• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bylinkovo-celerová líčka
Napište svůj komentář k receptu

Bylinkovo-celerová líčka

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 15
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bylinkovo-celerová líčka
Bylinkovo-celerová líčka
Bylinkovo-celerová líčka
Bylinkovo-celerová líčka
Bylinkovo-celerová líčka
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g hovězí líčka očištěná, cca
    • 400
      g celer oloupaný
    • olej nebo sádlo
    • 2
      ks bobkový list
    • 6
      ks nové koření
    • rozmarýn
    • tymián
    • 2
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • hladká mouka
    • vývar dle potřeby

Postup přípravy receptu

1
Cibule pokrájíme a osmažíme na tuku dosklovata. Přidáme na větší kostky pokrájená líčka a osmažíme je dozlatova, pak je osolíme a opeříme, přidáme snítku rozmarýnu a tymiánu, nové koření, bobkové listy a zalijeme vývarem. Vývaru dáváme jen tolik, aby byla líčka potopená. Dusíme pod poklicí velmi zvolna, na mírném plameni, za občasného promíchání a podlití dle potřeby. Ke konci dušení, když už jsou líčka měkká, přidáme doměkka (na skus) podusit na hranolky pokrájený celer a během dušení vývar téměř vydusíme. Vše zaprášíme zhruba jednou lžící hladké mouky a řádně společně promícháme, pak teprve dolijeme další vývar do požadované hustoty omáčky (sosu) a vše společně krátce provaříme. Vyndáme větvičky ze snítek bylinek, kuličky koření a bobkové listy, případně ještě dosolíme a opepříme dle potřeby.
2
Podáváme s bramborovou kaší, těstovinami, rýží nebo bramborem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bylinkovo-sýrový chléb bez pekárny

Bylinkovo-sýrový chléb bez pekárny

Bylinkovo-vaječné placičky s česnekem

Bylinkovo-vaječné placičky s česnekem

Telecí líčka na víně

Telecí líčka na víně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hofmanka | 24. 11. 2016 18:52

    Naprosto souhlasím s komentáři níže. Byl to geniální pokrm, který určitě doporučím dál.

  • Andrea Popelková | 11. 9. 2015 14:25

    Nebyl to normální oběd, ale naprosto dokonalé a luxusní mistrovské dílo. Děkuji za recept.

  • Lenka Punčochářová | 23. 3. 2015 11:46

    Za nás můžu celerová líčka vřele doporučit a to už jen proto, že chutnaly i našemu malému, který se masa téměř ani nedotkne. Chuťové buňky si vyloženě užily. Už dlouho jsem na něco tak vynikajícího a nového nenarazila a k receptu se určitě ráda brzy vrátím.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí Zelenina
Maso Pokrmy Hovězí Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení Dušení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Cibule Hladká mouka Hovězí líčka Nové koření Olej Pepř mletý Rozmarýn Sůl Tymián Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí čtvrtky po pražsku

Kuřecí čtvrtky po pražsku

Bábovka z majonézy

Bábovka z majonézy

Koláč z pekla

Koláč z pekla

Muffinky vynikající čokoládové

Muffinky vynikající čokoládové

Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

Karbanátky nebo sekaná s patizonem

Karbanátky nebo sekaná s patizonem

Čočka na kyselo po našem

Čočka na kyselo po našem

Sněhové pusinky II.

Sněhové pusinky II.

Kuře v solné krustě

Kuře v solné krustě

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

54
Dýňové pudinkové řezy
Dýňové pudinkové řezy
43
Česnekové výhonky s rýží
Česnekové výhonky s rýží
40
Červené špagety
Červené špagety
33
Rajčatové šišky
Rajčatové šišky
31
Čočkový dhál
Čočkový dhál

Zajímavé články

Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
AHA.cz Tajemství vyzrazeno! Kubelková odhalila pravdu o Brzobohaté

Tajemství vyzrazeno! Kubelková odhalila pravdu o Brzobohaté

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 17. 9. 2025: Kdo se nevyhne důležitému rozhovoru a kdo bude hýřit skvělými nápady?

Denní horoskop na středu 17. 9. 2025: Kdo se nevyhne důležitému rozhovoru a kdo bude hýřit skvělými nápady?

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Zrádci to na Křivoklátě nebudou mít lehké… Hrad je plný lovců zločinu!

Zrádci to na Křivoklátě nebudou mít lehké… Hrad je plný lovců zločinu!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Další doporučené recepty:

Bylinkové tzatziki
Bylinkové tzatziki
Bylinkové vepřové na houbách
Bylinkové vepřové na houbách
Bylinkové vepřové s bramborem a žampiony
Bylinkové vepřové s bramborem a žampiony
Bylinkovo-houbové špecle
Bylinkovo-houbové špecle
Bylinkovo-houbové těstoviny na slanině (špeku)
Bylinkovo-houbové těstoviny na slanině …
Bylinkovo-octová marináda
Bylinkovo-octová marináda
  • Recepty.cz
  • Bylinkovo-celerová líčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact