• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Burek
Napište svůj komentář k receptu

Burek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Burek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g brambory Syrové
    • 500
      g mleté maso Bůček a vepřové
    • 3
      ks cibule Větší
    • sůl
    • pepř mletý
    • ocet
    • sádlo
    • hladká mouka
    • vegeta

Postup přípravy receptu

1
Syrové brambory nakrájíme na kostičky, přimícháme k masu. Cibuli na drobno nasekáme a přidáme k bramborům a masu. Vše dobře promícháme, osolíme, opepříme a přidáme trochu vegety.
2
Z hladké mouky a vody vypracujeme těsto přidáme do něj trochu octa a vyválíme placku tak 40 cm dlouhou a 20 širokou. Doprostřed vložíme směs zabalíme potřeme rozpuštěným sádlem a dáme pét asi na 180 °C. Pečeme 40-45 minut podléváme sádlem a potíráme podle potřeby.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jirka | 7. 2. 2015 15:43

    Tohle opravdu není burek :-(. Už z toho důvodu, že těsto na burek je v tenkých lístcích, a ty se docílí oddělením vrstvou tuku (olivový olej). Tohle je buchta po pražsku.

  • elva | 26. 9. 2013 13:44

    Burek je typický balkánský pokrm, připravovaný speciální metodou. Nemá žádný vliv na náboženské vyznání. Nejčastěji je burek připravovanán s balkánským sýrem či mletým masem, jako doplněk jogurt

  • Senad | 10. 6. 2013 10:31

    Vepřové tam opravdu nepatří ;-)

  • mamka | 15. 7. 2012 15:04

    Těsto na burek a pitu mají v levných potravinách na Masarykové ,Brno

  • miselka | 7. 5. 2012 12:13

    Na tédle stránce je recept na burek :-) kterej mají vc brně teď už za 30-35,- :-( http://www.receptyonline.cz/recept--burek-s-naplni-z-masa-a-zeli--1864.html

  • petr hrozek | 1. 3. 2012 22:25

    ty jsou perfektni ale žádnej nefunguje ten odkaz :'(

  • květinka | 24. 11. 2011 08:15

    Taktéž naprosto souhlasím, nejlepší co jsem zatím jedla je burek v Brně. Bohužel jsem z Prahy a tak často vzpomínám na tu mňamku. Možná, že by bylo dobré, aby do krámku někdo vzkázal, jak jsou proslavení. :-)

  • XYZ | 27. 10. 2011 17:01

    Naprosto souhlasím: Burek v Brně na Josefské je naprosto luxusní!!! Bohužel se teď do Brna moc nedostanu, ale často si na "josefský" burek se slinou v koutku úst vzpomenu.

  • Magi | 22. 9. 2011 08:12

    Nejlepší burek, co jsem kdy jedla dělají v Brně na Josefské v centru!!! S bramborem, s masem, se zelím i s tvarohem :-P

  • Pavel | 3. 12. 2010 17:23

    Otázka hovězího a vepřového masa je podle mne nepodstatná. Burek se peče v balkánských zemích a to muslimských i nemuslimských. Muslimové, kteří vepřové nejedí, se jej do burku logicky nedávají. Ale např. Srbové si jej tam bezproblému dají.

  • Hana Krupková | 5. 2. 2010 21:59

    Myslím, že zde se nehodnotí název, ale vyrobené jídlo. Díky za přednášku co je burek, ale zajímalo by mě, jestli to někdo zkusil uvařit a zda mu to chutnalo ať se to jmenuje jak chce a prodávají to třeba na nádraží. Pro mě je podstatné, jestli to stojí za tu práci a bude to dobrý.

  • Martina Jurošková | 27. 3. 2009 17:21

    Žiji na balkane a tohle opravdu neni burek.Jak napsal Pile, je to specialit a balkanu a je to vždy v tenkych proužcich z velmi tenkeho testa a srolovano do šneka.To testo se tady fakt da koupit , ale neda se s nim tak pracovat jako když si ho udelate doma.Jsem tu 8 let a ješte to sama neumim vyvalet,je to fakt težke a chce to trpelivost a prakci. Až udelam svuj pravy burek, tak ho pridam tady. Burek je z masa, se zelim je zeljnanica a se syrem je sirnica a s bramborem - krompiruša.A všechno dohromady se to jmenuje PITA.

  • Anonym | 26. 2. 2008 17:55

    JEŽIŠI VEPŘOVÉÉÉ NEPATŘÍ DO BUREKU ...................VŽYVOTĚ JSEM NEVIDĚLA TURKA EBO ALBÁNCE ABY DÁVALI VEPŘOVÉ MASO DO BUREKU HOVĚZÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ, A NEBO CIBULI MAMAM MIATOTO NENÍ BUREK ALE PRASÁÁÁRNA MŮJ MUŽ JE ALBÁNEC A TOTO JSEM A STOLE NIKDY NEMĚLA

  • Zdněk | 16. 2. 2008 21:26

    Paní Lenka bude asi trochu blbá...recept na těsto má v receptu!

  • Lenka | 20. 9. 2007 18:03

    burek je bezva věc....(-: Ráda bych si ho ale chtěla dělat doma, nemáte někdo recept na těsto, nebo alespoň kde se to těsto dá koupit?

  • Anonym | 14. 9. 2007 21:05

    V holesovicke trznici, nebo take na Narodni roh byvaleho OD maj, nyni tusim Tesko

  • JAJA JAJA | 13. 9. 2007 16:01

    NEVITE NEKDO, KDE SE TO DA KOUPIT V PRAZE???

