• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Buřtguláš
Napište svůj komentář k receptu

Buřtguláš

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 27
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Buřtguláš
Buřtguláš
Buřtguláš
Buřtguláš
Buřtguláš
Buřtguláš
Buřtguláš
5fotografií
Nahrát fotku
 

Tradiční buřtguláš všichni dobře známe. Pojďme si jej společně obohatit o pár ingrediencí, které tento tradiční pokrm změní v gastronomický zážitek.

Suroviny

4 porce
    • 6
      ks špekáček
    • 1
      ks pórek
    • 3
      stroužek česnek
    • 6
      ks paprika - bílá
    • 6
      ks brambory
    • drcený kmín
    • uzená paprika - koření
    • pepř mletý
    • sůl
    • 400
      g rajčata drcená
    • 500
      ml vývar
    • majoránka
    • vinný ocet

Postup přípravy receptu

1
V hrnci rozehřejte sádlo. Nakrájejte jeden celý pórek a vložte do hrnce a nechte opékat.
2
Nakrájejte všechny špekáčky na menší kostičky a vložte do hrnce společně s pórkem. Okořeňte pórek a špekáčky drceným kmínem a uzenou paprikou. Přidejte dva stroužky drceného česneku a osolte. Vše společně orestujte.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Nakrájejte bílou papriku a vložte ji do hrnce. Na zhruba stejně velké kostičky jako špekáčky, nakrájejte i brambory a vložte je do hrnce. Přijdete 400g drcených rajčat, půl litru vývaru naředěného vodou a míchejte. Přiklopte a nechte 20-30 minut vařit.
4
Dochuťte majoránkou, přidejte kapku vinného octa, ještě jeden stroužek drceného česneku a čerstvě mletý pepř. Brambory vařte až úplně do měkka a podávejte.
5
TIP: pro zahuštění buřtguláše můžete uvařené brambory párkrát prošťouchnout.

RADA: Tři recepty na další skvělé guláše!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Buřtguláš rychlovka

Buřtguláš rychlovka

Zapečené buřty s nivou a cibulí

Zapečené buřty s nivou a cibulí

Buřty na pivu

Buřty na pivu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Guláš
Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Drcený kmín Majoránka Paprika - bílá Pepř mletý Pórek Rajčata Špekáček Sůl Uzená paprika - koření Vinný ocet Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z brambor a kyselého zelí

Salát z brambor a kyselého zelí

Linecké třené cukroví I.

Linecké třené cukroví I.

Med ze sedmikrásek

Med ze sedmikrásek

Americký hamburger z vyzrálého hovězího

Americký hamburger z vyzrálého…

Treska v krustě

Treska v krustě

Maso v zelenině z pečícího sáčku

Maso v zelenině z pečícího sáčku

Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet...

Švestkový rozvar (marmeláda) na…

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

50 minut
Vánočka ze šesti pramenů

Vánočka ze šesti pramenů

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

10 minut
Pečené kapří hranolky s tymiánem a slaninou

Pečené kapří hranolky s tymiánem a…

50 minut
Štědrovečerní hrachová polévka

Štědrovečerní hrachová polévka

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Smažený kapr bez kostí

Smažený kapr bez kostí

50 minut
Jemná rybí polévka

Jemná rybí polévka

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

Poslední sledované recepty

83
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
56
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
18
Kachní prsa pečená s jablky, zelí a knedlíky
Kachní prsa pečená s…
17
Vaječný koňak
Vaječný koňak
16
Rychlá rybí polévka
Rychlá rybí polévka

Zajímavé články

Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky Absolonové, dokonalou Ivety Fabešové nebo zdravou Ivky z MasterChefa
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky…
Jak připravit ten nejlepší bramborový salát? Známe odpověď!
Jak připravit ten nejlepší bramborový salát?…
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský dezert skvěle ozdobí nejenom vánoční stůl
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský…
Nejlepší recepty na vánoční punč: Připravte si tradiční, nealkoholický, jasmínový nebo orientální
Nejlepší recepty na vánoční punč: Připravte si…
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav ovoce, které oživí klasiku
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav…
AHA.cz Brzobohatý odhalil pravdu: Dohoda s Danielou nejspíš padne!

Brzobohatý odhalil pravdu: Dohoda s Danielou nejspíš padne!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Dnes je zimní slunovrat! Jak využít jeho magickou sílu?

Dnes je zimní slunovrat! Jak využít jeho magickou sílu?

Blesk pro ženy Princezny a princové z vašich oblíbených pohádek tehdy a dnes. Jak se změnili?

Princezny a princové z vašich oblíbených pohádek tehdy a dnes. Jak se změnili?

Ženy.cz Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Blesk.cz Marešova manželka Monika v Pařížské: Trable s policí! Během nákupů…

Marešova manželka Monika v Pařížské: Trable s policí! Během nákupů…

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Ideální Vánoce podle znamení zvěrokruhu: Berani touží po akci, Blíženci milují společnost a Štíři chtějí klid

Ideální Vánoce podle znamení zvěrokruhu: Berani touží po akci, Blíženci milují společnost a Štíři chtějí klid

Další doporučené recepty:

Burisonový dort s tvarohem
Burisonový dort s tvarohem
Burisony v karamelu
Burisony v karamelu
Burritos hovězí
Burritos hovězí
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.
Buřtguláš rychlovka
Buřtguláš rychlovka
Buřtguláš trochu jinak
Buřtguláš trochu jinak
  • Recepty.cz
  • Buřtguláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact