• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)
Napište svůj komentář k receptu

Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)
Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)
Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)
Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)
Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 25
      g máslo
    • 20
      g hladká mouka 1 lžíce, tj. cca
    • 1
      snítka rozmarýn nebo jiné bylinky dle vlastní chuti
    • sůl
    • pepř mletý - není nutný
    • 300
      ml smetana ke šlehání dle hustoty, cca
  • Dále dle chuti:
    • sýr Ementál, Čedar... nebo tavený smetanový sýr
    • česnek nasekaný

Postup přípravy receptu

1
Máslo necháme rozpustit, zaprášíme moukou, kterou necháme za stálého míchání jen lehce zrůžovět (uděláme jíšku). Přidáme větvičku rozmarýnu, kterou jsme lehce pomačkali lžící, aby se uvolnilo aroma. Za stálého míchání zalijeme smetanou (lze i na vaření) do požadované hustoty a necháme provařit. Osolíme, opepříme a hotovým bylinkovým bešamelem přeléváme vařené nové brambory, kuřecí nebo rybí (losos, treska...) přírodní maso, těstoviny, gnocchi...
2
Do bylinkového bešamelu jako obměnu můžeme vmíchat nasekaný stroužek česneku, tavený nebo tvrdý strouhaný sýr (Ementál, Čedar...) a připravit tak omáčku (přeliv) na jiný způsob.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky

Bešamelová omáčka s česnekovými…

Bešamelová prsíčka v pršutu (prosciutto) s parmezánem

Bešamelová prsíčka v pršutu …

Bylinková játrová omáčka se žampiony

Bylinková játrová omáčka se žampiony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarmila | 30. 9. 2014 12:38

    Omáčka je výborná sama o sobě, stačilo pár brambor a byla bych nadmíru spokojená. Děkuji :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Ostatní Z mléka / sýra Zálivky a omáčky Bezmasá jídla Oběd Svačina Večeře Vaření Děti Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hladká mouka Máslo Pepř mletý Rozmarýn Smetana ke šlehání Sůl Sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety na paprice

Kotlety na paprice

Kuře v kari omáčce - rychlé

Kuře v kari omáčce - rychlé

Jemná perníková buchta

Jemná perníková buchta

Brokolicové karbanátky II

Brokolicové karbanátky II

Pikantní čočka s kuřecím masem

Pikantní čočka s kuřecím masem

Tradiční trdelník

Tradiční trdelník

Sedmikráskový med s pomerančem

Sedmikráskový med s pomerančem

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)

Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

25
Jablečná buchta
Jablečná buchta
21
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
19
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
18
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Čevabčiči
Čevabčiči

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Modelka Carolyn Murphy v 51 letech: Kráska bez make-upu

Modelka Carolyn Murphy v 51 letech: Kráska bez make-upu

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Býčie žľazy s cibuľkou a hráškovými zemiakmi (videorecept)
Býčie žľazy s cibuľkou a hráškovými…
Bylinková a rajčatová focaccia s pestem
Bylinková a rajčatová focaccia s pestem
Bylinková bageta
Bylinková bageta
Bylinková dýně s balkánským sýrem
Bylinková dýně s balkánským sýrem
Bylinková játra (nejen) se slaninou
Bylinková játra (nejen) se slaninou
Bylinková játrová omáčka se žampiony
Bylinková játrová omáčka se žampiony
  • Recepty.cz
  • Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact