• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Buchtičky se šlehačkou
Napište svůj komentář k receptu

Buchtičky se šlehačkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Buchtičky se šlehačkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Náplň
    • 2
      ks tvaroh
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 200
      g cukr
    • 250
      g hladká mouka
    • 150
      g máslo
    • šlehačka
    • 15
      g droždí
    • 1
      ks cukr krupice
    • mléko

Postup přípravy receptu

1
Do mouky vlijeme rozpuštěné máslo a šlehačku, přidáme vykynutý kvásek (na tohle množství mouky použijeme půl kostičky droždí, 1 kostku cukru, lžičku hladké mouky a trochu vlažného mléka). Vypracujeme těsto, necháme vykynout (i když některé varianty připouštějí pracovat ihned).
2
Poté odkrajujeme lžičkou malinké kousky těsta, vyválíme, rozmačkáme, naplníme, zabalíme a klademe na vymazaný plech.
3
Nakonec buchtičky potřeme máslem, ještě chvíli necháme kynout a upečeme. Upečené pocukrujeme.
4
<BR>Náplň: tvaroh smícháme s vejcem, cukrem a vanilkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Nekynuté buchtičky od Milči

Nekynuté buchtičky od Milči

Dukátové buchtičky

Dukátové buchtičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 16. 2. 2012 18:34

    ...chybí ingredience na těsto ;-)

  • Airan Novakova | 9. 8. 2006 11:36

    Pani Ivano, ja vejce tam davala urcite - byli domaci, krasne zlute. Recept jsem ztratila a ted je chci zase pect na svatbu...budu patrat a napisu vam jak jsem dopadla.

  • Ivana K. | 9. 8. 2006 10:13

    Do těsta se nedávají vejce?

  • Airan Novakova | 9. 8. 2006 09:51

    Uz je to dlouho, co jsem ty buchticky naposledy pekla ( na svatbe) ale vim ze zustavaji zlute , dokonce pri pouziti domacich vajec si zahovavaji krasnou barvu. Hlavne vydrzi strasne dlouho:-) Jsou ty nejlepsi buchticky ktere znam, dalsi vynikajici napln do ne je dzem s orechama (hodne orechu) nebo nutella s orechama. Jsem moc rada za recept:-)

  • Ivana Auffahrtová | 12. 5. 2005 18:53

    Právě jsem dopekla výše uvedené koláčky,naplnila jsem je tvarohem a hrozinkami,potřela jsem je rozšlehaným vejcem . a pečené pří teplotě 200 stupnů jsou krasně upečené do zlatova. Jedničku si zaslouží.

  • Jana Tichá | 21. 4. 2005 10:13

    Jano,já jsem je nejedla už dobrých 20 let a tak mě nakonec včera svědomí dohnalo na ně taky, i když jen z poloviční dávky, zadělat. Je to pravda! Pekla jsem na 170 a pořád nic.Je to asi tím, že v těstě není cukr. Pekla jsem ještě pro porovnání studené koláče a přikládám tam komentář.

  • Jana z VM | 21. 4. 2005 09:43

    Hned jsem je vyzkoušela a teď si na nich pochutnávám. Jsou opravdu skvělé!! Jenom tvarohovou náduvku dělám trochu jinak - přidávám ještě kousek tuku a polovinu sáčku vanilkového pudingu - tvaroh lépe drží, je pěkně tuhý. Do buchtiček jsem dala ještě rozinky.Jenom mě překvapilo, že se to dost dlouho peklo - znám podobných receptů hodně, ale tyto buchtičky ne a ne zčervenat! Potom jsem přidala na teplotě, takže jsem pekla v elektrické troubě na 220 st. a bylo to akorát. Ale stejně moc nezčervenaly, ale na chuti to nevadí, jsou opravdu skvělé :), dávám 1. Proto je lépe, když se do receptu píše i doba pečení a stupně. Ne každý ví, jak se která buchta peče...

  • Jana Tichá | 20. 4. 2005 17:02

    Díky moc za rozšíření a jestli bych mohla ještě poprosit, přiipište tam prosím špetku soli. Sice v mém receptu opravdu není, ale určitě tam bude na místě. Ještě jednou děkuji.

  • Kuchařka on-line | 20. 4. 2005 16:12

    Recept byl podle komentářů lehce rozšířen ;)

  • Jana Tichá | 20. 4. 2005 09:46

    Určitě bych je potřela máslem:-) Recepty mám vesměs napsané jen z ingrediencí a ne s postupy, takže až tady lovím v paměti postup a doplňuju, pak se lehce stane, že na něco zapomenu. A tak zapomínám, že tu jsou i začátečníci a musím ted detailně popsat i kynuté těsto včetně výroby kvásku atd...Ještě že máme komentáře :-)

  • Jana z VM | 20. 4. 2005 07:52

    Buchtičky se ničím nepotírají? Ani máslem, ani vejcem ?

  • Jana Tichá | 19. 4. 2005 13:38

    Takže: do mouky dám rozpuštěné máslo a šlehačku, kvásek, tzn. na tohle množství mouky bych dala půl kostičky droždí, 1 kostku cukru, lžičku hl.mouky a trochu vlažného mléka. Nechám vzejít a přileju do těsta. Pak nechám vykynout (i když některé varianty připouštějí pracovat ihned). Odkrajuju lžičkou malinké kousky těsta, vyválím, rozmačkám, naplním, zabalím, dám na plech předem vymazaný tekutým máslem, chvíli nechám kynout a upeču.Pak pocukruju.

  • Alena | 19. 4. 2005 12:34

    Vypracujeme klasickým způsobem no a dál ? Myslím, že je potřeba doplnit postup. Někomu stací ingredience a poradí si bez návodu, toto je pro silně pokročilé.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Droždí Hladká mouka Máslo Mléko Šlehačka Tvaroh Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pizza

Pizza

Brambory s tvarohem

Brambory s tvarohem

Dresing hami mňami

Dresing hami mňami

Palačinky snů

Palačinky snů

Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

Domácí mangové chutney

Domácí mangové chutney

Báječné ovocné řezy - krémeš

Báječné ovocné řezy - krémeš

Italské těsto a výborná pizza

Italské těsto a výborná pizza

Pečené vepřové koleno

Pečené vepřové koleno

Doporučujeme

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

45 minut
Vanilkové rohlíčky - rychlé

Vanilkové rohlíčky - rychlé

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

60 minut
Linecké těsto pro začátečníky

Linecké těsto pro začátečníky

15 minut
Vaječný koňak

Vaječný koňak

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

Poslední sledované recepty

23
Jahodové řezy od Bláži
Jahodové řezy od Bláži
17
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
13
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
13
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
11
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…

Zajímavé články

Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v…
Dnes vaří Těhotnej kuchař: Skvělé rychlovky, které vám ušetří spoustu času i práce
Dnes vaří Těhotnej kuchař: Skvělé rychlovky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Ženy.cz Máte doma chytré dítě? Tak mu to hlavně neříkejte!

Máte doma chytré dítě? Tak mu to hlavně neříkejte!

Blesk.cz Švagrová Hezuckého (†55) a její zpověď: Dojemný slib do nebe!

Švagrová Hezuckého (†55) a její zpověď: Dojemný slib do nebe!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

  • Recepty.cz
  • Buchtičky se šlehačkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact