• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Buchta volské oko
Napište svůj komentář k receptu

Buchta volské oko

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Buchta volské oko
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 200
      g hladká mouka
    • 150
      g moučkový cukr
    • 4
      ks vejce celá
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      špetka sůl
  • Krém
    • mléko
    • 0,50
      l vanilkový pudink
    • 2
      lžíce cukr
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
  • Na dozdobení
    • 1
      sklenice meruňkový kompot
  • Želatina
    • šťáva z kompotu meruňěk
    • 1
      balíček bílá želatina
    • 2
      lžíce cukr 1-2

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny na těsto smícháme a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C na 15 minut. Upečený korpus dáme vychladit.
2
Uvařený pudink vychladíme, smícháme se zakysanou smetanou a na buchtu uděláme touto směsí kola, pomocí cukr. sáčku. Dáme do trouby vyhřáté na 180 °C na 10-15 min. dopéct.
3
Na vychlazenou buchtu naskládáme do středu bílých kol meruňky a celou buchtu polejeme želatinou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Volské oko v chlebu

Volské oko v chlebu

Chlupaté volské oko

Chlupaté volské oko

Volské topinky

Volské topinky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gabriela Vošická | 16. 4. 2008 15:04

    Zkusila jsem upéct v úterý,piškot se povedl dobře, ale puding se smetanou, nechtěl ztuhnout,takže jsem buchtu potřela místo dělání kol.Vzala jsem do práce a během hodinky zmizel.Moc dobrý.

  • Hana Rožníčková | 15. 2. 2007 09:07

    Se 1/4 litrem želatiny se dá polít celý plech, jen bude slabá vrstvička. Takže spíš záleží, kolik kdo chce mít želatiny.

  • marie chocholová | 14. 2. 2007 20:40

    To určitě nestačí-ze 1/4l želatina na velký plech je málo!Z1/2l možná!!! A i to se mi zdá ještě málo.

  • Zdeňka | 14. 2. 2007 19:16

    Recept se mi líbí,ale zdá se mi na velký plech málo krému i želatiny.1/4 litrem to nemůže jít polít celé.

  • englicka | 14. 2. 2007 15:46

    super,už vím co budu péci o víkendu:o)))díky za super tip.....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá želatina Cukr Hladká mouka Meruňkový kompot Mléko Moučkový cukr Prášek do pečiva Šťáva z kompotu Sůl Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Boršč bez masa

Boršč bez masa

Řecký salát po řecku

Řecký salát po řecku

Excelentní zážitek

Excelentní zážitek

Martinské rohlíčky pro Zuzku

Martinské rohlíčky pro Zuzku

Vepřová kýta se sušenými rajčaty

Vepřová kýta se sušenými rajčaty

Fazole na slanině

Fazole na slanině

Brambory (těstoviny) s fazolkami

Brambory (těstoviny) s fazolkami

Barevný fazolový salát (lečo) - sterilovaný

Barevný fazolový salát (lečo) -…

Italské uzly ala focaccia "fokáča"

Italské uzly ala focaccia "fokáča"

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

249
Jahodové řezy z Galaretky
Jahodové řezy z Galaretky
150
Jablečný víkendový koláč - vláčný
Jablečný víkendový koláč…
118
Bramborovo-cuketové placičky s balkánským sýrem
Bramborovo-cuketové…
97
Šťouchané brambory s medvědím česnekem
Šťouchané brambory s…
44
Bramborový knedlík s medvědím česnekem
Bramborový knedlík s…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

  • Recepty.cz
  • Buchta volské oko
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact