• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Buchta s povidly a tvarohem
Napište svůj komentář k receptu

Buchta s povidly a tvarohem

autor: markitka
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 16
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Buchta s povidly a tvarohem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • náplň
    • 1
      kelímek povidla (220g)
    • 2
      kelímek měkký tvaroh (2-3 balení)
    • 4
      dl mléko
    • 2
      ks vejce
    • 150
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
  • Těsto
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 200
      g hera
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1
      balení vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
S moukou smícháme kypřící prášek, přidáme cukr, tuk a vejce a vypracujeme drobenkové těsto, 2/3 nasypeme na vymazaný plech a přitlačíme. Natřeme zředěnými povidly (povidla mám ráda, dávám dost - kelímek 220 g) a tvarohovou náplní - tvarohy smícháme s mlékem, cukry a žloutky, do tvarohové směsi lehce vmícháme sníh z bílků. Nakonec posypeme zbytkem drobenky. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 3/4 až hodinu (záleží na troubě). Lepší je nechat uležet do druhého dne, protože se trochu drobí.Inspirovala jsem se zde uvedeným Žmolenkovým koláčem, který jsem trochu pozměnila.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly a tvarohem

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly…

Zázvorová roláda s tvarohem a povidly

Zázvorová roláda s tvarohem a povidly

Vdolky s povidly a tvarohem

Vdolky s povidly a tvarohem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Andrea Dvorská | 14. 11. 2010 08:38

    vidím zde jen návod na náplň,kde jsou najdu kolik mouky atd....

  • Dana K. | 26. 9. 2010 19:30

    Pekla jsem včera a musím říct, že je výborná a vůbec se nedrolila. Myslím, že jsem ji nedělala naposledy. Vřele doporučuji.

  • Ivana Samcová | 31. 7. 2010 16:03

    Výborný koláč. Dala jsem sklenici povidel (0,7 l)a je to pro mne tak akorát. Jen příště dám do náplně trochu méně cukru (nebo použiji ne tak sladký tvaroh, teď jsem dala maskar). Měla jsem strach, že je náplň moc řídká a pro jistotu jsem přidala vanilkový pudink v prášku. Jednoduchá příprava a velmi dobrá buchta. Ráda zopakuji.

  • Monika2 | 19. 9. 2007 14:58

    Já jsem se inspirovala podobně jsko markitka zase tak, že místo povidel dávám makovou náplň, trochu řidší. Teď to zkusím asi půl s povidly a půl s mákem, máme rádi obojí.

  • Petra Bukovská | 18. 9. 2007 20:25

    Právě jsem dopekla, voní nádherně a chutná, mňam. Příště zkusím přidat i čerstvé švestky nebo ještě víc povidel. Dávám za 1.

  • Marcela Burešová | 18. 9. 2007 11:44

    Dělám často. Poloviční dávku do dortové formy. Povidla ale ředím rumem :-) a přidávám trošku skořice. Vždy dávám na poloviční dávku tak 300 g povidel!! Moooc dobrý. Druhý den, když se rozleží, tak ještě lepší.

  • Alena H. | 15. 1. 2007 11:04

    Buchtu jsem upekla v sobotu, byla vynikající, mohu doporučit. A ani se moc nedrobila.

  • Hana Rožníčková | 8. 1. 2007 17:38

    Markitko, díky za odpověď, určitě někdy zkusím.

  • markitka | 8. 1. 2007 17:10

    obě nádivky natřít po celé ploše - nejprve povidla a na ně tvaroh

  • Hana Rožníčková | 8. 1. 2007 12:58

    Recept vypadá zajímavě i já mám ráda kombinaci povidla-tvaroh. Jeden dotaz - natřít povidly po celé ploše a na to tvaroh, nebo napůl povidla a na druhou půlku tvaroh??

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Povidla Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Olejová bábovka

Olejová bábovka

Americká buchta

Americká buchta

Obalované koblížky

Obalované koblížky

Pikantní masová směs na topinky - PÁLIVKA

Pikantní masová směs na topinky -…

Jogurtová bábovka s pudinkem

Jogurtová bábovka s pudinkem

Psí keksy

Psí keksy

Langoše jednohubky

Langoše jednohubky

Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

Proužky  portobello ve strouhance

Proužky portobello ve strouhance

Doporučujeme

60 minut
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

34
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
27
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
12
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s…

Zajímavé články

Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
AHA.cz Režisér Troška zná verdikt: Dorazily výsledky z histologie

Režisér Troška zná verdikt: Dorazily výsledky z histologie

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Nemocný režisér Zdeněk Troška (72): Vdechl jsem zákeřnou bakterii!

Nemocný režisér Zdeněk Troška (72): Vdechl jsem zákeřnou bakterii!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

  • Recepty.cz
  • Buchta s povidly a tvarohem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact