• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Budapešťské kuře
Napište svůj komentář k receptu

Budapešťské kuře

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Budapešťské kuře
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 400
      g paprika
    • 1
      ks cibule
    • 40
      g slanina
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • mletá paprika
    • oregáno
    • 1
      lžíce jíška
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 4
      lžíce zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Papriky zbavíme jadérek a nakrájíme na větší kousky. Oloupanou cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a na rozpáleném oleji orestujeme. Přidáme papriku, koření a vše asi 5 minut podusíme. Šťávu vydusíme na tuk.
2
Kuře uvnitř i na povrchu potřeme paprikou, osolíme, opepříme, naplníme zeleninou a otvor sepneme špejlí. Troubu předehřejeme na 250 °C.
3
Kuře pečeme asi 25 minut, poté je obrátíme a pečeme dalších 25 minut. Během pečení podléváme výpekem. Výpek doplníme vodou, přidáme jíšku, protlak, zakysanou smetanu a dochutíme. Podáváme s rýží nebo knedlíky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Budapešťské šunkové (sýrové) závitky

Budapešťské šunkové (sýrové) závitky

Pečené kuře s kaštanovou nádivkou

Pečené kuře s kaštanovou nádivkou

Rychlé kuře s bramborem

Rychlé kuře s bramborem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • B B | 4. 3. 2008 15:31

    Bylo to výborné, jen bych doplnila trošku přesnější postup pro začátečníky, neb jsem se u toho trošku zapotila, ale výsledek zastínil veškeré řečení zážitky.

  • alex Soudilová | 30. 3. 2007 17:31

    moooooooooc nam to chutnalo:)

  • paja super | 14. 8. 2004 10:01

    Není to vůbec špatné, vřele doporučuji všem.

  • Jan Novák | 13. 3. 2004 22:55

    Výborná chuť. Všem nám to moc chutnalo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Jíška Kuřecí maso Mletá paprika Oregáno Paprika Pepř mletý Rajský protlak Rostlinný olej Slanina Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polská polévka z červené řepy

Polská polévka z červené řepy

Zapečené brambory s kuřecím masem a slaninou

Zapečené brambory s kuřecím masem a…

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Lískové koláčky

Lískové koláčky

Jednoduchá lososová pomazánka

Jednoduchá lososová pomazánka

Listové šátečky (závin) se špenátem

Listové šátečky (závin) se špenátem

Losos na pomerančích

Losos na pomerančích

Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

Biskupský chlebíček - hrnkový

Biskupský chlebíček - hrnkový

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

621
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Vosí hnízda III.
Vosí hnízda III.
20
Houbové rizoto III.
Houbové rizoto III.
17
Srbské rizoto
Srbské rizoto
16
Mrkvový salát III
Mrkvový salát III

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Další doporučené recepty:

Budapešťská pomazánka
Budapešťská pomazánka
Budapešťská pomazánka (nízkotučná)
Budapešťská pomazánka (nízkotučná)
Budapešťská výborná pomazánka
Budapešťská výborná pomazánka
Budapešťské šunkové (sýrové) závitky
Budapešťské šunkové (sýrové) závitky
Budín de pina, ananasový piškot
Budín de pina, ananasový piškot
Buchta (koláč) z přesnídávek - jednoduchá a vláčná
Buchta (koláč) z přesnídávek -…
  • Recepty.cz
  • Budapešťské kuře
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact