• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bulharská musaka -Olga
Napište svůj komentář k receptu

Bulharská musaka -Olga

autor: Olca77
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 10
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bulharská musaka -Olga
Bulharská musaka -Olga
Bulharská musaka -Olga
Bulharská musaka -Olga
Bulharská musaka -Olga
Bulharská musaka -Olga
Bulharská musaka -Olga
Bulharská musaka -Olga
Bulharská musaka -Olga
Bulharská musaka -Olga
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
    • 1,50
      kg brambory zhruba
    • 1
      ks cuketa
    • 1
      balení mleté maso kdo jaké má rád
    • 4
      lžíce čubrica koření (rojikovo koření)
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      balení balkánský sýr

Postup přípravy receptu

1
Na pánvičce osmahneme cibuli a opečeme mleté maso (pokud není solené, tak ochutíme) a tak dlouho do něj štoucháme vařečkou, až jsou z něj opečené malé kousky. Mezitím si nakrájíme syrové brambory na kostičky, oloupanou cuketu na kostičky a dáme si to do velké mísy. Pak přidáme sůl a rojikovo koření čubrica, dobře promícháme, a přimícháme maso z pánvičky. Celou směs dáme do pekáče, zasypeme nadroleným balkánským sýrem a přiklopíme víkem. Pečeme do změknutí brambor (asi 30minut) a v závěru pečeme bez víka, aby se sýr trochu opekl do barvy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bulharská pomazánka

Bulharská pomazánka

Bulharská polévka s masovými knedlíčky

Bulharská polévka s masovými knedlíčky

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ilona | 21. 4. 2014 16:24

    jj,pritel je bulhar a delaji ji jak pisete bez cukety,lilku,davaji jogurt s vejci :-) ale kazdej ji dela jinak to je pravda

  • Marcela | 1. 10. 2012 09:09

    Jo a já do ní navíc dávám konzervovaná rajčata 8-)

  • Marcela | 1. 10. 2012 09:07

    Já jedla musaku od tchýně bulharky, a žádná cuketa ani lilek tam nebyla, dává tak trochu balkan sýru a pak bílý jogurt s vejci na závěr na zapečení. Každý si ji dělá jak mu chutná a jak ji má naučenou od své maminky. Nevím proč ty dohady, i v jedné vesnici ti udělají musaku na 10 spůsobů. ;-)

  • Jana | 7. 3. 2012 10:18

    Damy nehadejte se,kazda ma v podstate pravdu,protoze tech musak je tolik druhu,kazda kucharka ci hospodynka ma svoji vlastni "rodovou "variantu,taktez jsou rozlisovany regionalne,jinak ji dela recka jinak bosnacka ci srbka jinak bulharka.Jinak se dela v primori a jinak ve vnitrozemi.Podstata musaky jsou vsak brambory.Mi nejvice chutna jak s bramborama tak i s opecenym lilkem (ten se ovsem musi nechat "vyplakat",aby pustil tu horkost ze sebe,jinak by jidlo nebylo dobre),jenze s touto variantou je dost velka drbacka,na to se spotrebuje moc casu.Take je dobra musaka, bez besamelu,jenom opect a ve 2/3 peceni se skoro hotova mus.. prelije smesi 2-3 dl.mleka nebo smetany s rozkvedlanym vejcem a lzickou hl.mouky.Toto udela na mus..tkzv.cepici,ktera ale stejne opadne,jakmile se mus.. ochladi.

  • mirka | 19. 11. 2011 16:03

    tak zensky cubrica je tady saturejka a nepatri tam cuketa ale paprika a rajce a vubec tam nepatri balkansky syr ale byli jogurt s rozmichanym vejcem. tak nerozumim toomu co jste tam jedli

  • Olca77 | 14. 9. 2011 11:17

    Takhle nám chutnala musaka v Primorsku. Ale když jsem si na ní chtěla najít recept na internetu, tak opradu byly recepty na musaku taaaaaaaaaaaaaaaaak strasně rozdílné, že těžko říct, která je ta pravá. Každopádně tahle chutná naší rodině. :-)

  • helča | 14. 9. 2011 09:08

    Tato "musaka" nemá bohužel s musakou nic společného.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Pokrmy Mleté Z brambor Červenec Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balkánský sýr Brambory Cibule Čubrica Cuketa Mleté maso Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pudinková bábovka mix

Pudinková bábovka mix

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s…

Závin z listového těsta se zelím a slaninou

Závin z listového těsta se zelím a…

Fazolový guláš pro vegany

Fazolový guláš pro vegany

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky - bez pšenice, vajec, mléka)

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky…

Lehké a křupavé vafle

Lehké a křupavé vafle

Česnekovo-zázvorové kuřecí (nejen) paličky

Česnekovo-zázvorové kuřecí (nejen)…

Sirup z rybízové šťávy

Sirup z rybízové šťávy

Pohanka (nejen) se slaninou

Pohanka (nejen) se slaninou

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

292
Jogurtová zálivka s česnekem a kari
Jogurtová zálivka s…
94
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
51
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní…
49
Špagety s rukolou,sušenými rajčaty,italskou šunkou posypané parmazánem
Špagety s rukolou…
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Bulgurové rizoto s hlívou
Bulgurové rizoto s hlívou
Bulgurový salát s rudými perlami
Bulgurový salát s rudými perlami
Bulgurový salát s tofu
Bulgurový salát s tofu
Bulharská polévka s masovými knedlíčky
Bulharská polévka s masovými knedlíčky
Bulharská pomazánka
Bulharská pomazánka
Bulharská trošije (nakládaná zelenina)
Bulharská trošije (nakládaná zelenina)
  • Recepty.cz
  • Bulharská musaka -Olga
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact