• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bylinková kachní prsa
Napište svůj komentář k receptu

Bylinková kachní prsa

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 46
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bylinková kachní prsa
Bylinková kachní prsa
Bylinková kachní prsa
Bylinková kachní prsa
Bylinková kachní prsa
Bylinková kachní prsa
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 2
      ks kachní prsa
    • snítka tymiánu nebo rozmarýnu
    • sůl
    • pepř mletý nejlépe hrubě mletý, může být i barevný

Postup přípravy receptu

1
Kachní prsa očistíme, kůži šikmo pokrájíme, ale dáváme pozor, abychom krájeli jen do kůže a neprořezávali se až do masa. Když máme kůži pokrájenou do mřížky, prsa dostatečně opepříme a posypeme lístečky tymiánu. Takto připravená prsa necháme půl hodinky až hodinu proležet (nedáváme je do chladna). Poté je jen velmi jemně osolíme a dáme smažit do rozpálené pánve BEZ tuku, nejprve kůží dolů a až po úplném osmažení otočíme a osmažíme i z druhé strany dozlatova. Smažíme cca 5-7 minut z každé strany.
2
Kůže je velmi tučná, takže tuk budeme mít potřebu spíš odebírat (neodebíráme) než potřebovat nějaký navíc. Během smažení si rozpálíme troubu na 220 a poté, až budeme mít prsa osmažená, vyndáme je z pánve na talíř (kastrol), polijeme lžící tuku z prsou, osolíme a dáme je do trouby, kterou po vložení masa vypneme a prsa necháme na cca deset minut v teplé troubě dojít (nepřesušit!).
3
Pokud máme prsa menší nebo máme radši maso méně propečené, tento krok s troubou vynecháme. Po vyndání masa z trouby (pozor na horký talíř!) necháme ještě cca 3-4 minuty odpočinout. Ta prsa, která jsme nevkládali do trouby, je lepší při odpočívání zakrýt alobalem. Prsa pak pokrájíme na plátky (medailonky), které naaranžujeme na talíř k příloze a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bylinková kachní prsa II.

Bylinková kachní prsa II.

Bylinková prsa v šunce

Bylinková prsa v šunce

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci "Mandarin"

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Renáta | 4. 3. 2017 13:03

    Vynikající!Tady není co dodat.

  • Katerina Forchtnerova | 6. 10. 2016 20:13

    4 ingredience a tak vynikajici maso! Expedovala jsem se stouchanymi bramborami a neskutecne jsme si debuzirovali.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kachní prsa Pepř mletý Snítka tymiánu Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mleté maso s kapustou

Mleté maso s kapustou

Kotlety plněné šunkou a sýrem

Kotlety plněné šunkou a sýrem

Mexické "Guacamole"

Mexické "Guacamole"

Tradiční tažený štrůdl

Tradiční tažený štrůdl

Pekanový koláč

Pekanový koláč

Nové brambory s česnekem

Nové brambory s česnekem

Kuře v hořčičné kari marinádě

Kuře v hořčičné kari marinádě

Jednoduchý meruňkový dort (řez)

Jednoduchý meruňkový dort (řez)

Bramborovo-sýrové placičky (šištičky)

Bramborovo-sýrové placičky (šištičky)

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

74
Skvělá sypaná tvarohová buchta s ovocem
Skvělá sypaná tvarohová…
48
Slané palačinky s rajčatovou náplní
Slané palačinky s…
48
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou
Kotlety s ořechy a…
46
Hlíva na kořenové zelenině se smetanou
Hlíva na kořenové…
41
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce…

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Ztracený ztrapnil sám sebe! Na to fanoušci jen tak nezapomenou…

Ztracený ztrapnil sám sebe! Na to fanoušci jen tak nezapomenou…

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Nahá selfíčka hvězd aneb… Sexy hrátky se zrcátky!

Nahá selfíčka hvězd aneb… Sexy hrátky se zrcátky!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

Další doporučené recepty:

Bylinková dýně s balkánským sýrem
Bylinková dýně s balkánským sýrem
Bylinková játra (nejen) se slaninou
Bylinková játra (nejen) se slaninou
Bylinková játrová omáčka se žampiony
Bylinková játrová omáčka se žampiony
Bylinková kachní prsa II.
Bylinková kachní prsa II.
Bylinková krkovice na houbách (václavkách)
Bylinková krkovice na houbách …
Bylinková krkovička na černém pivu
Bylinková krkovička na černém pivu
  • Recepty.cz
  • Bylinková kachní prsa
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact