• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bylinkové řízky s česnekem - pečené s bramborami
Napište svůj komentář k receptu

Bylinkové řízky s česnekem - pečené s bramborami

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bylinkové řízky s česnekem - pečené s bramborami
Bylinkové řízky s česnekem - pečené s bramborami
Bylinkové řízky s česnekem - pečené s bramborami
Bylinkové řízky s česnekem - pečené s bramborami
Bylinkové řízky s česnekem - pečené s bramborami
Bylinkové řízky s česnekem - pečené s bramborami
Bylinkové řízky s česnekem - pečené s bramborami
Bylinkové řízky s česnekem - pečené s bramborami
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Množství dle počtu osob:
    • maso na řízky : kuřecí prsní nebo stehenní řízky, kotleta bez kosti...
    • sůl
    • bylinky čerstvé nebo šušené dle chuti: tymián, rozmarýn, oregano...
    • česnek : na každý řízek jeden stroužek
    • máslo : na každý řízek jeden hranolek másla (viz foto)
    • slanina : anglická, moravská, Váhalova... na jeden řízek cca 40 gramů slaniny
    • brambory dle počtu osob
    • rozpuštěné máslo nebo olej

Postup přípravy receptu

1
Maso prokrojíme a uděláme do něj hlubokou kapsu, ochutíme solí, bylinkami, nasekaným česnekem a do kapsy vložíme i hranolek másla. Pak masovou kapsu zavřeme, přitiskneme a položíme na brambory ochucené solí, bylinkami (můžeme přidat i česnek) a pokapané máslem či olejem. Naplněné řízky zakryjeme plátky slaniny. Pekáček zaklopíme a dáme do předehřáté trouby na 200 stupňů zapéct na cca 40 minut, dle druhu masa, doměkka. Před koncem pečení můžeme krátce zapéct bez přiklopení, dokřupava, ale není to nutné.
2
Brambory můžeme použít předem uvařené, oloupané, rozkrojené na půlky či čtvrtky nebo syrové, oloupané a pokrájené na menší kostičky či plátky.
3
Pokud máme rádi smetanová jídla, můžeme brambory místo pokapání máslem (olejem) podlít smetanou a péct takto.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě

Bylinkové kuře (králík) pečené na…

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Telecí řízky v bylinkové strouhance

Telecí řízky v bylinkové strouhance

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mirka | 11. 9. 2016 13:25

    Výborné. Můžu jen doporučit ;))

  • Iva Pavlásková | 11. 11. 2015 12:34

    Tohle určitě v brzké době zopáknu, protože to bylo naprosto :-* mňamózní <3 !!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí Uzeniny & mleté maso
Maso Pokrmy Z brambor Vepřové Drůbeží Uzeniny Oběd Večeře Pečení Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Bylinky Česnek Máslo Maso na řízky Rozpuštěné máslo Slanina Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Prošívaná deka

Prošívaná deka

Biftek z mletého masa

Biftek z mletého masa

Nouzová polévka

Nouzová polévka

Velikonoční jidáše

Velikonoční jidáše

Cuketová buchta III.

Cuketová buchta III.

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

Bramborovo - květáková polévka s kurkumou

Bramborovo - květáková polévka s…

Marokánky IV.

Marokánky IV.

Jablečná přesnídávka (pyré)

Jablečná přesnídávka (pyré)

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

283
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
194
Pastéis de nata
Pastéis de nata
118
Makovec se švestkami
Makovec se švestkami
66
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé asijské ossobuco…
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Nové tetování Adama Mišíka: Teď je pavoučí muž!

Nové tetování Adama Mišíka: Teď je pavoučí muž!

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Bylinkové máslo s jedlými květy a mátou
Bylinkové máslo s jedlými květy a mátou
Bylinkové máslo s tymiánem a citronem
Bylinkové máslo s tymiánem a citronem
Bylinkové mufinky
Bylinkové mufinky
Bylinkové šištičky (karbanátky)
Bylinkové šištičky (karbanátky)
Bylinkové tyčky k vínu
Bylinkové tyčky k vínu
Bylinkové tzatziki
Bylinkové tzatziki
  • Recepty.cz
  • Bylinkové řízky s česnekem - pečené s bramborami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact