• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bulharská polévka s masovými knedlíčky
Napište svůj komentář k receptu

Bulharská polévka s masovými knedlíčky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bulharská polévka s masovými knedlíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      l voda
    • 1
      lžíce sádlo
    • 250
      g mleté maso
    • 1
      ks cibule
    • 4
      plátek veka
    • 2
      ks vejce
    • 2
      ks brambory
    • 2
      lžíce rýže
    • 1
      ks rajče
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      ks saturejka
    • 1
      ks petržel
    • 1
      kelímek bílý jogurt selský
    • 1
      lžička podravka
    • 1
      hrst hladká mouka na obalení knedlíčků

Postup přípravy receptu

1
Z veky rozmočené ve vodě, mletého masa, cibule, vejce, soli, pepře, saturejky, petržele uděláme hmotu a vytvarujeme malé knedlíčky, obalujeme je v mouce.
2
Necháme vodu zavařit se sádlem a solí, vložíme knedlíčky a mezitím oloupeme brambory a nakrájíme oloupané rajče. Do polévky vložíme zároveň brambory nakrájené na kostičky a rýži, vaříme 15 minut. Potom přidáme rajčata a lžičku podravky. Po 5-ti minutách posypeme petrželí a odstavíme.
3
Rozšleháme jogurt s druhým vejcem v míse a pomalu přidáváme horkou polévku za stálého míchání. Poté obsah mísy nalejeme do polévky, zamícháme a je hotovo
4
Polévka je hustá, s rohlíkem postačí jako samostatné jídlo. Chuť bulharských polévek se hodně liší od českých, kvůli teplejšímu podnebí jsou většinou s jogurtem a tím pádem osvěžující.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vydatná rajská polévka s masovými kuličkami

Vydatná rajská polévka s masovými…

Bulharská pomazánka

Bulharská pomazánka

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 3. 11. 2012 16:43

    Vynikající polévka, u nás sklidila ohromný úspěch.

  • Iwetta Krumova | 4. 1. 2010 22:12

    supa topčeta dobrá bulharská polévka jen ta podravka se tam nedává :o)) jinak velmi chutná polévka i pro ty co na polévky zrovna nejsou

  • Angelina Koudelková | 30. 12. 2009 20:00

    Polévka je výborná, dávám 1. - dělám ji pravidelně a všude sklízím chválu :).

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Bulharsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Brambory Cibule Hladká mouka Mleté maso Pepř mletý Petržel Podravka Rajče Rýže Sádlo Saturejka Sůl Vejce Veka Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí lazaně

Domácí lazaně

Tuňáková pomazánka light

Tuňáková pomazánka light

Buchta alá medovník

Buchta alá medovník

Fazolková polévka II.

Fazolková polévka II.

Játrová paštika IV.

Játrová paštika IV.

Míchaná vejce s droždím

Míchaná vejce s droždím

Nejlepší pomazánka na chlebíčky

Nejlepší pomazánka na chlebíčky

Nivové sušenky (slané cukroví)

Nivové sušenky (slané cukroví)

Brownies - vláčné a kypré :-)

Brownies - vláčné a kypré :-)

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

232
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
32
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
27
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Bulgurový salát s rudými perlami
Bulgurový salát s rudými perlami
Bulgurový salát s tofu
Bulgurový salát s tofu
Bulharská musaka -Olga
Bulharská musaka -Olga
Bulharská pomazánka
Bulharská pomazánka
Bulharská trošije (nakládaná zelenina)
Bulharská trošije (nakládaná zelenina)
Bulharské papriky s Balkánem
Bulharské papriky s Balkánem
  • Recepty.cz
  • Bulharská polévka s masovými knedlíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact