Porce kuřete osolíme a opečeme na rozpáleném másle. Přidáme papriku, jemně pokrájenou cibuli, zalijeme vývarem a dusíme na mírném ohni. Přidáme oloupaný, na kousky pokrájený lilek, osolíme a osmahneme, přidáme oloupaná, pokrájenými rajčaty a v troubě dopečeme.
2
Zdobíme sekanou petrželkou. Podáváme s brambory nebo rýží.
Bylo to dobré, jen bych dal na zvážení jisté úpravy receptu, zejména kolik se má dát vývaru (asi jsem ho dal moc), napsat alespoň orientační časy jednotlivých fází, jak je to s tím lilkem (jak ho mám osmahnout v něčem, co se dusí).
Já mám dotaz, ten lilek se má osmahnout zvlášť, nebo počkat, až se ten vývar úplně vyvaří? Protože když se to kuře dusí, tak přeci není možné současně na téže pánvi smažit lilek
Mirka
|25. 1. 2008 08:39
Naprosto skvělé jídlo! S lilky jsem neměla zkušenost (nic mi neříkaly) a tak jsem se vrhla na tento recept,který mne zaujal a už ho vařím podruhé! Přidala jsem si trošičku česneku a žampiony...
Marie
|2. 8. 2006 19:06
je to opravdu vyborne jidlo, chutnal i Arabum ze Syrie, a to uz je co rict. Nebot ti maji jidla opravdu vytecna.
Ota Janda
|9. 12. 2005 14:46
Skvělý!!!
Helena
|9. 11. 2005 17:45
Velmi dobre,miluji lilek na vsechny zpusoby.Az budu delat podruhe,pridam cesnek,hrnek varene cizrny a mozna zahustim lzickou maizeny.Pak to bude k ryzi.tento puvodni recept budu delat k bramboram.Davam 1.
Alena
|23. 10. 2005 12:11
Neverila jsem,ze to bude dobre, protoze jsem nikdy z lilku nic nevarila. A prekvapilo me to. Je to vynikajici!
Markéta Abdulla-ová
|21. 10. 2005 13:21
Je to výborný, mňam mňam
Airan Novakova
|21. 6. 2005 20:36
Lilek pusobi navic dobre na jatra:-) Doporucuji tento recept vyzkouset.
Jana Novakova
|10. 5. 2005 11:35
Tento pokrm je opravdu dobry! Ja to kure pecu v troube a zeleninu pridavam tak asi po 20minutach, vse najednou. Zili jsme v Bulharsku dlouho , tak si jeste radi pridame feferonku. Chut je vynikajici!