  • Anonym | 21. 8. 2007 14:39

    V Brně hladové okno najdete na ulici Josefská-mají tam i pizzu a jiné okénkové klasiky ale mezi nimi i kouzelný burek.Dále pak když jdete z Malinovského nám. směrem na Svoboďák-tam je dle mého názoru mají nejlepší.Jak říká Vladan: Maji plneny mletym masem,slanym tvarohem,bramborem a zelim.Já mám vyzkoušené všechny a se zelim mi chutná nejvíc.A opravdu se najím 1 burku za 22,- víc než hamburgeru u Mekáče taky za 20,- protože těch bych musela sníst 10 aby mně to zasytilo.

  • Devonte Miles | 2. 6. 2007 07:09

    http://c64769554b9065f5a2d9bfc6a68e4567-t.sbvzql.info <a href="http://c64769554b9065f5a2d9bfc6a68e4567-h.sbvzql.info">c64769554b9065f5a2d9bfc6a68e4567</a> [url]http://c64769554b9065f5a2d9bfc6a68e4567-b1.sbvzql.info[/url] [url=http://c64769554b9065f5a2d9bfc6a68e4567-b2.sbvzql.info]c64769554b9065f5a2d9bfc6a68e4567[/url] [u]http://c64769554b9065f5a2d9bfc6a68e4567-b3.sbvzql.info[/u] 8a57659a969a4fb410b0eeec5551a53a

  • Mirka G. | 11. 5. 2007 17:21

    Môžem sa opýtať, kde nájdem v Brne to hladové okno? (či oko?) Pôjdem tam ten burek ochutnať. Ďakujem :-)

  • Anonym | 11. 5. 2007 13:31

    Burek, ať chcete nebo ne, název nerozhoduje... V brněnským hladovým oku už za 22,- jedině bramborovej...a je to báájo

  • Vladan | 3. 5. 2007 17:58

    V centru Brna prodavaji burek v hladovem okne.Maji plneny mletym masem,slanym tvarohem,bramborem a zelim. Ten s tim masem je opravdu perfektni.Kdykoliv jsem v Brne tak si ho koupim. Za 20Kc kam se hrabou vsechny Mc Donaldy a KFC.

  • omo | 26. 1. 2007 12:26

    pokud ho porad jeste delaj,tak ho maji jugosi v kotve....Je stejne dobrej jako v chorvatsku...

  • Tomáš Jirotka | 16. 8. 2006 13:26

    Taky souhlasím, asi by to chtělo jiný název.

  • Romana | 5. 8. 2006 02:13

    TOHLE NENÍ BUREK!!!!!!!Věřím,že to může být dobré,ale souhlasím s autorem komentáře Pilence.Moje rodina pochází ze Srbska a tohle má k bureku daleko.Je mi líto,ale burek je úžasné jídlo,které se dělá po generace a je to opravdu specialita balkánu.

  • ivis.g | 10. 4. 2006 16:59

    tohle ne ni burek !

  • pupen Hons | 13. 2. 2006 22:57

    Pilence má pravdu. Tento burek není burek!

  • Pilence | 27. 1. 2006 13:02

    Verim, ze i tento "burek" muze byt dobry, ale s klasickym burkem nema moc spolecneho. Ten najdete na balkane, pokud jezdite do Chorvatska, maji ho v kazde druhe pekarne. Nejcasteji se dela se syrem (slany tip tvarohoviteho syra), masem, ale jsou verze i s jablky ci spenatem. Dela se ze zvlastnoho testa "kore" (v Recku "fillo"). Tohle testo je velmi tenounke a podoba se trochu listovemu. U nas ho koupite jen tam, kde delaji burek (a jeste ne vzdy). Na balkane se bezne prodava (v Chorvatsku ho najdete v chladicim boxu, baleno obdobne jako nase vyvalene listkove testo, cena cca 10,- kun). Toto testo vam v chladu vydrzi cca 3 dny a na mrazaku az rok. Klasicky burek se dela do velike kulate formy a vypada takto:http://www.slo-foto.net/reviews-43.html V nekterych oblastech se skutecne ve finale zabali jako zavin, ktery se pak jeste staci na plechu do spiraly. Jinak "burek" najdete i v diskuzi. Pile

  • Zoja | 27. 1. 2006 10:02

    Tento burek, prosím to je závin, alebo ako to vyzerá?Môžeš napísať i pomer integrencií na cesto?

  • Michal | 27. 1. 2006 07:52

    Az pojedes nekdy do Prahy nebo radsi do Brna tak si to kup, maj to tam ve stancich s rychlym obcerstvenim stejne jako parek v rohliku nebo treba bramborak. Takze priloha zadna

  • Věra | 26. 1. 2006 13:58

    Míšo velmi zajímavé ?! To se krájí na kolečka ? Jak to vlastně vypadá, když se to vyndá z trouby a s jakou přílohou se podává ??

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Hladká mouka Mleté maso Ocet Pepř mletý Sádlo Sůl Vegeta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné koláče

Ovocné koláče

Hovězí guláš se zeleninou

Hovězí guláš se zeleninou

Kuřecí játra na olivách a víně

Kuřecí játra na olivách a víně

Jahodovo-tvarohová roláda

Jahodovo-tvarohová roláda

Medové-ořechové řezy

Medové-ořechové řezy

Smažená kapusta

Smažená kapusta

Smetanové tvarůžky (syrečky)

Smetanové tvarůžky (syrečky)

Ovocné smoothie s červenou řepou

Ovocné smoothie s červenou řepou

Kyselica (zelňačka) s čabajkou

Kyselica (zelňačka) s čabajkou

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

82
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
69
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
63
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
47
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
34
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

  • Recepty.cz
  • Burek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact