• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Buchtičky se šlehačkou
Napište svůj komentář k receptu

Buchtičky se šlehačkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Buchtičky se šlehačkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Náplň
    • 2
      ks tvaroh
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 200
      g cukr
    • 250
      g hladká mouka
    • 150
      g máslo
    • šlehačka
    • 15
      g droždí
    • 1
      ks cukr krupice
    • mléko

Postup přípravy receptu

1
Do mouky vlijeme rozpuštěné máslo a šlehačku, přidáme vykynutý kvásek (na tohle množství mouky použijeme půl kostičky droždí, 1 kostku cukru, lžičku hladké mouky a trochu vlažného mléka). Vypracujeme těsto, necháme vykynout (i když některé varianty připouštějí pracovat ihned).
2
Poté odkrajujeme lžičkou malinké kousky těsta, vyválíme, rozmačkáme, naplníme, zabalíme a klademe na vymazaný plech.
3
Nakonec buchtičky potřeme máslem, ještě chvíli necháme kynout a upečeme. Upečené pocukrujeme.
4
<BR>Náplň: tvaroh smícháme s vejcem, cukrem a vanilkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Nekynuté buchtičky od Milči

Nekynuté buchtičky od Milči

Dukátové buchtičky

Dukátové buchtičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 16. 2. 2012 18:34

    ...chybí ingredience na těsto ;-)

  • Airan Novakova | 9. 8. 2006 11:36

    Pani Ivano, ja vejce tam davala urcite - byli domaci, krasne zlute. Recept jsem ztratila a ted je chci zase pect na svatbu...budu patrat a napisu vam jak jsem dopadla.

  • Ivana K. | 9. 8. 2006 10:13

    Do těsta se nedávají vejce?

  • Airan Novakova | 9. 8. 2006 09:51

    Uz je to dlouho, co jsem ty buchticky naposledy pekla ( na svatbe) ale vim ze zustavaji zlute , dokonce pri pouziti domacich vajec si zahovavaji krasnou barvu. Hlavne vydrzi strasne dlouho:-) Jsou ty nejlepsi buchticky ktere znam, dalsi vynikajici napln do ne je dzem s orechama (hodne orechu) nebo nutella s orechama. Jsem moc rada za recept:-)

  • Ivana Auffahrtová | 12. 5. 2005 18:53

    Právě jsem dopekla výše uvedené koláčky,naplnila jsem je tvarohem a hrozinkami,potřela jsem je rozšlehaným vejcem . a pečené pří teplotě 200 stupnů jsou krasně upečené do zlatova. Jedničku si zaslouží.

  • Jana Tichá | 21. 4. 2005 10:13

    Jano,já jsem je nejedla už dobrých 20 let a tak mě nakonec včera svědomí dohnalo na ně taky, i když jen z poloviční dávky, zadělat. Je to pravda! Pekla jsem na 170 a pořád nic.Je to asi tím, že v těstě není cukr. Pekla jsem ještě pro porovnání studené koláče a přikládám tam komentář.

  • Jana z VM | 21. 4. 2005 09:43

    Hned jsem je vyzkoušela a teď si na nich pochutnávám. Jsou opravdu skvělé!! Jenom tvarohovou náduvku dělám trochu jinak - přidávám ještě kousek tuku a polovinu sáčku vanilkového pudingu - tvaroh lépe drží, je pěkně tuhý. Do buchtiček jsem dala ještě rozinky.Jenom mě překvapilo, že se to dost dlouho peklo - znám podobných receptů hodně, ale tyto buchtičky ne a ne zčervenat! Potom jsem přidala na teplotě, takže jsem pekla v elektrické troubě na 220 st. a bylo to akorát. Ale stejně moc nezčervenaly, ale na chuti to nevadí, jsou opravdu skvělé :), dávám 1. Proto je lépe, když se do receptu píše i doba pečení a stupně. Ne každý ví, jak se která buchta peče...

  • Jana Tichá | 20. 4. 2005 17:02

    Díky moc za rozšíření a jestli bych mohla ještě poprosit, přiipište tam prosím špetku soli. Sice v mém receptu opravdu není, ale určitě tam bude na místě. Ještě jednou děkuji.

  • Kuchařka on-line | 20. 4. 2005 16:12

    Recept byl podle komentářů lehce rozšířen ;)

  • Jana Tichá | 20. 4. 2005 09:46

    Určitě bych je potřela máslem:-) Recepty mám vesměs napsané jen z ingrediencí a ne s postupy, takže až tady lovím v paměti postup a doplňuju, pak se lehce stane, že na něco zapomenu. A tak zapomínám, že tu jsou i začátečníci a musím ted detailně popsat i kynuté těsto včetně výroby kvásku atd...Ještě že máme komentáře :-)

  • Jana z VM | 20. 4. 2005 07:52

    Buchtičky se ničím nepotírají? Ani máslem, ani vejcem ?

  • Jana Tichá | 19. 4. 2005 13:38

    Takže: do mouky dám rozpuštěné máslo a šlehačku, kvásek, tzn. na tohle množství mouky bych dala půl kostičky droždí, 1 kostku cukru, lžičku hl.mouky a trochu vlažného mléka. Nechám vzejít a přileju do těsta. Pak nechám vykynout (i když některé varianty připouštějí pracovat ihned). Odkrajuju lžičkou malinké kousky těsta, vyválím, rozmačkám, naplním, zabalím, dám na plech předem vymazaný tekutým máslem, chvíli nechám kynout a upeču.Pak pocukruju.

  • Alena | 19. 4. 2005 12:34

    Vypracujeme klasickým způsobem no a dál ? Myslím, že je potřeba doplnit postup. Někomu stací ingredience a poradí si bez návodu, toto je pro silně pokročilé.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Droždí Hladká mouka Máslo Mléko Šlehačka Tvaroh Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Angreštová marmeláda s medem

Angreštová marmeláda s medem

Velikonoční syrek

Velikonoční syrek

Muffinky

Muffinky

Vídeňská vařená bábovka

Vídeňská vařená bábovka

Dýňový kompot s ananasovou šťávou

Dýňový kompot s ananasovou šťávou

Pracny - recept po babičce

Pracny - recept po babičce

Meruňkový koláč se smetanovou peřinou

Meruňkový koláč se smetanovou peřinou

Čokoládové suflé bez lepku

Čokoládové suflé bez lepku

Chřestová omeleta

Chřestová omeleta

Doporučujeme

65 minut
Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí

Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí

50 minut
Vánočka ze šesti pramenů

Vánočka ze šesti pramenů

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

10 minut
Pečené kapří hranolky s tymiánem a slaninou

Pečené kapří hranolky s tymiánem a…

50 minut
Štědrovečerní hrachová polévka

Štědrovečerní hrachová polévka

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Smažený kapr bez kostí

Smažený kapr bez kostí

50 minut
Jemná rybí polévka

Jemná rybí polévka

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

Poslední sledované recepty

225
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
173
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
166
Vánoční jihočeský kuba
Vánoční jihočeský kuba
116
Smažený kapr bez kostí
Smažený kapr bez kostí
98
Vánočka ze šesti pramenů
Vánočka ze šesti pramenů

Zajímavé články

Vánoční kapr 7x jinak: Smažený, marinovaný i zdravá verze z trouby
Vánoční kapr 7x jinak: Smažený, marinovaný i…
Jak se zbavit zápachu z rybiny – z rukou i z nádobí?
Jak se zbavit zápachu z rybiny – z rukou i z…
Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý den
Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý…
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou, pečená na pivě i v těstíčku z podmáslí
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou,…
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky Absolonové, dokonalou Ivety Fabešové nebo zdravou Ivky z MasterChefa
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky…
AHA.cz Umlkl hlas Kevina ze Sám doma: Herec prohrál boj s démony

Umlkl hlas Kevina ze Sám doma: Herec prohrál boj s démony

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Blesk pro ženy Retro Vánoce: Jak vypadala výzdoba v Československu a ve světě?

Retro Vánoce: Jak vypadala výzdoba v Československu a ve světě?

Ženy.cz Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Blesk.cz Zatčení Karlose Vémoly: Kam zmizela Lela s dětmi?!

Zatčení Karlose Vémoly: Kam zmizela Lela s dětmi?!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Nejoblíbenější cukroví podle znamení zvěrokruhu: Raci milují vosí hnízda, Lvi zase vanilkové rohlíčky

Nejoblíbenější cukroví podle znamení zvěrokruhu: Raci milují vosí hnízda, Lvi zase vanilkové rohlíčky

  • Recepty.cz
  • Buchtičky se šlehačkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact