• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)
Napište svůj komentář k receptu

Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)
Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)
Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)
Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)
Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 25
      g máslo
    • 20
      g hladká mouka 1 lžíce, tj. cca
    • 1
      snítka rozmarýn nebo jiné bylinky dle vlastní chuti
    • sůl
    • pepř mletý - není nutný
    • 300
      ml smetana ke šlehání dle hustoty, cca
  • Dále dle chuti:
    • sýr Ementál, Čedar... nebo tavený smetanový sýr
    • česnek nasekaný

Postup přípravy receptu

1
Máslo necháme rozpustit, zaprášíme moukou, kterou necháme za stálého míchání jen lehce zrůžovět (uděláme jíšku). Přidáme větvičku rozmarýnu, kterou jsme lehce pomačkali lžící, aby se uvolnilo aroma. Za stálého míchání zalijeme smetanou (lze i na vaření) do požadované hustoty a necháme provařit. Osolíme, opepříme a hotovým bylinkovým bešamelem přeléváme vařené nové brambory, kuřecí nebo rybí (losos, treska...) přírodní maso, těstoviny, gnocchi...
2
Do bylinkového bešamelu jako obměnu můžeme vmíchat nasekaný stroužek česneku, tavený nebo tvrdý strouhaný sýr (Ementál, Čedar...) a připravit tak omáčku (přeliv) na jiný způsob.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky

Bešamelová omáčka s česnekovými…

Bešamelová prsíčka v pršutu (prosciutto) s parmezánem

Bešamelová prsíčka v pršutu …

Bylinková játrová omáčka se žampiony

Bylinková játrová omáčka se žampiony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarmila | 30. 9. 2014 12:38

    Omáčka je výborná sama o sobě, stačilo pár brambor a byla bych nadmíru spokojená. Děkuji :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Ostatní Z mléka / sýra Zálivky a omáčky Bezmasá jídla Oběd Svačina Večeře Vaření Děti Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hladká mouka Máslo Pepř mletý Rozmarýn Smetana ke šlehání Sůl Sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané plněné brambory

Zapékané plněné brambory

Papriky plněné sýrem

Papriky plněné sýrem

Majonéza bez vajec

Majonéza bez vajec

Rizoto z pánve-po našem

Rizoto z pánve-po našem

Klasická žemlovka

Klasická žemlovka

"Hned" jablečný (hruškový) koláč

"Hned" jablečný (hruškový) koláč

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Kořeněné kuřecí řízky v těstíčku

Kořeněné kuřecí řízky v těstíčku

Kančí guláš s bramborami

Kančí guláš s bramborami

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami

Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

36
Dýňové placičky II.
Dýňové placičky II.
33
Salámová česnečka se zeleninou
Salámová česnečka se…
30
Vepřový guláš (nejen) s husími játry v chlebu
Vepřový guláš (nejen) s…
27
Kuřecí kari se zeleninou a rýží
Kuřecí kari se zeleninou…
24
Dušená kmínová kýta na špeku
Dušená kmínová kýta na…

Zajímavé články

Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
AHA.cz Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 13.–14. 9. 2025: Kdo prožije hektické dny a komu se splní malé přání?

Horoskop na víkend 13.–14. 9. 2025: Kdo prožije hektické dny a komu se splní malé přání?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Bouček si „lovcem“ na Primě zavařil: Stopli mu Inkognito!

Bouček si „lovcem“ na Primě zavařil: Stopli mu Inkognito!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Býčie žľazy s cibuľkou a hráškovými zemiakmi (videorecept)
Býčie žľazy s cibuľkou a hráškovými…
Bylinková a rajčatová focaccia s pestem
Bylinková a rajčatová focaccia s pestem
Bylinková bageta
Bylinková bageta
Bylinková dýně s balkánským sýrem
Bylinková dýně s balkánským sýrem
Bylinková játra (nejen) se slaninou
Bylinková játra (nejen) se slaninou
Bylinková játrová omáčka se žampiony
Bylinková játrová omáčka se žampiony
  • Recepty.cz
  • Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact