobrý recept, když nevyužije funkci pekárny všestranně. Lepší by bylo asi udělat nějaký osvědčený recept na chléb a přidat uvedené množství bylinek. U tohoto receptu se mi zdá být na množství mouky zbytečně moc droždí a ten cukr...celá lžíce?

  • Katka Maršálková | 26. 2. 2007 09:42

    proč se musí těsto, před tím, než se dá do pekárny zpracovat? Ta pekárna ho udělá sama ne? A co je je program č. 3? Jaký to je chleba? Lžičky - to se myslí klasické, nebo ta, co je přiložená u pekárny?

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Celozrnná mouka Chlebová mouka Mléko Moučkový cukr Rostlinný olej Sůl Sušené droždí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sójové kostky na kari

Sójové kostky na kari

Kořeněné kuře na česnekovém patizonu

Kořeněné kuře na česnekovém patizonu

Dušené maso s hráškem

Dušené maso s hráškem

Tvarohový koláč z drobenky - hrnkový

Tvarohový koláč z drobenky - hrnkový

Avokádovo-bazalkové pesto

Avokádovo-bazalkové pesto

Máslové řízky - sváteční

Máslové řízky - sváteční

Pikantní sladkokyselá polévka na pekingský způsob

Pikantní sladkokyselá polévka na…

Piškotový koláč s jahodami

Piškotový koláč s jahodami

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

64
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
27
Čokoládový závin - nejrychlejší
Čokoládový závin -…
19
Buřty na pivu
Buřty na pivu
18
Bezlepkové koláče
Bezlepkové koláče
17
Jablečná buchta
Jablečná buchta

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Televizní ceny Emmy ovládl Adolescent! Kdo získal další ocenění?

Televizní ceny Emmy ovládl Adolescent! Kdo získal další ocenění?

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Bylinkový chléb pro domácí pekárnu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact