• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bujabéza z tresky
Napište svůj komentář k receptu

Bujabéza z tresky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bujabéza z tresky
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      kg treska mražená
    • 0,50
      dl rostlinný olej
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks pórek
    • 1
      ks rajče
    • 1,20
      l voda
    • pomerančová kůra
    • 25
      g bouquet garni
    • 1
      špetka saturejka
    • 1
      špetka fenykl
    • 5
      ks pepř celý
    • 1
      lžička sůl
    • 750
      g brambory
    • 1
      špetka šafrán
    • 300
      g toastový chléb (žemle)
    • 2
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

1
Rozmražená treska (filé) se nakrájí na rovnoměrné kostky (5x5 cm). Ve vhodné nádobě se na oleji zpění nadrobno nakrájená cibule, pór (jen bílá část), přidají se oloupané, jadřinců zbavené, na kousky nakrájené rajče a zalije se vodou. Přidá sa rozetřený česnek, kousek dobře omyté pomarančové kůry, saturejka, fenykl, celý pepř, bouquet garni, osolí se a prudce se nechá zavařit. Když voda začne vařit, přidají se na hrubší plátky nakrájané brambory, šafrán a nechá sa vařit. Asi po 10 minutách se přidá nakrájená treska a nechá se vařit ještě 10 minut. (Důležité je, aby vaření probíhalo na silném ohni.) Uvařené maso a brambory se vyndají a uchovají v teple. Vývar se přecedí do čisté nádoby. Na plátky nakrájený toastový chléb se vloží do trouby vysušit a před podáváním se potře česnekem.
2
Při podávaní se vývar servíruje v míse, na talíř se dá porce tresky, obložená brambory a každý si vezme připravený toast. Tuto polévku je vhodné připravovat a podávat pro větší společnost.
3
Vhodná příloha: omáčka ailloli.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karbanátky z tresky

Karbanátky z tresky

Rybí polévka s filetem z tresky

Rybí polévka s filetem z tresky

Rybí polévka z tresky

Rybí polévka z tresky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková | 13. 6. 2006 13:29

    Pepa má pravdu, bujabéza sa robí z vicerých druhov rýb, čím viac druhov, tým lepšie.

  • Pepa Aknert | 8. 6. 2006 17:51

    Jo, jakž takž je dodržen klasický recept, ale nesedí to základní: Velké možství a pestrost ryb (nejlépe sladkovodní i mořské). Takže tohle je polévka z tresky, ale k bujabéze to má moc daleko.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Polévky Rybí Oběd Vaření Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bouquet garni Brambory Česnek Cibule Fenykl Pepř celý Pomerančová kůra Pórek Rajče Rostlinný olej Šafrán Saturejka Sůl Toastový chléb Treska Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohový koláč báby Havelkové

Tvarohový koláč báby Havelkové

Dort Raffaelo

Dort Raffaelo

Bomba na letní vedra

Bomba na letní vedra

Kapustové karbanátky s uzeninou

Kapustové karbanátky s uzeninou

Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza

Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza

Vepřové plátky zapečené s cuketou

Vepřové plátky zapečené s cuketou

Thajská kuřecí polévka

Thajská kuřecí polévka

Hrníčková ovocná roláda

Hrníčková ovocná roláda

Čočková polévka ze zbylé čočky na kyselo

Čočková polévka ze zbylé čočky na…

Doporučujeme

60 minut
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

69
Švestkový koláč bez lepku s drobenkou
Švestkový koláč bez…
68
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
66
Brokolice se slaninou (nejen) z remosky
Brokolice se slaninou …
52
Rychlý švestkový koláč - výborný
Rychlý švestkový koláč -…
40
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Řecká musaka podle…

Zajímavé články

Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
AHA.cz Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Modelka Bezděková: Sexy horákyně! Vytěžila půjčený outfit

Modelka Bezděková: Sexy horákyně! Vytěžila půjčený outfit

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

  • Recepty.cz
  • Bujabéza z tresky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact