• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Buchty z třeného těsta
Napište svůj komentář k receptu

Buchty z třeného těsta

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Buchty z třeného těsta
Buchty z třeného těsta
Buchty z třeného těsta
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g polohrubá mouka
    • sůl na špičku nože
    • 110
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      lžička citronová kůra - čerstvě nastrouhaná
    • 110
      g máslo nebo Hera - změklé
    • 2
      ks žloutek
    • 30
      g droždí
    • 250
      ml mléko cca
    • olej na vymazání pekáčku
    • moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Do hrníčku si rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a mouky, přidáme trochu mléka, zamícháme a necháme vzejít kvásek.
2
Máslo utřeme s cukry do pěny, pak zašleháme i žloutky.
3
Mouku se solí a citronovou kůrou smícháme, přidáme máslovou pěnu, kvásek, mléko dle potřeby a vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které v teple necháme nakynout. Po nakynutí opět propracujeme, rozdělíme na stejně velké dílky, které na pomoučněném stole zploštíme, do středu dáme tvarohovou, makovou nebo povidlovou (marmeláda) náplň a pevně zabalíme.
4
Buchty klademe těsně vedle sebe do pekáčku s troškou oleje spojem dolů. Necháme ještě krátce nakynout a poté vložíme péct do předehřáté trouby.
5
Pečeme na střední teplotu dozlatova.
6
Před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jogurtový koláč z třeného těsta s ovocem

Jogurtový koláč z třeného těsta s…

Velikonoční beránek z třeného těsta

Velikonoční beránek z třeného těsta

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sandra | 24. 8. 2013 15:15

    chuj bnamlety na kousky a ktomu nastrouhany dzara :'( :-[ :-\ O:-) :-X :-)) <3 :-S ;-) :-( :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Nejlepší dezerty Třené Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Moučníky Sladké Buchty Bezmasá jídla Snídaně Svačina Večeře Pečení Děti Vegetariáni Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Droždí Máslo Mléko Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Sůl Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bílá čokoláda do formiček

Bílá čokoláda do formiček

Třešňový koláč z podmáslí

Třešňový koláč z podmáslí

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Hovězí na víně se zeleninou

Hovězí na víně se zeleninou

Krém na zdobení dortů

Krém na zdobení dortů

Cuketa snadno, rychle a chutně

Cuketa snadno, rychle a chutně

Dušený listový špenát na špeku (slanině)

Dušený listový špenát na špeku …

Proužky  portobello ve strouhance

Proužky portobello ve strouhance

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami

Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

25
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
25
Vepřové na česneku
Vepřové na česneku
24
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
19
Fazolové pivní párky
Fazolové pivní párky
18
Nové brambory s česnekovým máslem a sýrovým dipem
Nové brambory s…

Zajímavé články

Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
AHA.cz Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Hvězdy Milla Jovovich, Lady Gaga a další: Oblékají módu české značky

Hvězdy Milla Jovovich, Lady Gaga a další: Oblékají módu české značky

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Další doporučené recepty:

Buchty s ořechovou drobenkou
Buchty s ořechovou drobenkou
Buchty s povidly
Buchty s povidly
Buchty trochu jinak
Buchty trochu jinak
Buchty, koláče, záviny se „šimlem“
Buchty, koláče, záviny se „šimlem“
Bulgur s kuřecím masem
Bulgur s kuřecím masem
Bulgur s květákem, sušenými rajčaty a lněným semínkem
Bulgur s květákem, sušenými rajčaty a…
  • Recepty.cz
  • Buchty z třeného těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact