• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bylinková kachní prsa
Napište svůj komentář k receptu

Bylinková kachní prsa

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 46
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bylinková kachní prsa
Bylinková kachní prsa
Bylinková kachní prsa
Bylinková kachní prsa
Bylinková kachní prsa
Bylinková kachní prsa
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 2
      ks kachní prsa
    • snítka tymiánu nebo rozmarýnu
    • sůl
    • pepř mletý nejlépe hrubě mletý, může být i barevný

Postup přípravy receptu

1
Kachní prsa očistíme, kůži šikmo pokrájíme, ale dáváme pozor, abychom krájeli jen do kůže a neprořezávali se až do masa. Když máme kůži pokrájenou do mřížky, prsa dostatečně opepříme a posypeme lístečky tymiánu. Takto připravená prsa necháme půl hodinky až hodinu proležet (nedáváme je do chladna). Poté je jen velmi jemně osolíme a dáme smažit do rozpálené pánve BEZ tuku, nejprve kůží dolů a až po úplném osmažení otočíme a osmažíme i z druhé strany dozlatova. Smažíme cca 5-7 minut z každé strany.
2
Kůže je velmi tučná, takže tuk budeme mít potřebu spíš odebírat (neodebíráme) než potřebovat nějaký navíc. Během smažení si rozpálíme troubu na 220 a poté, až budeme mít prsa osmažená, vyndáme je z pánve na talíř (kastrol), polijeme lžící tuku z prsou, osolíme a dáme je do trouby, kterou po vložení masa vypneme a prsa necháme na cca deset minut v teplé troubě dojít (nepřesušit!).
3
Pokud máme prsa menší nebo máme radši maso méně propečené, tento krok s troubou vynecháme. Po vyndání masa z trouby (pozor na horký talíř!) necháme ještě cca 3-4 minuty odpočinout. Ta prsa, která jsme nevkládali do trouby, je lepší při odpočívání zakrýt alobalem. Prsa pak pokrájíme na plátky (medailonky), které naaranžujeme na talíř k příloze a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bylinková kachní prsa II.

Bylinková kachní prsa II.

Bylinková prsa v šunce

Bylinková prsa v šunce

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci "Mandarin"

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Renáta | 4. 3. 2017 13:03

    Vynikající!Tady není co dodat.

  • Katerina Forchtnerova | 6. 10. 2016 20:13

    4 ingredience a tak vynikajici maso! Expedovala jsem se stouchanymi bramborami a neskutecne jsme si debuzirovali.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kachní prsa Pepř mletý Snítka tymiánu Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fofr bublanina

Fofr bublanina

Osvěžující ovocný dort

Osvěžující ovocný dort

Pečený kapr

Pečený kapr

Smažené plněné kapustové listy (závitky)

Smažené plněné kapustové listy …

Dunajské vlny s třešněmi

Dunajské vlny s třešněmi

Srdce na paprice

Srdce na paprice

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

Psí keksy

Psí keksy

Měkké medové perníčky

Měkké medové perníčky

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

72
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí
Těstoviny s pečenými…
36
Domácí kečup
Domácí kečup
34
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
32
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
30
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
AHA.cz Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Emily Bluntová změnila kvůli natáčení vizáž: Ďábel nosí blond! Po 20 letech

Emily Bluntová změnila kvůli natáčení vizáž: Ďábel nosí blond! Po 20 letech

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Další doporučené recepty:

Bylinková dýně s balkánským sýrem
Bylinková dýně s balkánským sýrem
Bylinková játra (nejen) se slaninou
Bylinková játra (nejen) se slaninou
Bylinková játrová omáčka se žampiony
Bylinková játrová omáčka se žampiony
Bylinková kachní prsa II.
Bylinková kachní prsa II.
Bylinková krkovice na houbách (václavkách)
Bylinková krkovice na houbách …
Bylinková krkovička na černém pivu
Bylinková krkovička na černém pivu
  • Recepty.cz
  • Bylinková kachní prsa
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact