• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bulharské milinky
Napište svůj komentář k receptu

Bulharské milinky

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bulharské milinky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      kg hladká mouka
    • 25
      g droždí
    • 600
      ml voda 50-600
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      lžíce cukr
  • Navrch
    • 300
      g balkánský sýr
    • 150
      g máslo
    • 100
      g hladká mouka
    • voda
  • Na pomazání mezi
    • 70
      g máslo + 70 ml oleje - lehce rozehřát
  • Na pomazání navrchu
    • vejce + 1 lžíce oleje - rozšlehat

Postup přípravy receptu

1
Mouku prosejeme přes síto alespoň 2x (aby pak milinky byly pěkně nadýchané). Droždí rozmícháme ve vlažné vodě s cukrem, přidáme do mouky a po zadělání přisolíme. Uděláme měkké nelepivé těsto a necháme kynout zhruba 30-40 minut. Z hotového těsta uděláme váleček, krájíme stejné kousky (délka 4 cm, šířka 2 cm - skládáme pak délku jako výšku). Každou oválíme v rozehřátém tuku a dáme na plech kynout ještě 20 minut.
2
Rozdrobený sýr, máslo, mouku zamícháme s trochu vody, aby vznikl hustý krém. Tímto krémem potřeme těsto. Ponecháme ještě 10 minut, namažeme vejcem a dáme péct na zhruba 25 min. na 180 °C (podle trouby). Množství je na velký, hluboký, kulatý plech. Na normální plech stačí z 0,5 kg mouky.
3
Podává se k snídani s bílým jogurtem nebo čajem. Tento recept zvítězil v soutěži mezi bulharskými studenty pekárenských škol. Autor je Angel Marinov z odborné školy "Chlebové technologie" v Plovdivu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bulharské papriky s Balkánem

Bulharské papriky s Balkánem

Bulharské řezy

Bulharské řezy

Krém karamel - z bulharské kuchyně

Krém karamel - z bulharské kuchyně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 16. 10. 2006 11:50

    Jo, a kdyz jsou kousky trochu od sebe a napln propadne se nic nedeje, je to mozna jeste lepsi:-)

  • Airan | 16. 10. 2006 11:44

    Anicko, skladame na hluboky plech vedle sebe jako buchticky se šodo, 4cm na vysku, namacene v tuku - opet na spusob pripravu ceskych buchet. Plnkou potreme az je vse nakynute, nahore najednou. Omlouvam se, jestli to neni napsane dost jasne, pokusim se polepsit.

  • Anka | 16. 10. 2006 11:23

    Môžete bližšie vysvetliť postup v časti:"... skládáme pak délku jako výšku. Každou oválíme v rozehřátém tuku a dáme na plech kynout..."Ukladajú sa tesne vedľa seba? Alebo sa plnkou potiera každý kus samostatne?Ďakujem za vysvetlenie.

  • Airan Novakova | 16. 10. 2006 09:06

    Pokud je syr moc slany, muze se nechat prez noc do vody. Zatim nejlepsi balkansky syr jsem koupila v Plusu - Kralupy nad Vltavou - chutove nejbliz k originalu, hned za nim je Balsyr.Tohle prosim neni reklama, jen zkusenost! Kdyz jsem byla mala, babicka milinky jeste trochu posypala mouckovym cukrem:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Pečení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Bulharsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balkánský sýr Cukr Droždí Hladká mouka Máslo Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Znojemská čočka

Znojemská čočka

Guláš s paprikami

Guláš s paprikami

Bábovka olejová

Bábovka olejová

Pečený kapr

Pečený kapr

Kynuté koláče od maminky

Kynuté koláče od maminky

Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)

Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)

Tradiční trdelník

Tradiční trdelník

Nové brambory s česnekem

Nové brambory s česnekem

Nutela (DUKAN)

Nutela (DUKAN)

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

362
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
302
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
222
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…
117
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
44
Kokosový dort s ovocem
Kokosový dort s ovocem

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Bohuš Matuš ukázal svou krásnou rodinu: Malá Natálka je šoumenka po tatínkovi!

Bohuš Matuš ukázal svou krásnou rodinu: Malá Natálka je šoumenka po tatínkovi!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Bulharské milinky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact