• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bujabéza z Francie
Napište svůj komentář k receptu

Bujabéza z Francie

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bujabéza z Francie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g rybí maso -z tresky,mořského úhoře... (různé druhy)
    • 200
      g krevety -vyloupané
    • 200
      g mušle -slávky,vyloupané
    • 2
      ks rybí hlavy
    • 3
      ks rajčata oloupaná
    • 3
      ks šalotka
    • 1
      ks cibule
    • 2
      dl bílé víno
    • 3
      lžíce rajský protlak
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce petrželka
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      lžička bazalka -sušená
    • 1
      lžička mletá sladká paprika
    • 1
      špetka šafrán -mletý
    • pomerančová kůra -kousek
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce vložíme cibuli, 2 stroužky česneku, bobkový list a rybí hlavy, přilijeme víno, necelý 3/4 litr vody a vaříme cca 30 minut. Pak vývar scedíme. Na oleji zesklovatíme drobně pokrájené šalotky a zbylý česnek, přidáme papriku, bazalku, šafrán, nakrájená rajčata, protlak, petželku a pomerančovou kůru, osolíme a vše chvilku podusíme. Přilijeme rybí vývar a za občasného míchání povaříme 10 minut. Pak přidáme nakrájené rybí maso, povaříme pod pokličkou 5 minut, přidáme slávky a krevety a povaříme ještě 4 minuty. Na závěr vyjmeme pomerančovou kůru, přidáme maso z rybích hlav a dle potřeby dosolíme.
2
* Bujabéza je velmi vydatná, zdravá a hustá polévka. Podávat jí můžeme s opečenými tousty, bagetkou...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí stehna z Francie

Kuřecí stehna z Francie

Bujabéza z tresky

Bujabéza z tresky

Špenátová roláda (Francie)

Špenátová roláda (Francie)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jaroslav | 2. 7. 2015 20:59

    Tady je o tom zajímavý článek... :) http://www.gastromagazin.cz/o-jidle/bouillabaissa-neboli-bujabeza-polevka-opredena-legendami/

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Zdravě i chutně Polévky Rybí Oběd Večeře Vaření Dietní Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bílé víno Bobkový list Česnek Cibule Krevety Mletá sladká paprika Mušle Olivový olej Petrželka Pomerančová kůra Rajčata oloupaná Rajský protlak Rybí hlavy Rybí maso Šafrán Šalotka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rýžový nákyp s brokolicí

Rýžový nákyp s brokolicí

Brokolice na španělský způsob

Brokolice na španělský způsob

Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

Zapečené těstoviny s kuřecím masem a s brokolicí

Zapečené těstoviny s kuřecím masem a…

Čočková polévka z komentářů

Čočková polévka z komentářů

Bábovka tvarohovo-kokosová

Bábovka tvarohovo-kokosová

Nudle s tvarohem

Nudle s tvarohem

Adžika masovo-zeleninové ragú

Adžika masovo-zeleninové ragú

Jednoduché ražničí (špízy) z pánve se smaženou zeleninou

Jednoduché ražničí (špízy) z pánve se…

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

49
Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem II.
Tvarohové knedlíky s…
40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
(nejen) Hovězí ragú
(nejen) Hovězí ragú
28
Kuřecí prsa Caprese
Kuřecí prsa Caprese
22
Tuňákový salát II.
Tuňákový salát II.

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Netradiční oslava Jany Fabiánové: Výročí v JZD!

Netradiční oslava Jany Fabiánové: Výročí v JZD!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Bujabéza z Francie
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact