• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bylinkové máslo
Napište svůj komentář k receptu

Bylinkové máslo

autor: luckymili
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bylinkové máslo
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • rama créme bonjour
    • 3
      stroužek česnek 2-3
    • sůl
    • oregáno Čerstvé bylinky
    • pažitka
    • petržel
    • meduňka
    • šalvěj
    • bazalka

Postup přípravy receptu

1
Ramu necháme trochu změknout a umícháme s s česnekem a trochou soli, bylinky nasekáme najemno a přimícháme do másla. Necháme vychladit. Používáme na česnekový chléb, topinky, steaky, zeleninu apod.
2
Jako rychlou přílohu ke grilu, doporučuji plátky veky, opečené na grilu (hlídat, jsou hned hotové) a za tepla potřené bylinkovým máslem. Vydrží nám v lednici, ale můžeme umíchané i zamrazit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lehké bylinkové máslo

Lehké bylinkové máslo

Bylinkové máslo s jarní cibulkou

Bylinkové máslo s jarní cibulkou

Bylinkové máslo s tymiánem a citronem

Bylinkové máslo s tymiánem a citronem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • konrade | 7. 1. 2015 06:18

    Já dělám máslo sama - ze smetany ušlehám máslo, přidám bylinky ze zahrádky, sůl, česnek a je to naprostá lahůdka ke grilovanému masu a rybám. :-)

  • Mimco93
    Mimco93 | 6. 7. 2013 14:20

    Oregano a Bazalku jsem měl jako normální koření (tzn. sušenou a ne čerstvou) nepoužil jsem Meduňku a Šalvěj. Bohužel jsem nesehnal :( každopádně záleží pak na chuti jednotlivého člověka zda chce víc česneku nebo míň. Ale dávám 1

  • momik
    momik | 2. 12. 2012 14:48

    Rama není máslo, ale dá se to udělat i z másla

  • Sany | 10. 10. 2012 02:29

    Hned první věta začíná..Ramu necháme změknout, tak je jasné že tam máslo je ? :-D

  • P | 25. 6. 2012 20:50

    Nema byt v bylinkovem maslu maslo ??

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 16. 3. 2012 23:47

    Tak jsem tedy vyrobila, moc chválím, hlavně ty ne příliš používané bylinky - šalvěj, meduňka - dají máslu hodně neobvyklé aroma, které je prostě super, na rozpečený toust, maso, je to vážně lahůdka.

  • Irena | 4. 3. 2012 21:56

    Stačí koupit v některém velikém obchodě, tam prodávají živé rostlinky - i šalvěj a píchnout ji doma do truhlíku, pokud nemáte zahrádku :) Popř. ve větších městech jsou i trhy se zeleninou (viz. Brno a jeho "Zelňák"), tam to důchodci prodávají za pár korun. Čerstvý čaj je opravdu nade vše, nedám na něj dopustit hlavně při nachlazení. <:-)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 4. 3. 2012 21:37

    Děkuji moc za odpověď, dala jsem jí tam tak dvě špetky. Nakonec po namazání na veku a ještě po obložení zeleninou a sýrem se ta hořkost úplně ztratila a všechno je v pořádku. Jinak šalvěj bych určitě používala víc... ale docela špatně se mi shání :(

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 4. 3. 2012 21:37

    Děkuji moc za odpověď, dala jsem jí tam tak dvě špetky. Nakonec po namazání na veku a ještě po obložení zeleninou a sýrem se ta hořkost úplně ztratila a všechno je v pořádku. Jinak šalvěj bych určitě používala víc... ale docela špatně se mi shání :(

  • Irena | 4. 3. 2012 20:22

    Otrava nehrozí, ale šalvěj je skutečně po usušení hořká. Organismu škodí až ve větším množství, pokud jste tam dala pár špetek, nic se neděje, jen to na chuti nepřidá. Čerstvá šalvěj je jemnější, mně osobně nepřipadá hořká a dá se použít jak v podobě čaje tak do jídla - na maso, do bramkaše...a je to vděčná rostlinka! ;-)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 4. 3. 2012 19:02

    Chtěla bych požádat o radu. Nesehnala jsem čerstvou šalvěj, tak jsem koupila sušený list. Myslela jsem, že to funguje stejně jako ostatní bylinky (česnek, bazalka, oregáno, petržel, prostě jde použít čerstvé i sušené). Ale po zamíchání do pomazánky jsem zjistila, že je ta šalvěj hořká. Nemám s ní zkušenosti, a tak se ptám - je to tak správně? Nebo se šalvěj musí používat jen čerstvá a sušená je dobrá jen na čaje? Nerada bych někoho otrávila :)

  • RauM
    RauM | 19. 1. 2012 14:57

    já taktéž nechápu předchozí kritiku jednoho pána, používám se sušenými bylinkami na rozpečené bagety, podobné, jako se prodávají, ale nesrovnatelně lepší.. sice mám jinou směs, ale dávám za 1

  • Janaso | 19. 9. 2011 15:48

    Vyrobeno z klasického másla se lžící toho pomazánkového, velmi dobré.

  • Anonym | 18. 7. 2007 11:09

    Já normální máslo povolím při pokojové teplotě a pak ho pořádně našlehám do pěny do bíla a přidávám bylinky a citronovou šťávu. Část nechám v ledničce a z části uhňácám válečky, zabalím do alobalu, dám do mrazáku a vždy když potřebuji, ukrajuji takové "dukátky, které pokládám na steaky nebo grlilovaná masa i na pečené brambory. Když nemám bylinky je výborná směs od myslím Kotányi Bylinkové máslo. Jana

  • Efka | 18. 7. 2007 10:47

    Ja jen podotykam pro ty, kteri nemaji radi maslo pomazankove, ze delam to same z normalniho masla, necham v mikrovince povolit celou kostku, a dal uz postupuju stejne, cesnek, bylinky cerstve nebo susene, sul... taky dobrota...

  • Tereza Jarčušková | 27. 6. 2006 12:23

    Bylinkové maslá rôzneho druhu sa používajú všade, a tiež nechápem tú ostrú kritiku kuba petru. Keď som bola v Paríži, a tam sa barbeque robilo v lete denne, tak až oči prechádzali práve od krásnych guličiek bylinkového masla rôzneho druhu, každý s inými bylinkami a bežne ich bolo dostať v obchodoch hotové . Hneď vedľa krásnych mias a klobások pripravených na grilovanie.

  • Martina Veselá | 27. 6. 2006 12:12

    Souhlas. Já sice dělám z másla, ale jinak nevidím důvod proč by to měla být hrůza. Jen tak na okraj - do takovýchto pokrmů je výborná 12-ti bylinná sůl od firmySonnentor ( tedy samozřejmě jen v případě, že nemáte bylinky čerstvé)

  • luckymili | 27. 6. 2006 10:33

    P. Kubo, nevím čeho jste kuchař, ale když napíšete k základnímu receptu, který se používá na celém světě takový nesmysl, tak si myslím, že jste se asi minul povoláním.

  • kuba petru | 26. 6. 2006 22:40

    hruza.

  • luckymili | 19. 6. 2006 11:57

    Poprosila bych kuchařku on-line zařadit tento recept do grilování, kde se hodí více. Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
Chuťovky Pomazánky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Syrové Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Meduňka Oregáno Pažitka Petržel Rama Créme Bonjour Šalvěj Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šťouchané brambory

Šťouchané brambory

Sedlácké kroupy

Sedlácké kroupy

Míchaná vejce s avokádem

Míchaná vejce s avokádem

Chalupářské brambory

Chalupářské brambory

Berušky

Berušky

Dýňový prívarok

Dýňový prívarok

Vepřové koleno v zelí

Vepřové koleno v zelí

Pohanková dobrota (2 porce)

Pohanková dobrota (2 porce)

Pudinkovo-jablečné řezy

Pudinkovo-jablečné řezy

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

124
Dýňová tortila
Dýňová tortila
101
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
90
Máslové řízky
Máslové řízky
47
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
42
Rajčatová polévka & sýrové minisendviče
Rajčatová polévka &…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz 40 let od smrti lásky Bartošové (†48) Sepéšiho (†25): Záhada zmizelého pomníčku!

40 let od smrti lásky Bartošové (†48) Sepéšiho (†25): Záhada zmizelého pomníčku!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Bylinkové kuře s uzeným masem na smetaně
Bylinkové kuře s uzeným masem na smetaně
Bylinkové kuře v marinádě chermoula
Bylinkové kuře v marinádě chermoula
Bylinkové kuřecí řízky na zelenině
Bylinkové kuřecí řízky na zelenině
Bylinkové máslo
Bylinkové máslo
Bylinkové máslo s jarní cibulkou
Bylinkové máslo s jarní cibulkou
Bylinkové máslo s jedlými květy a mátou
Bylinkové máslo s jedlými květy a mátou
  • Recepty.cz
  • Bylinkové máslo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact