• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Buchta s děsně dobrou polevou
Napište svůj komentář k receptu

Buchta s děsně dobrou polevou

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Buchta s děsně dobrou polevou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g cukr krupice
    • 350
      g polohrubá mouka
    • jedlá soda
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      vejce
    • 0,50
      l kefír
    • 2
      dl rostlinný olej
  • poleva
    • cukr krupice
    • 100
      g máslo
    • 3
      lžíce voda 2-3
    • 3
      lžíce kakao 2-3
    • 1
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Sypké ingredience na buchtu smícháme dohromady v míse, přidáme vejce, olej a kefír. Vše rychle zpracujeme, vytvoříme řídké těsto, které nalijeme do vysypaného pekáče s vyšším okrajem. Pečeme při 170 °C cca 30 minut (podle druhu trouby a vlastních zkušeností).
2
Mezitím si připravíme polevu: do rozehřátého másla přidáme všechny ostatní přísady a lehce prošleháme.
3
Po upečení ještě horkou buchtu v pekáči polijeme polevou a necháme vychladnout. Na tomto koláči je nejdůležitější poleva. Lze ji použít na jakékoli perníky či buchty. Koláč je pak krásně vláčný a s použitím pískového cukru se vytvoří na povrchu koláče lesklá krusta.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát pro dobrou náladu

Salát pro dobrou náladu

Čaj pro dobrou náladu

Čaj pro dobrou náladu

Kakaová buchta s polevou

Kakaová buchta s polevou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Želvička | 11. 2. 2012 09:24

    Buchta je výborná, dávám za 1. Jen jsem ubrala trochu cukru, do buchty jsem dala 200 g a přidala jsem vlašské ořechy (příště dám i rozinky) a do polevy jsem dala 150 g cukru a přidala jsem víc rumu, 3 lžíce.

  • Marie Svobodová | 20. 11. 2009 19:54

    Cukru jsem podstatně ubrala do těsta 180gr na polevu 150 gr, rumu dala víc a buchta skutečně neudělala ostudu svému názvu, moc dobré

  • Lucie | 3. 8. 2007 10:00

    Dělám podobnou polevu, jen do ní místo vody dávám mléko a přidávám lzičku kukuřičného nebo bramborového škrobu - lépe pak drží na buchtě. Na polevu sypu kokos nebo strouhané vlašské ořechy. Chutná celé rodině!

  • Andora | 26. 10. 2006 15:33

    Vypadá to dobře, jen toho cukru (přes půl kila v jedný buchtě) oj,oj, zkusím alespoň tu polevu

  • Anonym | 25. 10. 2006 08:48

    Chtěla bych potvrdit, že je opravdu moc dobrá.

  • Lenka Piskova | 28. 8. 2006 09:09

    Tuhle polevu dělávám taky, jen dávám míň cukru (200g) a přídávám trochu víc rumu :o) můžu potvrdit, že je fakt skvělá!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hnědý rum Jedlá soda Kakao Kefír Máslo Polohrubá mouka Rostlinný olej Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česneková pomazánka z balkánského sýra

Česneková pomazánka z balkánského sýra

Řízečky naruby

Řízečky naruby

Švei-ču-žou

Švei-ču-žou

Pomazánka s tuňákem pro děti i dospělé 123

Pomazánka s tuňákem pro děti i…

Lehké ovocné řezy

Lehké ovocné řezy

Okurkovo-tvarohový salát s koprem

Okurkovo-tvarohový salát s koprem

Koláč švestkový s drobenkou

Koláč švestkový s drobenkou

Jak opravit nepovedený dort

Jak opravit nepovedený dort

Medová žebra

Medová žebra

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

110
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
64
Kapustová polévka s drožďovými knedlíčky
Kapustová polévka s…
41
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
39
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
32
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamie Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Je zpět a drtí sledovanost. Michael C. Hall pro Blesk: „Dexter žije a má chuť riskovat!“

Je zpět a drtí sledovanost. Michael C. Hall pro Blesk: „Dexter žije a má chuť riskovat!“

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

  • Recepty.cz
  • Buchta s děsně dobrou polevou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact